Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Stiai ca anumite obiecte din bucatarie trebuie inlocuite periodic?

de Camelia Diaconu la 2018-04-25
Stiai ca anumite obiecte din bucatarie trebuie inlocuite periodic?
Avem obiecte in bucatarie pe care le pastram multa vreme, din comoditate ori datorita faptului ca ne-am obisnuit si atasat de ele. Insa, specialistii ne recomanda ca, pentru sanatatea noastra si a celor din jur, sa renuntam la anumite obiecte din bucatarie, in mod periodic. De ce? Pentru ca este zona ideala in care se pot forma bacterii ori germeni, care se pot raspandi foarte usor catre vasele pe care le folosesti zilnic.


Care sunt obiectele pe care trebuie sa le inlocuiesti in mod frecvent in bucataria ta
 
Burete de bucatarie. Chiar daca intra in contact foarte des cu apa si tinzi sa crezi ca este curat, buretele de vase trebuie schimbat periodic. Agentii patogeni pot ramane pe burete si se pot raspandi usor catre alte obiecte cu care intra in contact. Sa il fierbi pentru a-l dezinfecta nu reprezinta tocmai o solutie, pentru ca nu au cum sa dispara toate bacteriile. Asa ca, schimba-l periodic, in functie de cat de mult il folosesti. 
 
Tocatorul pe care il folsesti prea des. Stim ca este practic sa tai orice aliment pe tocatorul din lemn sau de plastic, insa pe acesta se acumuleaza o multime de bacterii, asa ca este timpul sa il schimbi. Fisurile, care se fac din cauza uzurii in lemnul sau plasticul din care este facut tocatorul, sunt locul ideal in care se adapostesc bacteriile. 
 
Resturile alimentare. Chiar daca le-ai lasat cu scopul de a le manca mai tarziu, de multe ori nu mai faci asta si raman zile intregi prin frigider ori pe masa din bucatarie. Trebuie sa stii ca un preparat proaspat gatit se pastreaza pentru consum pentru o perioada de 3-4 zile, daca trece mai mult timp, atunci nu mai este indicat sa pastrezi. De multe ori, la suprafata, se acumuleaza si un strat de mucegai, ei bine, atunci cand vezi acest lucru, cu siguranta trebuie sa arunci produsul respectiv, fara sa mai stai pe ganduri. 
 
Condimentele expirate. Da, si condimentele expira. Chiar daca nu le folosesti foarte des si inca mai ai mult dintr-un pachet de condimente, este cazul sa il arunci daca acesta a stat prea mult timp desfacut. La fel si sticlutele cu sos. Daca stau o perioada prea mare de timp desfacute, acestea isi pierd din proprietatile gustului si din aroma. Nu este indicat sa le mai folosesti in mancare, asa ca arunca o privire si printre sticlutele de sosuri pe care le ai acasa. 
 
Vasele mult prea uzate. Stim ca poate te-ai atasat de o tigaie de teflon sau o tava care functiona foarte bine cu cuptorul tau, dar este timpul sa le inlocuiesti, mai ales daca le ai de mult timp. Pentru simplul fapt ca anumite vase sunt folosite la temperaturi ridicate in cuptor, daca au anumite zgarieturi mai adanci, atunci acestea pot fi daunatoare pentru sanatatea ta. In timpul folosirii, in cuptor, pot emana diferite fumuri, care pot afecta si gustul mancarii, dar si sanatata. 
 
Nu uita ca pentru o igiena optima este nevoie sa faci curatenie zilnic in bucatarie, sa nu lasi la vedere alimente ori alte resturi, care pot atrage insecte ori alte vietati. 

Sursa foto: pixabay.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Hon-Do-Ryu Karate


Descopera acum esenta acestei arte martiale chiar de la Sensei Georg Nicolau - initiatorul sistemului in lucrarea omonima  Hon-Do-Ryu Karate Hon-Do-Ryu Karate urmeaza drumul vechilor maestri din Okinawa pune accent pe imbinarea celor 3 aspecte esentiale ale artelor martiale excluzand competitia sportiva ca scop in sine Gi –...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.44 din 5 - 8 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

    Cele mai citite articole

    Stimate cititor, ai ocazia sa parcurgi poezii si povestiri scrise de Nichita Stanescu, ...
    O alimentatie echilibrata, bogata in vitamine si minerale, este importanta pentru mentinerea ...
    In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
    Slabeste rapid si scapa de toxine!
     
    Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
     
    Citeste zilnic GRATUIT totul
    despre sanatate, frumusete, stil!
     
    Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
    Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
    0