Sistemul olfactiv al fatului se dezvolta precoce, catre 20 de saptamani (4 luni si jumatate). Lichidul amniotic este deci bogat in elemente odorante. Nou-nascutul va arata o preferinta pentru mirosul mamei. In plus, daca aceasta alapteaza si continua sa manance aceleasi tipuri de alimente ca in perioada sarcinii, laptele va avea acelasi „parfum” ca lichidul amniotic.
Gustul
Filmele facute arata ca fatul:
• absoarbe lichidul amniotic prin gura deschisa de la 9 saptamani si jumatate,
• inghite si face miscari cu limba la 12 saptamani,
• are un reflex de voma la 18 saptamani.
Compozitia lichidului amniotic se schimba in cursul zilei, in functie de alimentele ingerate de mama. Cercetatorii au remarcat ca lichidul mamelor care au mancat picant este foarte aromatizat. Se pare ca fatul detecteaza cu receptorii sai si diminuarea oxigenului din sange sau cresterea deseurilor metabolice induse de stresul mamei.
Astfel, la nastere, nou-nascutul va recunoaste moleculele aromatizante materne care au impregnat mucoasa bucala si digestiva si, in mod natural, se va orienta catre mirosurile materne.
Fetusul experimenteaza nu numai prin inghitire, ci si prin supt, pe care il experimenteaza din a 9-a saptamana. Suptul de placere este probabil atat de frecvent, incat bebelusul se poate naste cu o calozitate a degetului mare. El isi suge si alte degete de la mana, precum si degetele de la picioare.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Prin Bucuresti cu rucsacul in spate
Ca sa nu cada in derizoriu un autor contemporan de literatura de calatorie trebuie sa stie sa spuna povesti frumoase Si mai ales sa le spuna frumos Dan Manusaride a demonstrat ca poate face si una si alta in volumele pe care le-a publicat tot la editura Rentrop & Straton in anii din urma Calatorind prin aer pe apa...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Newsletter GRATUIT SuntFericita
Aboneaza-te acum GRATUIT si primesti imediat Raportul Special "Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume"
