Stiai ca anumite obiecte din bucatarie trebuie inlocuite periodic?
de
Camelia Diaconu la 2018-04-25

Avem obiecte in bucatarie pe care le pastram multa vreme, din comoditate ori datorita faptului ca ne-am obisnuit si atasat de ele. Insa, specialistii ne recomanda ca, pentru sanatatea noastra si a celor din jur, sa renuntam la anumite obiecte din bucatarie, in mod periodic. De ce? Pentru ca este zona ideala in care se pot forma bacterii ori germeni, care se pot raspandi foarte usor catre vasele pe care le folosesti zilnic.
Care sunt obiectele pe care trebuie sa le inlocuiesti in mod frecvent in bucataria ta
Burete de bucatarie. Chiar daca intra in contact foarte des cu apa si tinzi sa crezi ca este curat, buretele de vase trebuie schimbat periodic. Agentii patogeni pot ramane pe burete si se pot raspandi usor catre alte obiecte cu care intra in contact. Sa il fierbi pentru a-l dezinfecta nu reprezinta tocmai o solutie, pentru ca nu au cum sa dispara toate bacteriile. Asa ca, schimba-l periodic, in functie de cat de mult il folosesti.
Tocatorul pe care il folsesti prea des. Stim ca este practic sa tai orice aliment pe tocatorul din lemn sau de plastic, insa pe acesta se acumuleaza o multime de bacterii, asa ca este timpul sa il schimbi. Fisurile, care se fac din cauza uzurii in lemnul sau plasticul din care este facut tocatorul, sunt locul ideal in care se adapostesc bacteriile.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Teste REZOLVATE de Limba si Literatura romana pentru reusita la examenul de TITULARIZARE
Doar 47 dintre profesori obtin statutul de titular V-ati saturat probabil de mutarea continua din scoala in scoala pe posturi cu "perioada determinata" Sigur un post stabil v-ar prinde bine Va doriti sa reusiti cu prima ocazie Pentru ca pe an ce trece numarul candidatilor creste si numarul locurilor scade...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Resturile alimentare. Chiar daca le-ai lasat cu scopul de a le manca mai tarziu, de multe ori nu mai faci asta si raman zile intregi prin frigider ori pe masa din bucatarie. Trebuie sa stii ca un preparat proaspat gatit se pastreaza pentru consum pentru o perioada de 3-4 zile, daca trece mai mult timp, atunci nu mai este indicat sa pastrezi. De multe ori, la suprafata, se acumuleaza si un strat de mucegai, ei bine, atunci cand vezi acest lucru, cu siguranta trebuie sa arunci produsul respectiv, fara sa mai stai pe ganduri.
Condimentele expirate. Da, si condimentele expira. Chiar daca nu le folosesti foarte des si inca mai ai mult dintr-un pachet de condimente, este cazul sa il arunci daca acesta a stat prea mult timp desfacut. La fel si sticlutele cu sos. Daca stau o perioada prea mare de timp desfacute, acestea isi pierd din proprietatile gustului si din aroma. Nu este indicat sa le mai folosesti in mancare, asa ca arunca o privire si printre sticlutele de sosuri pe care le ai acasa.
Vasele mult prea uzate. Stim ca poate te-ai atasat de o tigaie de teflon sau o tava care functiona foarte bine cu cuptorul tau, dar este timpul sa le inlocuiesti, mai ales daca le ai de mult timp. Pentru simplul fapt ca anumite vase sunt folosite la temperaturi ridicate in cuptor, daca au anumite zgarieturi mai adanci, atunci acestea pot fi daunatoare pentru sanatatea ta. In timpul folosirii, in cuptor, pot emana diferite fumuri, care pot afecta si gustul mancarii, dar si sanatata.
Nu uita ca pentru o igiena optima este nevoie sa faci curatenie zilnic in bucatarie, sa nu lasi la vedere alimente ori alte resturi, care pot atrage insecte ori alte vietati.
Sursa foto: pixabay.com
Sursa foto: pixabay.com
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:
Nota: 4.43
din 5
- 7 voturi.
Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!
Comentarii articole