Care sunt obiectele pe care trebuie sa le inlocuiesti in mod frecvent in bucataria ta
Burete de bucatarie. Chiar daca intra in contact foarte des cu apa si tinzi sa crezi ca este curat, buretele de vase trebuie schimbat periodic. Agentii patogeni pot ramane pe burete si se pot raspandi usor catre alte obiecte cu care intra in contact. Sa il fierbi pentru a-l dezinfecta nu reprezinta tocmai o solutie, pentru ca nu au cum sa dispara toate bacteriile. Asa ca, schimba-l periodic, in functie de cat de mult il folosesti.
Tocatorul pe care il folsesti prea des. Stim ca este practic sa tai orice aliment pe tocatorul din lemn sau de plastic, insa pe acesta se acumuleaza o multime de bacterii, asa ca este timpul sa il schimbi. Fisurile, care se fac din cauza uzurii in lemnul sau plasticul din care este facut tocatorul, sunt locul ideal in care se adapostesc bacteriile.
Resturile alimentare. Chiar daca le-ai lasat cu scopul de a le manca mai tarziu, de multe ori nu mai faci asta si raman zile intregi prin frigider ori pe masa din bucatarie. Trebuie sa stii ca un preparat proaspat gatit se pastreaza pentru consum pentru o perioada de 3-4 zile, daca trece mai mult timp, atunci nu mai este indicat sa pastrezi. De multe ori, la suprafata, se acumuleaza si un strat de mucegai, ei bine, atunci cand vezi acest lucru, cu siguranta trebuie sa arunci produsul respectiv, fara sa mai stai pe ganduri.
Condimentele expirate. Da, si condimentele expira. Chiar daca nu le folosesti foarte des si inca mai ai mult dintr-un pachet de condimente, este cazul sa il arunci daca acesta a stat prea mult timp desfacut. La fel si sticlutele cu sos. Daca stau o perioada prea mare de timp desfacute, acestea isi pierd din proprietatile gustului si din aroma. Nu este indicat sa le mai folosesti in mancare, asa ca arunca o privire si printre sticlutele de sosuri pe care le ai acasa.
Vasele mult prea uzate. Stim ca poate te-ai atasat de o tigaie de teflon sau o tava care functiona foarte bine cu cuptorul tau, dar este timpul sa le inlocuiesti, mai ales daca le ai de mult timp. Pentru simplul fapt ca anumite vase sunt folosite la temperaturi ridicate in cuptor, daca au anumite zgarieturi mai adanci, atunci acestea pot fi daunatoare pentru sanatatea ta. In timpul folosirii, in cuptor, pot emana diferite fumuri, care pot afecta si gustul mancarii, dar si sanatata.
Nu uita ca pentru o igiena optima este nevoie sa faci curatenie zilnic in bucatarie, sa nu lasi la vedere alimente ori alte resturi, care pot atrage insecte ori alte vietati.
Sursa foto: pixabay.com
Sursa foto: pixabay.com
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Prin Bucuresti cu rucsacul in spate
Ca sa nu cada in derizoriu un autor contemporan de literatura de calatorie trebuie sa stie sa spuna povesti frumoase Si mai ales sa le spuna frumos Dan Manusaride a demonstrat ca poate face si una si alta in volumele pe care le-a publicat tot la editura Rentrop & Straton in anii din urma Calatorind prin aer pe apa...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele
Rating:
Nota: 4.44
din 5
- 8 voturi.
Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!