In plus, in afara de faimoasele sarmale, caltabosi, lebar, toba si friptura de porc, nu o sa te poti abtine sa gusti nici din varietatea de placinte, cozonaci, torturi, mai ales daca le prepari chiar tu.
Daca esti o pofticioasa care nu se poate abtine sub nicio forma de la dulciuri, iti recomandam trei deserturi pentru masa de Craciun care nu contin foarte multe calorii:
1. Biscuiti cu unt
Ce iti trebuie: o ceasca de unt, 2/3 ceasca de zahar, 1 ou, o lingurita de zeama de lamaie, o lingurita de extract de vanilie, 2 cesti si jumatate de faina si optional gem de fructe.
Cum se face: pune untul si zaharul in blender si amesteca pana se omogenizeaza, iar apoi adauga oul, sucul de lamaie si vanilia. Adauga treptat faina si incorporeaz-o. Imparte aluatul obtinut in doua jumatati si modeleaza-le sub forma de cilindru. Acopera-le cu folie de plastic si lasa-le la frigider pana se intaresc. Taie apoi aluatul rondele si pune biscuitii intr-o tava de copt. Baga-le la cuptor aproximativ zece minute, pana cand prind o culoare aurie.
2. Prajituri cu branza dulce si nuci
Ce iti trebuie: 4 cesti de faina, 1 lingurita sare, 2 cesti de unt, 170 de grame de crema de branza mascarpone, 1 si 1/4 ceasca de zahar, 2 linguri de extract de vanilie si 3 cesti de nuci.
Cum se face: Prajeste jumatate din cantitatea de nuci in cuptorul incins la 175 de grade, timp de zece minute. Adauga faina si sarea intr-un castron si amesteca separat untul si crema de branza. Adauga vanilia, zaharul si faina si amesteca timp de doua minute pana cand se omogenizeaza, iar apoi adauga si nucile. Imparte aluatul in doua jumatati egale, da-i forma de cilindru si pune-l la frigider pentru cateva ore, apoi desfasoara-l si presara deasupra restul de nuci neprajite. Fa cercuri rotunde de prajiturele cu ajutorul unui pahar si baga-le la cuptor.
3. Prajituri macaroons cu cocos
Ce iti trebuie: 2 albusuri mari, 3/4 ceasca de zahar, 2 si 1/4 ceasca de fulgi de cocos, 5 linguri de sos de mere neindulcit.
Cum se face: Amesteca albusurile, zaharul, cocosul si sosul de mere si pune compozitia intr-o tigaie la foc mediu, in care sa amesteci continuu pana cand devine fina. Adauga sos de mere in cazul in care compozitia este prea bruta sau fulgi de cocos daca este prea moale. Rastoarna o parte din compozitie intr-o punga taiata la un colt si formeaza mici macaroons direct in tava pentru copt. Dupa ce le lasi sa se usuce le poti baga la cuptor pentru sapte minute.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
In slujba coroanei
Volumul memorialistic & 39;In slujba coroanei& 39; ne invita sa cunoastem perspectiva personala a autorului dl Dan Ion Lazar membru al echipei ce a insotit Familia Regala la revenirea in tara ca martor si participant direct la evenimentele petrecute atunci dar si mai tarziu la activitatile Casei Regale Romane Aflam intai despre...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
de SuntFericita.ro
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.
Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele
Rating:
Nota: 3.83
din 5
- 3 voturi.
Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!