Mentionam ca, in situatia in care esti la inceput in ale coloratului nu este cazul sa investesti in creioane colorate profesionale care sunt destul de scumpe mai ales ca pentru preturi mici vei putea gasi seturi de creioane colorate care isi vor face treaba cu brio. Daca totusi esti tentat sa achizitionezi un astfel de set iti recomandam sa te informezi asupra diferitelor tipuri de creioane colorate disponibile in magazine, citind ghidul complet disponibil aici. Nu numai ca vei afla mai multe despre creioanele colorate si felul in care acestea se comporta in timpul utilizarii ci vei descoperi si ce alte accesorii te-ar putea ajuta atunci cand colorezi.
Primul truc despre care vorbim este legat de felul in care tii creionul in mana. Pare banal dar pozitia mainii pe creion afecteaza felul in care colorezi. Este indicat sa tii creionul ca si cand te-ai pregati sa scrii cu un stilou sau un pix, cu degetele cat mai apropiate de varful creionului. Apropierea de varf iti permite un control mai mare al creionului si o colorare precisa a desenului, fara sa depasesti liniile acestuia. Tocmai din acest motiv, pozitionarea degetelor cat mai aproape de varful creionului este indicata mai ales atunci cand ai de colorat motive mici sau detalii dimensiuni reduse. Pe de alta parte daca ai de umplut cu culoare forme mai mari, te sfatuim sa tii degetele mai departe de varful creionului si vei constata ca vei colora mult mai repede. Indiferent insa unde pozitionezi degetele pe creionul colorat, incearca sa-ti tii mana cat mai relaxata.
Acum ca ai creionele ascutite si stii care este pozitia corecta a mainii, trebuie sa vorbim despre directia in care vei misca creionul pe foaie. Tendinta majoritatii este de a colora in acelasi sens, asternand culoarea cu miscari de jos in sus si de sus in jos. Celor ce doresc sa obtina un strat uniform de culoare le recomandam sa schimbe frecvent directia in care coloreaza, alternand miscarea de sus in jos cu miscari de la stanga, la dreapta sau invers. O alta tehnica ce da rezultate minunate este sa colorezi folosind miscari circulare. Vei avansa lent dar rezultatul te va surprinde.
In final, iti povestim despre cum sa amesteci culorile si despre cum sa obtii efectul de degrade. Aceste doua tehnici iti vor fi de mare ajutor daca vrei sa adaugi adancime desenului pe care il colorezi si folosindu-le vei ajunge, cu exercitiu, sa obtii imagini bidimensionale. Inainte de a-ti vorbi despre cum sa obtii aceste efecte, mai precizam ca cele mai bune creioane colorate pentru obtinerea lor sunt creioanele colorate pe baza de ceara. Gasesti astfel de creioane la preturi super accesibile, in portofoliul celor de la Papetarie.ro
Degradeul este o tehnica ce te va ajuta sa obtii umbre sau, altfel spus, sa imiti felul in care lumina cade asupra unui obiect. Pentru a obtine efectul de degrade trebuie sa experimentezi cu presiunea pe care o exerciti asupra creionului in timp ce colorezi. Cu alte cuvinte, apasand creionul mai tare pe hartie vei obtine un strat de culoare inchis si pe masura ce reduci forta cu care apesi vei obtine nuante din ce in ce mai deschise ale aceleiasi culori. Iti recomandam sa incepi prin a colora portiunile deschise si sa lasi la final zonele pe care doresti sa le umbresti foarte tare si in care vei apasa creionul pe hartie. Daca, din neatentie ai lasat urme mai inchise intr-o portiune in care culoarea trebuie sa fie deschisa, poti folosi un creion alb pentru a le estompa.
Amestecul de culori, mai bine cunoscut sub denumirea englezeasca de blending, presupune aplicarea succesiva de straturi de pigment pe aceeasi portiune a desenului. Ca si in cazul tehnicii de umbrire este bine sa plecati de la deschis la inchis. Asezati pe hartie primul strat de pigment apoi reveniti cu o alta culoare folosind tehnica degradeului. Veti vedea ca pentru blending de cele mai multe ori veti folosi mai mult de doua culori pentru a face trecerile de la o culoare la alta mai fine.
Pentru a obtine efectele pe care ti le doresti este indicat sa exersezi constant. Nu ezita sa te joci cu directia miscarilor si cu presiunea si nu fii dezamagit daca nu obtii efectul dorit din prima incercare. Cu exercitiu, vei observa imbunatatiri majore in felul in care colorezi!
Sursa foto: unsplash.com
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Prin Bucuresti cu rucsacul in spate
Ca sa nu cada in derizoriu un autor contemporan de literatura de calatorie trebuie sa stie sa spuna povesti frumoase Si mai ales sa le spuna frumos Dan Manusaride a demonstrat ca poate face si una si alta in volumele pe care le-a publicat tot la editura Rentrop & Straton in anii din urma Calatorind prin aer pe apa...
valabila 48h
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.
Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele
Rating:Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!