Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

O inima sanatoasa cu ajutorul dietei mediteraneene

de Rebeca Roman la 2016-06-20
O inima sanatoasa cu ajutorul dietei mediteraneene
Toate studiile medicale efectuate confirma rolul major al nutritiei pentru prevenirea si vindecarea afectiunilor cardiace. Dieta mediteraneana, in special, si-a dovedit eficienta in mentinerea unei sanatati de invidiat.


Dieta mediteraneeana a constituit subiectul a numeroase studii medicale, de peste 15 ani. Rezultatele sunt confirmate inclusiv in prezent: alegerea unei diete bazate pe fructe si legume proaspete, cereale si alimente bogate in acizi grasi Omega-3 previne si combate afectiunile cardiace.

Celebru studiu Lyon Heart, desfasurat intre anii 1993 si 1999, a fost prima increcare de a demonstra capacitatea unui anumit model nutritional de a produce rezultate spectaculoase intr-un domeniu sensibil: prevenirea unui al doilea eveniment cardiac la persoanele care au supravietuit unui atac de cord.

Dieta mediteraneena este un regim nutritional bazat pe consumul de legume si fructe proaspete, lactate usoare si alimente bogate in acizi omega-3 si omega-9 (ulei de masline). Principalele surse de proteine sunt pestele si carnea slaba. Acest regim exlude carnea rosie, organele, grasimile saturate, grasimile denaturate si colesterolul.

Comparativ cu participantii care au primit doar ingrjirea medicala standard, pacientii care au beneficiat si de o dieta mediteraneeana au obtinut o reducere cu peste 50% a riscului de mortalitate si cu aproape 70% a riscului de producere a unui eveniment cardiac major.

In ceea ce priveste prevenirea afectiunilor cardiace, un studiu realizat in Spania in 2013, a demonstrat ca adoptarea unei diete mediteraneene, alaturi de consumul suplimentar de ulei de masline, are un efect clar de prevenire, in comparatie cu alte strategii de preventie.

Asadar, pentru a va bucura de o inima sanatoasa:

- consumati peste sau fructe de mare cel putin o data pe saptamana
- consumati nuci, alune si seminte pe post de gustari
- inlocuiti grasimile cu ulei extravirgin de masline
- includeti fructe si legume proaspete la fiecare masa.

Sursa: alive.com
Foto: pixabay.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Personalitati ale Arhitecturii Romanesti


Lucrarea Personalitati ale Arhitecturii Romanesti 1859-2023 este una dintre atat de rarele antologii dedicate arhitectilor care au activat si au creat in spatiul romanesc O arhiva bogata ce contine peste 1400 de nume reprezentative de arhitecti cu ajutorul careia puteti deslusi tendintele arhitecturale ale celor 165 de ani pusi sub lupa ...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 3.7 din 5 - 5 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Cele mai citite articole

Investitia in aur poate fi o modalitate de diversificare a portofoliului, dar si de obtinere a unei ...
Ce intelegem prin vindecare? Ne referim la vindecarea corpului fizic, vindecarea ...
In ultimele decenii, bauturile energizante au castigat popularitate in randul consumatorilor din ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0