Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum sa iti hidratezi pielea dupa plaja: Sfaturi pentru un rasfat de vara

de Alina Ilie la 2024-07-30
Cum sa iti hidratezi pielea dupa plaja: Sfaturi pentru un rasfat de vara
Vara este sezonul perfect pentru a te bucura de plaja si soare, dar expunerea la razele UV, apa sarata a marii si nisipul fierbinte pot afecta pielea. Chiar daca folosim protectie solara, pielea noastra poate deveni deshidratata, iritata si sensibila. Din acest motiv, este esential sa acordam o atentie speciala ingrijirii pielii dupa o zi petrecuta la plaja. In continuare, iata produsele hidratante esentiale pentru a te ajuta sa te bucuri de o piele radianta si catifelata chiar si dupa cele mai intense zile de plaja.


Dupa expunerea la soare, pielea pierde o cantitate semnificativa de apa, ceea ce poate duce la deshidratare. Aceasta se manifesta prin senzatia de piele uscata, lipsita de elasticitate si uneori iritata. Hidratarea este importanta nu doar pentru a calma pielea, ci si pentru a-i reda vitalitatea si stralucirea naturala. Produsele hidratante nu doar ca hranesc pielea, dar ajuta si la repararea barierii de protectie a acesteia, prevenind astfel pierderea de apa si protejand-o de factorii externi.
 

Lotiuni si creme pentru corp
 

Lotiunile si cremele pentru corp sunt aliatii de baza in ingrijirea pielii dupa plaja. Acestea contin ingrediente hidratante si emoliente care ajuta la mentinerea umiditatii in piele. Printre cele mai eficiente ingrediente se numara:
 
Aloe vera: Cunoscuta pentru proprietatile sale calmante si hidratante, aloe vera este perfecta pentru a trata arsurile solare si pentru a racori pielea.
Unt de shea: Un emolient natural bogat in vitamine si acizi grasi, untul de shea hraneste si hidrateaza profund pielea.
Ulei de cocos: Recunoscut pentru proprietatile sale hidratante si antiinflamatoare, uleiul de cocos este ideal pentru a calma pielea iritata.
 

Uleiuri de corp
 

Uleiurile de corp sunt excelente pentru hidratarea intensa a pielii, fiind rapid absorbite si lasand o senzatie matasoasa.
 
Ulei de Jojoba: Imita sebumul natural al pielii, ajutand la echilibrarea productiei de ulei si la mentinerea hidratarii.
Ulei de Argan: Bogat in vitamina E si acizi grasi esentiali, uleiul de argan ajuta la repararea si regenerarea pielii.
 

Apa termala
 

Un alt mod eficient de a rehidrata si revigora pielea este utilizarea spray-urilor cu apa termala. Acestea sunt ideale pentru a fi folosite in orice moment al zilei, oferind o senzatie de prospetime instantanee. Apa termala, bogata in minerale, ajuta la calmarea pielii si la reducerea inflamatiilor.
 

Masti si tratmente de hidratare intensa
 

Pentru o hidratare profunda, mastile faciale sunt optiunea ideala. 
 
Masti cu acid hialuronic: Acidul hialuronic este un ingredient excelent pentru hidratare, avand capacitatea de a retine o cantitate mare de apa in piele.
Masti cu extracte din plante: Extractele din plante precum musetelul, ceaiul verde sau castravetele au proprietati calmante si antioxidante, fiind perfecte pentru a repara si revitaliza pielea.
 

Exfolierea delicata
 

Desi poate parea contraintuitiv sa exfoliezi pielea dupa expunerea la soare, o exfoliere delicata este importanta pentru a indeparta celulele moarte si pentru a permite produselor hidratante sa patrunda mai bine in piele. Este important sa alegi produse exfoliante blande, care nu irita si nu usuca pielea, cum ar fi scrubiurile pe baza de zahar sau ovaz.

Ingrijirea tenului
 

Pielea fetei este mai sensibila decat cea a corpului, astfel ca are nevoie de o atentie speciala. Dupa plaja, este esential sa folosesti produse hidratante special concepute pentru fata:
 
Seruri cu antioxidanti: Serurile care contin antioxidanti precum vitamina C ajuta la protejarea pielii de radicalii liberi si la uniformizarea tonului pielii.
Crema de fata cu protectie solara: Chiar si dupa plaja, este important sa folosesti o crema hidratanta cu SPF, mai ales daca te expui din nou la soare. 
Crema pentru ochi: Zona din jurul ochilor este deosebit de delicata si poate deveni usor deshidratata. O crema hidratanta pentru ochi ajuta la prevenirea liniilor fine si a cearcanelor.
 

Produse pentru ingrijirea parului
 

Nu doar pielea are nevoie de atentie dupa plaja, ci si parul. Expunerea la soare, apa sarata si clorul din piscina pot deteriora firul de par, facandu-l uscat si fragil. Folosirea unui balsam hidratant sau a unei masti de par este esentiala pentru a repara si hrani parul:
 
Balsam leave-in: Un balsam leave-in poate ajuta la descurcarea parului si la protejarea acestuia de factorii externi.
Uleiuri pentru par: Uleiurile de argan sau jojoba pot fi aplicate pe par pentru a-i oferi stralucire si pentru a-l hrani in profunzime.

Citeste si: TOP 10 alimente care te hidrateaza pe canicula >>

Foto: pixabay.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Prin Bucuresti cu rucsacul in spate


Ca sa nu cada in derizoriu un autor contemporan de literatura de calatorie trebuie sa stie sa spuna povesti frumoase Si mai ales sa le spuna frumos Dan Manusaride a demonstrat ca poate face si una si alta  in volumele pe care le-a publicat tot la editura Rentrop & Straton in anii din urma Calatorind prin aer pe apa...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Alina Ilie
Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.

Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

    Cele mai citite articole

    Grasimea de la nivelul abdomenului este inamicul numarul unu al femeilor care isi doresc o talie de ...
    Proteinele, pentru majoritatea oamenilor inseamna o portie de carne carne, sursa sigura pe care ...
    Imbunatatirea digestiei este un proces de durata, care presupune o grija si o atentie amanuntita in ...
    Slabeste rapid si scapa de toxine!
     
    Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume
    Citeste zilnic GRATUIT totul
    despre sanatate, frumusete, stil!
     
    Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
    Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016