Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Sfaturi de ajutor pentru a mentine un echilibru intre viata profesionala si cea personala

de SuntFericita.ro la 2024-07-18
Sfaturi de ajutor pentru a mentine un echilibru intre viata profesionala si cea personala
Intr-o lume intr-o continua schimbare, unde noile tehnologii apar sa ne simplifice viata, devine tot mai greu sa iti gasesti un echilibru intre viata profesionala si cea personala. Fiind conectat mereu la toate platformele sociale, ajungi sa furi din orele de odihna pentru a nu scapa vreo informatie pentru munca, chiar si in timpul liber.



Astfel, pentru a mentine un echilibru intre viata profesionala si cea personala, iti propunem cateva sfaturi de ajutor pe care sa le implementezi in rutina ta. 

Seteaza limite de timp pentru verificarea telefonului/laptopului

La munca si dupa terminarea programului, stabileste o limita de timp pentru verificarea notificarilor si a emailurilor. Fara sa iti dai seama, acest obicei este unul daunator, pentru ca din nevoia de a fi prezent oricum si oriunde risti sa citesti sau sa primesti notificari legate de munca cand esti pe canapea la serialul preferat sau cand esti intr-o intalnire importanta care necesita atentie sporita. 


Stabileste o rutina clara atunci cand incepi programul de munca prin care sa verifici toate mesajele primite la inceputul programului si spre finalul lui. Dezinstaleaza aplicatiile de munca de pe telefonul personal si pastreaza-le doar in cel de munca. Sunt lucruri simple, dar carora daca nu le acorzi atentie, se pot transforma in inamicii mentinerii echilibrului de care ai nevoie. 

Investeste energie in pasiuni

Iti mai amintesti cand a fost ultima data cand te-ai bucurat de lucrurile care iti aduc cu adevarat fericire? Cum ar fi pictatul pe numere sau pe planse colorate? Ai putea spune ca nu ai timp pentru ele, dar in realitate poti sa investesti din timpul pe care il petreci seara pentru a citi informatii pentru munca. 


Creeaza un spatiu creativ acasa, un mini atelier unde sa te refugiezi dupa o zi grea pentru a fi doar tu si pasiunile tale. Alege acuarele, creioane colorate, palete pentru pictat, hartii colorate si lasa muzica sa cante pe fundal, iar acest obicei te va deconecta in totalitate de la tot stresul adunat intr-o zi. 

Comunica mai des cu colegii

Comunicarea este cheia si atunci cand ai nevoie de ajutor, cat si cand iti doresti sa nu ajungi in momente critice. La locul de munca este important sa contruiesti relatii sanatoase alaturi de colegii din departamentul tau sau din altele. Cand comunici si imparti idei, descoperi noi moduri de a privi lucrurile, poti sa gestionezi altfel situatiile si scapi de stresul adunat dintr-o zi cu multe indatoriri. 


Toate acestea te pot face ca la finalul unei zile sa nu te gandesti prea mult la anumite sarcini pe care le credeai fara rezolvare, pentru ca le-ai solutionat prin alti colegi. Iesi cat mai des in pauze, ia pranzul cu colegii si imparte si alte informatii cu ei, nu doar cele legate de munca, pentru a crea un spatiu de comunicare sigur si liber. 

Constientizeaza suprasolicitarea

Daca esti una dintre acele persoane care isi doreste sa faca lucrurile de unul singur, atunci este momentul sa iti regandesti strategiile de munca. Cand lucrezi peste program sau bifezi mai multe sarcini intr-o zi, nu faci decat sa iti degradezi sanatatea si starea de bine. Poate nu o sa simti imediat, insa pe termen lung, suprasolicitarea devine o piedica atat pentru sanatatea ta, cat si pentru performanta la locul de munca. 


De fiecare data cand observi ca nu mai faci fata sarcinilor sau ca s-au adunat prea multe proiecte, incearca sa iti setezi limite si sa ceri ajutorul. Deleaga sarcini, spune nu cand simti ca nu poti sa duci la capat un lucru si nu munci mai mult decat poti. Astfel, risti sa te degradezi pe toate planurile, iar suprasolicitarea nu va avea un final fericit. 


Prin urmare, cand simti ca balanta dintre viata profesionala si cea personala nu este egala, urmeaza sfaturile din acest articol. Ele vin ca un tratament pentru oricine isi doreste sa aiba un echilibru intre munca si timp liber. 


Sursa foto: Shutterstock

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
In slujba coroanei


Volumul memorialistic & 39;In slujba coroanei& 39; ne invita sa cunoastem perspectiva personala a autorului dl Dan Ion Lazar membru al echipei ce a insotit Familia Regala la revenirea in tara ca martor si participant direct la evenimentele petrecute atunci dar si mai tarziu la activitatile Casei Regale Romane Aflam intai despre...

Oferta Speciala
valabila 48h

de SuntFericita.ro
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Cele mai citite articole

Grasimea de la nivelul abdomenului este inamicul numarul unu al femeilor care isi doresc o talie de ...
Proteinele, pentru majoritatea oamenilor inseamna o portie de carne carne, sursa sigura pe care ...
Pietrele la rinichi, infectiile de tract urinar sau cancerul renal sunt doar cateva dintre ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016