Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ghid pentru deschiderea unui magazin mixt. 5 pasi de urmat

de Sunt Fericita la 2022-05-06
Ghid pentru deschiderea unui magazin mixt. 5 pasi de urmat
Deschiderea unui magazin mixt poate fi o idee foarte buna de afacere daca investesti eficient si respecti anumite reguli de baza. In marile orase, concurenta hypermarketurilor si a supermarketurilor poate fi descurajanta, insa un magazin de cartier bine administrat isi gaseste intotdeauna locul in preferintele clientilor. In schimb, in mediul rural unde jucatorii mari inca nu au patruns, succesul este aproape garantat. Iata ce pasi ai de urmat pentru deschiderea unui magazin mixt:


Buget
 
Inainte de a face profit cu magazinul tau trebuie sa-ti asumi o investitie. Daca nu ai economisit intreaga suma necesara, solutia este sa apelezi la un imprumut pe care il vei restitui in timp. Ia in calcul taxele si onorariile pentru infiintarea firmei, spatiul magazinului, amenajarea, personalul, stocurile de marfa si cheltuieli neprevazute. Costul total se estimeaza in functie de zona in care deschizi magazinul si de dimensiunile acestuia. Intocmirea unui plan de afaceri este esentiala nu doar pentru a avea o imagine fidela a investitiei, ci si pentru un eventual credit la banca.
 
Forme legale
 
Magazinele se supun unor anumite criterii legale de functionare. In primul rand, daca nu ai o forma juridica de activitate, va trebui sa alegi intre societate cu raspundere limitata (SRL), persoana fizica autorizata, intreprindere individuala sau familiala. Fiecare categorie are un set de reguli fiscale pe care trebuie sa le respecti. In special pentru relatia cu autoritatile fiscale vei avea nevoie de ajutorul si expertiza unui contabil autorizat. Pe langa infiintarea firmei esti nevoit sa obtii o serie de autorizatii de la diferite agentii de stat sau locale: primarie, mediu, protectia muncii, salubrizare, ISU, PSI, DSP, DSV, ANSVSA si ANPC.
 
Angajati
 
Tot in functie de dimensiunea afacerii gandite va trebui sa iei in calcul angajarea unor persoane la casa de marcat, pe raion, pentru paza, transport sau depozit. Cu cat au mai multa experienta in domeniu, cu atat sunt mai competente, dar acest lucru se regaseste si in salariul pe care il oferi. Chiar daca ai fi tentat sa crezi ca poti administra singur un magazin, acest lucru nu este posibil decat pana la un anumit punct. Alege mai degraba sa te dezvolti cu o echipa care vine in intampinarea clientilor si atrage altii noi decat sa economisesti cateva salarii dar sa nu fii performant.
 
Stoc
 
Pentru a putea vinde la randul vei avea nevoie de furnizori. Varianta ideala ar fi sa iei totul de la producatori. Cu cat elimini mai multi intermediari de la faza de productie pana in raftul magazinului tau, cu atat vei economisi comisioanele si adaosurile practicate de acestia. In privinta alimentelor, alege produse populare, care se bucura de mare cautare in randul tinerilor, cum sunt sortimentele de napolitane Naty. Cu cat cunosti mai bine specificul zonei in care deschizi magazinul si obiceiurile localnicilor, cu atat vei putea sa-ti adaptezi oferta la cererea si nevoile lor.
 
Locatie
 
Am amintit deja de importanta spatiului in care deschizi magazinul. Vadul continua sa fie un aspect important al activitatilor comerciale. In Bucuresti este important sa fie suficient de departe de supermarketuri sau hypermarketuri. In marile orase, in general, oamenii sunt comozi cand vine vorba de cumparaturi cotidiene – daca au la indemana un magazin de cartier bine aprovizionat, nu il vor ocoli. In mediul rural trebuie sa identifici un loc cu deschidere buna, stradal, in apropiere de punctele de interes ale oamenilor. Din punct de vedere al investitiei, mare si central inseamna scump, ieftin poate insemna nerentabil. Solutia de mijloc este cea mai buna: un magazin mixt dimensionat la nevoile comunitatii, pe care il poti administra eficient.
Dupa deschiderea magazinului nu trebuie sa urmaresti cu obsesie profitul instant. Daca in primele luni reusesti sa te mentii in piata, chiar si cu o balanta echilibrata intre investitie si profit, ai toate sansele sa evoluezi in timp. Totul depinde de seriozitatea si energia cu care iti administrezi afacerea.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre magazin

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre napolitane

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre stoc

Cele mai citite articole

Stimate cititor, ai ocazia sa parcurgi poezii si povestiri scrise de Nichita Stanescu, ...
O alimentatie echilibrata, bogata in vitamine si minerale, este importanta pentru mentinerea ...
In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0