Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

3 situatii in care te poate ajuta un credit cu refinantare

de Sunt Fericita la 2024-01-11
3 situatii in care te poate ajuta un credit cu refinantare
Creditul cu optiunea de refinantare reprezinta contractarea unui nou credit pentru a achita unul sau mai multe imprumuturi aflate in derulare. Un credit cu optiune de refinantare poate fi util in functie de nevoile si circumstantele personale. Este recomandat sa verifici conditiile de acordare a creditului inainte de a lua orice decizie, pentru a identifica oportunitatile pe care un astfel de instrument financiar ti le poate oferi. Prin refinantare, o persoana cauta modificarea favorabila a ratei dobanzii, a perioadei de desfasurare a creditului, obtinerea unei sume suplimentare sau urmareste imbunatatirea altor termeni si conditii din contract. Iti prezentam in continuare care sunt cele mai importante beneficii ale unui credit cu refinantare.


1. Reducerea ratelor lunare

Prin refinantarea unui credit curent poti diminua valoarea ratei lunare atat prin cresterea duratei de creditare, cat si prin reducerea ratei dobanzii. Aceasta poate face imprumutul mai accesibil si te poate sustine in ceea ce priveste gestionarea eficienta a bugetului. 
 
Creditul cu refinantare poate fi optiunea celor care doresc sa isi reduca suma lunara de plata sau sa obtina o suma de bani in plus pentru alte proiecte personale.  Poti solicita si tu aici un astfel de credit de refinantare, cu o dobanda fixa incepand cu 7,99%* pana la 20,99%, personalizata pentru fiecare client in functie de suma creditului, optiunea privind incasarea venitului prin OTP Bank, refinantarea creditelor de la alte banci, factori asociaii cu capacitatea de a rambursa imprumutul precum istoricul de creditare al solicitantului si alte elemente utilizate in analiza cererii de credit. 
 
De asemenea, suma pentru refinantare este de maximum 150.000 de lei, iar durata de rambursare poate ajunge pana la 5 ani. Facem precizarea ca pentru acest tip de credit de la OTP Bank ai la dispozitie o perioada de rambursare de pana la 10 ani, pentru refinantarea sold pe sold a creditelor acordate inainte de 8 iulie 2020.
 
* Valoarea dobanzii de 7,99% este dobanda minima ce include deja reducerile aplicate pentru optiunea de virare a venitului (1 punct procentual), refinantarea creditelor de la alte banci (1 punct procentual) pentru suma solicitata mai mare de 120.000 lei.
 
2. Consolidarea datoriilor

Consolidarea datoriilor este o solutie financiara care aduce multiple beneficii atunci cand te afli in situatia in care ai imprumuturi la mai multe banci. Prin cumularea tuturor imprumuturilor intr-un singur credit, vei avea o imagine mai clara asupra datoriilor tale si vei putea sa le gestionezi mai eficient. Nu va mai fi nevoie sa tii cont de mai multe rate si termene de plata diferite, ci vei avea o singura rata lunara de platit.
 
Nu uita! Platile la timp, dupa consolidarea datoriilor, contribuie si la imbunatatirea scorului tau de credit. Acest lucru iti poate aduce conditii mai bune pentru viitoarele imprumuturi.
 
3. Suma suplimentara de bani pentru alte investitii

Un alt avantaj major al refinantarii este ca aceasta poate oferi acces la o suma suplimentara care poate fi utilizata pentru indeplinirea planurilor tale personale (educatie, amenajare locuinta, sanatate, cheltuieli neprevazute etc.).
 
 
In concluzie, este important sa intelegi ca refinantarea este o optiune ce trebuie analizata cu atentie. Inainte de a lua o decizie, este recomandat sa iei legatura cu un consilier bancar care iti poate oferi informatii detaliate ale acestui tip de credit. Specialistul bancar iti poate oferi o analiza completa a situatiei tale financiare, pentru a lua o decizie cunoscand toate aspectele importante pentru tine.
 
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
De dor de sufletul lui Andersen - Nichita Stanescu


Texte cu o circulatie foarte restransa si texte inedite ale poetului Nichita Stanescu – un mic tezaur care a stat ascuns vreme de decenii Volumul contine si un corp de texte originale recoltate din arhiva personala a autorului de sotia sa Comoara a fost pastrata de autor intr-un dosar pe coperta caruia a scris De dor...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre credit

Cele mai citite articole

Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
In preajma sarbatorilor Pascale ne aflam in cautarea cadourilor perfecte pentru cei dragi. Alegerea ...
In cautarea unei diete sanatoase, multe persoane se concentreaza pe alimentele care nu sunt doar ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0