Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

4 obiceiuri de dimineata pentru o zi plina de energie si vitalitate

de Sunt Fericita la 2017-01-16
4 obiceiuri de dimineata pentru o zi plina de energie si vitalitate
Dimineata este cea mai importanta perioada din zi deoarece, in functie de starea psihica pe care ne-o putem induce inca de la primele ore, putem avea o zi perfecta.


Pe langa muzica optimista, energica si stretching-ul cu care ne putem incepe ziua, profesorul international de yoga Dana Tupa ne recomanda sa parcurgem si cativa pasi simpli recomandati de traditia yoghina, pentru detoxifiere, care ne pot reda vigoarea, vitalitatea si energia de care avem nevoie pentru a incepe ziua.

Curatarea toxinelor de la nivelul limbii.

“Curatarea se face cu o lingurita, mentinand curbura spre interior. Procedeul se realizeaza din spate catre in fata, de la dreapta la stanga si viceversa, pana cand nu mai exista nicio impuritate care sa se adune in lingurita. Nu se va inghiti nimic, ci se va scuipa orice reziduu. De ce facem acest lucru? Deoarece pe timpul noptii, sistemul limfatic scoate la suprafata limbii o cantitate de reziduuri”, afirma profesorul de yoga Dana Tupa, fondatorul primei scoli de yoga din Romania acreditata international, PURNA Yoga Academy.
   
Curatarea nasului cu ajutorul apei usor saline (concentratie de jumatate de lingurita la 200 ml de apa calduta).

“Acest procedeu este menit sa inlature praful si impuritatile din nari, permitand astfel absorbtia mai buna de oxigen din aer, eliminarea treptata a sinuzitei si a mucusului in exces cauzat de raceli. Tehnica presupune sa umplem alternativ cate un caus al palmei cu apa salina si sa o aspiram pe nas incet, astupand cate o nara, iar apoi sa suflam nasul cu putere pe aceeasi nara pe care am absorbit, blocand-o cu un deget pe cea opusa”, afirma Dana Tupa.
   
Masarea gingiilor si interiorul obrajilor.

“O multime de bacterii se afla atat la nivelul gingiilor, cat si pe mucoasa obrajilor sau cerul gurii; acestea fiind inlaturate intr-o mare masura cu ajutorul sarii macinate fin. Din antichitate se cunosteau efectele terapeutice ale sarii, privind eliminarea infectiilor, a inflamatiilor. Pe vremuri, cand pasta de dinti nu exista, oamenii obisnuiau sa isi frece gingiile cu sare, pentru a-si curata dantura. Pentru a incepe procedeul de curatare, trebuie sa punem sare nerafinata si neiodata, maruntita fin pe degete si apoi sa masam zonele respective. Acest masaj va elimina toate reziduurile. In final, se clateste gura cu apa”, continua specialistul.
   
Curatarea globilor oculari cu apa rece.

“Curatarea zilnica a ochilor, pe langa energizarea specifica, poate duce si la imposibilitatea dezvoltarii unui mediu bacterian, aparitia conjunctivitei si o vedere mult mai clara. Putem lua in causul palmei apa rece (dar nu foarte rece pe timpul iernii) si sa clipim astfel incat apa respectiva sa curate ochiul. Imediat vom simti o stare de revigorare, imaginea va deveni mai clara, iar mintea se va limpezi instantaneu”, conchide profesorul de yoga Dana Tupa.

Foto: pixabay.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
50 de exercitii yoga pentru relaxare Ghid practic pentru incepatori


Te-ai gandit vreodata ca yoga ar putea fi solutia pentru problemele tale Solutia pentru a fi sanatos Pentru a avea un corp armonios o minte linistita si un spirit mereu tanar Ei bine yoga chiar este solutia pe care o cauti si chiar iti poate oferi toate aceste lucruri Yoga iti pune la dispozitie modalitati practic nelimitate de a-ti...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.42 din 5 - 25 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Cele mai citite articole

Stimate cititor, ai ocazia sa parcurgi poezii si povestiri scrise de Nichita Stanescu, ...
O alimentatie echilibrata, bogata in vitamine si minerale, este cruciala pentru mentinerea ...
In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0