Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Alimentatie in sarcina - ce recomanda specialistii pentru a naste un copil destept

de Camelia Diaconu la 2018-07-10
Alimentatie in sarcina - ce recomanda specialistii pentru a naste un copil destept
Iti doresti un copil sanatos si destept? Ei bine, trebuie sa stii ca alimentatia joaca un rol extrem de important inca din sarcina, tocmai pentru ca are capacitatea de a dezvolta creierul copilului inca din burtica mamei. Afla ce este recomandat sa mananci in sarcina!


Copilul isi dezvolta calitati cognitive si multe alte simturi inca din burtica mamei. Inca de la 3 saptamani de la conceptie, acesta incepe sa se formeze, atunci fiind elementul cheie al sarcinii. Pe toata perioada sarcinii, creierul sufera o multime de modificari, iar cele mai importante sunt intre saptamanile 24-42, saptamana 34 fiind cea mai importanta.
 
Creierul are nevoie de substante nutritive pentru a functiona in parametrii normali, iar toate aceste substante le procura dintr-o alimentatie variata. Anumite alimente au mai multe beneficii in detrimentul altora, asa ca iata ca este recomandat sa mananci cand esti insarcinata.
 
Spanac. Contine vitamina B prin intermediul acidului folic, aceasta fiind direct raspunzatoare pentru formarea si dezvoltarea creierului, dar si a maduvei spinarii. 
 
Avocado. Contine acid oleic, iar asta inseamna ca joaca o contributie majora la formarea invelisului protector al nervilor  sistemului central. Avocado este recomandat inca din primul trimestru de sarcina, atat simplu, cat si in alte combinatii, precum crema de avocado.
 
Linte. Contine fier, mineralul esential pentru dezvoltarea creierului, dar si pentru formarea unor noi celule. Lintea poate fi consumata in sarcina atat in preparate la cuptor, cat si in supe crema, acolo unde nu isi pierde din proprietati.
Sardine. Pestele este o sursa bogata de acid docosahexaenoic, DHA, mai exact suplimentul de care creierul si sistemul central nervos are nevoie pentru a se maturiza. 
 
Iaurt. Este recomandat iaurtul gras deoarece este bogat in iod. Lipsa iod-ului in sarcina poate duce la problem grave de sanatate mintala.
 
Carbohidrati. Pentru a avea energie sa iti sustii sarcina, ai nevoie si de o cantitate mica de carbohidrati. Ai grija sa nu faci excese, insa poti consuma o portie mica de paine, cartofi sau cereale.
 
Grasimi. Sunt necesare in sarcina deoarece aduc aportul de vitamine de care copilul are nevoie si pe care le absoarbe imediat. Este nevoie in special de aminte care contin vitamina A si vitamina C.
 
Nuci si seminte. Sunt sanatoase in orice moment al zilei pentru consum, dar cu atat mai mult pe timpul sarcini deoarece ii ofera mamicii sursa de magneziu si de vitamina E de care aceasta are nevoie. Semintele contin si fibre, modalitatea ideala de a sustine si digestia.

Sursa foto: pixabay.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Hon-Do-Ryu Karate


Descopera acum esenta acestei arte martiale chiar de la Sensei Georg Nicolau - initiatorul sistemului in lucrarea omonima  Hon-Do-Ryu Karate Hon-Do-Ryu Karate urmeaza drumul vechilor maestri din Okinawa pune accent pe imbinarea celor 3 aspecte esentiale ale artelor martiale excluzand competitia sportiva ca scop in sine Gi –...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

    Cele mai citite articole

    Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
    In preajma sarbatorilor Pascale ne aflam in cautarea cadourilor perfecte pentru cei dragi. Alegerea ...
    In cautarea unei diete sanatoase, multe persoane se concentreaza pe alimentele care nu sunt doar ...
    Slabeste rapid si scapa de toxine!
     
    Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
     
    Citeste zilnic GRATUIT totul
    despre sanatate, frumusete, stil!
     
    Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
    Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
    0