RETETA RULOURI CU SCORTISOARA
Ingrediente:
Ingrediente:
Umede:
• 170 ml lapte de migdale simplu neindulcit (sau alt lapte vegetal)
• 24 gr zahar de trestie organic
• 14 gr unt vegan
• 1 pachet de drojdie uscata activa
• (~ 2 1/4 lingurita)
Uscate:
• 320 gr amestec de faina fara gluten cu guma de xantan
• 84 gr faina de migdale
• 24 gr zahar de trestie
• 2 1/2 lingurita praf de copt
• 1/2 lingurita sare de mare
• 56 gr unt vegan rece
Umplutura:
• 42 gr unt vegan topit
• 146 gr zahar brun organic
• 7,8 gr scortisoara macinata
Glazura (optional) :
• Glazura crema de branza vegana/ Glazura de zahar pudra simpla
Mod de preparare:
• Preincalziti cuptorul la 180° C si folositi unt vegan pentru a acoperi usor o farfurie standard de placinta sau un vas rotund de copt. Puneti deoparte.
• Incalziti laptele vegetal la cuptorul cu microunde sau pe plita la temperatura aprox. de 43 grade C. Aveti grija sa nu depasiti aceasta temperatura, altfel se poate distruge drojdia.
• In laptele vegetal adaugati untul vegan si zaharul si amestecati pana se topeste acesta din urma. Apoi adaugati drojdia si amestecati inca o data. Lasati deoparte (neacoperit) timp de 10 minute sau pana cand apare umflat la suprafata, acest lucru indica faptul ca drojdia se activeaza. Daca nu s-a activat in acest moment, fie drojdia a fost expirata, fie lichidul a fost prea fierbinte sau nu suficient de fierbinte.
• Intre timp, intr-un castron mediu, amestecati faina fara gluten (inclusiv guma de xantan), faina de migdale, zaharul din trestie, praful de copt si sarea de mare. Apoi adaugati unt rece vegan si folositi o furculita sau un taietor de patiserie pentru a amesteca sau „taia” amestecul uscat. Ar trebui sa semene cu textura nisipului umed.
• La ingredientele uscate, adaugati amestecul de lapte de migdale + drojdie, putin cate putin si amestecati. Ar trebui sa se formeze un aluat care seamana cu aluatul de prajitura umed (nu sfaramicios). Adaugati mai mult amestec umed dupa cum este necesar. Daca devine prea umed si lipicios (ar trebui sa puteti forma o minge atunci cand este rulat), adaugati mai multa faina de migdale sau amestec de faina fara gluten. Puneti deoparte.
• Pe planseta de lucru infasurati o folie alimentara (lipiti cu grija pe margini ca sa ramana in pozitie in timpul lucrului). Apoi pulverizati cu generozitate suprafata foliei de plastic cu faina fara gluten.
• Puneti aluatul in centrul placii si presarati cu faina fara gluten. Apoi acoperiti cu o alta foaie de folie de plastic si prindeti-o in jurul marginilor placii de taiat (astfel incat sa ramana in pozitie). Folositi un sucitor pentru a rula aluatul intr-un dreptunghi mare si subtire. Aluatul ar trebui sa aiba o grosime de aproximativ 3 mm.
• Indepartati cu atentie stratul superior de folie de plastic si ungeti aluatul cu untul vegan. Apoi presarati si distribuiti uniform pe suprafata lui zahar brun si scortisoara.
• Desfaceti stratul inferior de folie de plastic de marginile plansetei si ajutati-va de el pentru a rula strans aluatul pe lungime, intr-un cilindru.
• Pentru a taia in rulouri uniforme (7-8 buc.) folositi un cutit zimtat sau chiar ata! Apoi transferati cu grija in vasul de placinta sau tava pregatita cu pergament.
• Acoperiti cu folie de plastic si un prosop si puneti deasupra cuptorului cald si lasati sa creasca timp de aproximativ 30 de minute sau pana cand rulourile au crescut usor si se ating (sau aproape de atingere) - nu vor deveni la fel de voluminoase ca rulourile care contin gluten, dar vor umfla putin!
• Indepartati prosopul si folia de plastic si asezati tava cu rulouri pe raftul central al cuptorului. Coaceti timp de 30-35 de minute sau pana cand aluatul se aureste si rulourile s-au extins destul de mult. In timp ce rulourile se coc, puteti pregati o glazura (optional).
• Lasati rulourile sa se raceasca cu cel putin 20 de minute inainte de glazurare (optional), apoi bucurati-va! Daca nu le consumati pe toate, rulourile de scortisoara ramase le puteti pastra acoperite, la temperatura camerei pana la 3-4 zile sau la congelator pana la 1 luna. Evident, la congelator se pot pastra necoapte chiar si mai mult timp.
Glazura (optionala) :
• Pentru a obtine o glazura simpla de zahar pudra, amestecati 3 cani (300 gr) de zahar organic pudra cernut cu 1 lingura (14 gr) de unt vegan topit si adaugati 1-3 lingurite (15-45 ml) de lapte vegetal, pana la omogenizare. Pentru a se ingrosa, adaugati mai mult zahar pudra. Pentru a subtia, adaugati mai mult lapte vegetal. Se toarna pe rulouri dupa ce s-a racit in afara cuptorului timp de 10 minute.
Pofta buna!!
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
In slujba coroanei
Volumul memorialistic & 39;In slujba coroanei& 39; ne invita sa cunoastem perspectiva personala a autorului dl Dan Ion Lazar membru al echipei ce a insotit Familia Regala la revenirea in tara ca martor si participant direct la evenimentele petrecute atunci dar si mai tarziu la activitatile Casei Regale Romane Aflam intai despre...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h

Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.
Newsletter GRATUIT SuntFericita
Aboneaza-te acum GRATUIT si primesti imediat Raportul Special "Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume"
