Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Secrete de frumusete: ingrediente naturale pentru ingrijirea pielii si a parului

de Alina Ilie la 2023-07-31
Secrete de frumusete: ingrediente naturale pentru ingrijirea pielii si a parului
Ingrijirea pielii si a parului cu ingrediente naturale este o optiune excelenta pentru a va mentine frumusetea si sanatatea fara a recurge la produsele din comert care contin diverse substante daunatoare. Multe dintre aceste ingrediente naturale sunt folosite de secole in diverse culturi si sunt apreciate pentru proprietatile lor benefice. In cele ce urmeaza, veti descoperi ingrediente naturale pentru ingrijirea pielii si a parului si veti afla cum sa le integrati in rutina zilnica de frumusete.


Ingrediente naturale pentru ingrijirea pielii

 
Ulei de cocos: Uleiul de cocos este unul dintre cele mai versatile ingrediente pentru ingrijirea pielii. Este bogat in acizi grasi si vitamina E, ceea ce il face ideal pentru hidratarea profunda a pielii si mentinerea elasticitatii acesteia. Poate fi folosit ca lotiune de corp, tratament natural pentru par sau remediu pentru cuticule.
 
Aloe vera: Gelul de aloe vera are proprietati calmante, hidratante si antiinflamatoare. Este excelent pentru ameliorarea arsurilor solare, iritatiilor si rosetii. De asemenea, poate fi utilizat ca tratament pentru acnee si pentru a calma pielea dupa epilare.
 
Ulei de masline: Uleiul de masline este bogat in antioxidanti si vitamina E, ceea ce il face eficient pentru hidratarea si protejarea pielii impotriva radicalilor liberi.
 
Miere: Mierea are proprietati antibacteriene si antioxidante si poate fi utilizata ca masca faciala sau ca ingredient in produsele de ingrijire.
 
Ulei de jojoba: Uleiul de jojoba este similar cu sebumul natural produs de piele, ceea ce il face excelent pentru echilibrarea productiei de sebum si hidratarea pielii. Mentine pielea catifelata si hidratata.
 
Ceai verde: Ceaiul verde este bogat in antioxidanti si are proprietati antiinflamatoare. Este benefic pentru calmarea pielii iritate si reducerea rosetii. De asemenea, poate fi utilizat pentru a reduce aspectul porilor dilatati si pentru a combate acneea.
 
Musetel: Musetelul are proprietati antiinflamatoare si calmante, fiind potrivit pentru pielea sensibila si iritata. Poate fi folosit ca tonic facial sau ingredient in produse de ingrijire pentru ten.
 
Unt de shea: Untul de shea este un hidratant puternic si hranitor, potrivit pentru pielea uscata si aspra. Contine vitaminele A, E si F, care contribuie la regenerarea si protejarea pielii.
 
Ulei de trandafir: Acest ulei are proprietati de regenerare si anti-imbatranire, fiind benefic pentru pielea matura sau afectata de riduri. Poate fi folosit simplu sau in amestecuri cu alte uleiuri.
 
Argila: Argila este excelenta pentru detoxifierea pielii si reducerea excesului de sebum. 

Ingrediente naturale pentru ingrijirea parului

 
Ulei de ricin: Uleiul de ricin este cunoscut pentru proprietatile sale de stimulare a cresterii parului si de intarire a firului de par. Poate fi aplicat pe scalp pentru a imbunatati circulatia sangelui si a hidrata scalpul uscat.
 
Ulei de migdale: Uleiul de migdale este usor si non-gras, ceea ce il face ideal pentru a adauga stralucire si hidratare parului fara a-l ingreuna. De asemenea, este potrivit pentru scalpul iritat sau cu matreata.
 
Ovaz: Faina de ovaz poate fi folosita pentru a crea masti de par hranitoare, care ajuta la hidratarea si repararea parului uscat si deteriorat.
 
Iaurt: Iaurtul este bogat in proteine si vitamine, fiind benefic pentru hranirea parului si scalpului. Poate fi utilizat ca ingredient in mastile de par.
 
Ulei de lavanda: Uleiul de lavanda are proprietati antimicrobiene si antiinflamatoare, fiind util pentru a trata scalpul iritat sau cu matreata. De asemenea, are un miros placut si relaxant.
 
Otet de mere: Otetul de mere poate fi folosit ca clatire finala pentru a oferi stralucire. 
 
Ulei de nuca de cocos: Acest ulei hraneste parul in profunzime si ajuta la reducerea ruperii parului. Poate fi folosit ca tratament de noapte sau ca ingredient in masti de par.
 
Scortisoara: Scortisoara stimuleaza circulatia sangelui in scalp si promoveaza cresterea parului. Poate fi combinata cu alte ingrediente pentru a crea masti hranitoare pentru par.
 
Ulei de argan: Uleiul de argan este bogat in acizi grasi esentiali si vitamina E, ceea ce il face benefic pentru hidratarea si protejarea parului. Poate fi folosit ca  tratament pentru parul uscat.


Citeste si: Trucuri rapide de frumusete, de aplicat inainte de culcare
 
 
Foto: pixabay.com
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Alina Ilie
Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre ingrijirea parului

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre ingrijirea pielii

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre ulei de masline

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre masti naturale

Cele mai citite articole

Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
In preajma sarbatorilor Pascale ne aflam in cautarea cadourilor perfecte pentru cei dragi. Alegerea ...
In cautarea unei diete sanatoase, multe persoane se concentreaza pe alimentele care nu sunt doar ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0