Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Untul de shea - beneficii pentru par si piele

de Sunt Fericita la 2019-07-19
Untul de shea - beneficii pentru par si piele
Calitatile untului de shea sunt recunoscute de sute de ani, produsul este recomandat drept cel mai bun tratament natural pentru hidratarea si regenerearea pielii. Cu o multime de beneficii naturale, untul de shea este printre produsele cele mai consumate in prezent datorita beneficiilor deja demonstrate pentru par si piele. Iata care sunt acestea!


Care este continutul untului de shea?

 
Obtinut din nucile arborelului Shea Karite, un arbore sacru pentru locuitorii din Africa deoarece inca mai da roade chiar si dupa 15 ani, untul de shea are o culoare galben-crem, o consistenta solida si se evapora foarte usor, in scurt timp de la aplicare. Este recomandat si des folosit pentru o serie de afectiuni diferite ale pielii, dar si pentru a reduce ridurile fine de expresie, semnele de oboseala si chiar pentru prepararea diverselor alimente in gospodarie.

 
Untul de shea contine acid oleic, in cantitati mari, acid palmitic, dar si un amestec de vitamina A, E, D, F, iar datorita acestor ingrediente isi pastreaza proprietatile hidratante pentru mult timp. Folosit cu regularitate, untul de shea asigura o protectie optima impotriva deshidratarii, impiedica oxidarea acizilor grasi din peretii celulari si favorizeaza retentia calciului in organism.

 
Iata cele mai importante beneficii ale untului de shea

 
  • Hidrateaza foarte bine pielea. Untul de shea este recomandat pentru orice portiune a corpului, fie ca vorbim despre ten, scalp sau buze. Ofera o hidratare intensa de lunga durata, poate intari firul de par si chiar elimina matreata si poate vindeca buzele crapate. Specialistii recomanda folosirea untului de shea nerafinat deoarece isi pastreaza proprietatile terapeutice pentru un timp indelungat.

 
  • Are efect regenerator. Folosirea regulata a untului de shea te poate ajuta sa scapi de eczeme, vergeturi, iritatii ale pielii sau eruptii cutanate. Continutul de vitamina A,D si E ajuta si la indepartarea dermatitei si activeaza restructurarea si regenerarea pielii de la nivel celular. Untul de shea are si efect calmant si poate fi folosit pentru vindecarea ranilor minore ori arsurilor, ba chiar in cazul inflamatiilor.

 
  • Revitalizeaza pielea. Untul de shea este recunoscut pentru proprietatile miraculoase asupra tenului. El reduce ridurile sau liniile fine de expresie si previne aparitia semnelor de imbatranire prematura. Datorita acizilor grasi din compozitia untului, epiderma isi mentine supletea, iar pielea este tonifiata.

 
  • Protejeaza impotriva razelor nocive ale soarelui. Untul de shea poate fi folosit cu usurinta si drept lotiune de plaja ori lotiune dupa plaja, deoarece poate calma eventualele arsuri solare. Untul are factor de protctie UV 6 si poate actiona drept o bariera de protectie impotriva razelor solare.
 

 
Pentru a stii ce unt sa alegi, trebuie sa stii ca exista doua tipuri de unt de shea si anume:
 
 
- Unt de shea rafinat, care se obtine in urma unui proces chimic care impiedica supraincalzirea, albirea si dezodorizarea;
- Untul de shea nerafinat, care a fost extras fie mecanic, in stare naturala, fie manual. Il deosebeti usor prin miros deoarece untul de shea nerafinat are un miros asemanator cu cel de nuca.
 
Fiecare dintre cele doua uleiuri este recomandat pentru intretinerea frumusetii corpului. Cu ajutorul untului de shea ii oferi pielii un grad optim de hidratare si chiar tii sub control semnele imbatranirii premature.


Sursa foto: pixabay.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
50 de exercitii yoga pentru relaxare Ghid practic pentru incepatori


Te-ai gandit vreodata ca yoga ar putea fi solutia pentru problemele tale Solutia pentru a fi sanatos Pentru a avea un corp armonios o minte linistita si un spirit mereu tanar Ei bine yoga chiar este solutia pe care o cauti si chiar iti poate oferi toate aceste lucruri Yoga iti pune la dispozitie modalitati practic nelimitate de a-ti...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 3.67 din 5 - 3 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

    Cele mai citite articole

    Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
    In preajma sarbatorilor Pascale ne aflam in cautarea cadourilor perfecte pentru cei dragi. Alegerea ...
    In cautarea unei diete sanatoase, multe persoane se concentreaza pe alimentele care nu sunt doar ...
    Slabeste rapid si scapa de toxine!
     
    Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
     
    Citeste zilnic GRATUIT totul
    despre sanatate, frumusete, stil!
     
    Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
    Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
    0