1. Unghiile cresc, in medie, 3,5 milimetri pe luna. La mana dominanta, unghiile tind sa creasca mai repede. Unghiile de la picioare in schimb cresc, in medie, 1,6 milimetri pe luna, conform Academiei Americane de Dermatologie.
2. Punctele albe de pe unghii nu arata ca ai o deficienta de calciu. Acesta este un mit des intalnit. Se mai spune ca ele ar indica o deficienta de zinc. Adevarul este ca aceste pete sunt des intalnite si sunt inofensive, fara a indica vreo deficienta vitaminica. Se prea poate sa fie semne ale unei traume anterioare asupra lamei cornoase sau asupra matricei (radacina acoperita de cuticula). La fel cum o bucata de plastic capata zone albe daca o indoi, la fel se intampla si cu unghia.
3. Unghiile sunt facute din acelasi „material” ca parul. Si parul, si unghiile sunt facute din cheratina. Ceea ce inseamna ca alimentele care sunt bune pentru par sunt bune si pentru unghii. Orienteaza-te deci spre o dieta bogata in vitamine, fructe si legume cu antioxidanti, proteine si minerale.
4. Unghiile barbatilor cresc mai repede decat ale femeilor. Cu exceptia perioadei sarcinii.
5. Unghiile separa primatele de mamifere. In vreme ce majoritatea mamiferelor au gheare care sa le ajute sa indeplineasca diverse activitati, unghiile apar la primate (si oamenii intra in aceasta actegorie) pentru a le distinge de restul grupului. Oamenii de stiinta cred ca primatele si-au pierdut ghearele si s-au ales cu unghii pentru a se ajuta la locomotie. Desi ghearele sunt excelente pentru apucare si pentru catarare in copaci cu trunchiul gros, ele pot fi un enajuns in cazul primatelor mai mari care vor sa apuce crengute in cautare de fructe.
6. Rontaitul unghiilor se cheama onicofagie. Este un tic nervos. Cam jumatate dintre copiii cu varste intre 10 si 18 ani isi rod unghiile, dar majoritatea se opresc pe la 30 de ani. Desi este un obicei in mare nevinovat, poate duce la infectii ale pilii si afectiuni ale patului unghiei.
7. Trebuie sa-ti lasi unghiile „sa respire” intre manichiuri. Este nevoie de oxigen care sa patrunda la radacina unghiei. Daca acoperi unghia tot timpul, aceasta nu av mai avea putere sa lupte cu infectiile. Oja usuca, asa ca manichiurizarea permanenta face unghia mai putin flexibila si mai sensibila.
8. Unghiile sunt ferestrele coprului tau. Dermatologii pot spune multe doar uitandu-se la unghiile tale. Daca au o coloratie albastrie, semnaleaza boala de plamani. Capilarele din cuticule spun ca suferi de o boala autoimuna. Daca observi deci ceva in neregula sau neobisnuit, cum ar fi pete maroniu inchis pe cuticule, acompaniate de o dara pe intregul pat al unghiei (melanoma), du-te la dermatolog pentru ajutor.
9. Unghiile cresc mai repede vara decat iarna. Diferitele momente ale anului, dar si varsta, genele si inca alti factori conditioneaza viteza de crestere a unghiilor.
10. Stresul iti afecteaza unghiile. Pe langa faptul ca este insotit de rosul unghiilor, stresul cronic inhiba cresterea unghiilor, caci abate energia si nutrientii corpului.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Vindecarea cu Ki-Kou Secrete si tehnici de respiratie stravechi chinezesti
Tehnicile de respiratie secrete iti dezvaluie cea mai puternica forma de vindecare vazuta vreodata Acestea te pot ajuta sa elimini durerea sa previi atacurile de cord si sa tratezi astmul Toate acestea sunt mentionate intr-un manuscris antic care nu a fost niciodata vazut de catre lumea occidentala Vindecarea cu Ki-Kou Secrete si tehnici de...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele
Rating:
Nota: 3.25
din 5
- 2 voturi.
Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!