Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

4 semne ale divortului

de Sunt Fericita la 2018-08-24
4 semne ale divortului
Un studiu a analizat parcursul unor cupluri si releva cele 4 semne ale divortului iminent.


Intr-un studiu recent realizat pe 373 de cupluri noi s-a constatat, de exemplu, ca cuplurile care au tipat unul la celalalt, au manifestat dispret reciproc sau au oprit conversatia despre o problema in primul an de casatorie au fost mai predispuse sa divorteze pe parcursul urmatorilor 16 ani de casatorie.
 
Care sunt cele patru comportamente "apocaliptice" intr-o relatie?
 
1. Dispret
Dispretul, un amestec virulent de furie si dezgust, este mult mai toxic decat simpla frustrare sau negativitate. Este vorba despre a vedea partenerul ca fiind inferior, mai degraba decat ca fiind un egal. Dispretul este atat de puternic fiindca nu mai ai nicio legatura cu nevoile si emotiile partenerului tau.
 
Daca te simti in permanenta mai destept, mai bun sau mai sensibil decat partenerul, este mai putin probabil sa vezi opiniile sale ca valide, dar, mai important, esti mult mai putin dispus sa incerci sa te pui in locul lui, pentru vedea o situatie din perspectiva lui.
 
2. Critica
Ca si dispretul, critica implica transformarea unui comportament (ceva ce a facut partenerul) intr-o declaratie despre caracterul sau..
 
Sa spunem ca partenerul are un obicei urat de a-si lasa castronul de cereale folosit in dormitor.
 
Astepti pana cand se intoarce acasa ca sa ii spui ca acest comportament te deranjeaza si ii sugerezi ca ar putea pune castronul in chiuveta sau masina de spalat vase? Sau te gandesti: "De ce sunt intr-o relatie cu o persoana care abandoneaza castronul pe unde nimereste prin casa?"
 
De-a lungul timpului, aceste diferente personale se adauga, alimentand  resentimente si dispret.
 
3. Comportamentul defensiv
Daca te afli in mod regulat in rolul de victima in situatii dificile cu partenerul tau, s-ar putea sa ai un comportament defensiv.
 
Daca intarziati la un eveniment, de exemplu, esti primul care spune: "Nu a fost vina mea!" cand ajungi in sfarsit? Sau te gandesti inainte de a acuza cealalta persoana, realizand ca probabil nu ar fi trebuit sa faci o baie de 2 ore cand aveai doar o ora sa te pregatesti?
 
Asumarea responsabilitatii pentru rolul avut intr-o situatie dificila poate fi inconfortabila, dar adesea este ceea ce impiedica o situatie proasta sa escaladeze, spune Gottman.
 
4. Ignorare
Stii cand va incepe o discutie in contradictoriu. Simti cum iti creste frecventa cardiaca si vocea devine putin mai puternica. Dar in momentul in care lucrurile incep sa se incalzeasca, scoti telefonul, pleci sau pur si simplu ignori partenerul?
 
Blocarea conversatiei poate fi la fel de toxica pentru o relatie ca si dispretul, deoarece te impiedica sa abordezi problema de baza.
 
Discutiile aprinse cu partenerul sunt opusul unui moment bun. Dar aceste situatii temporar inconfortabile sunt de multe ori locul in care puteti realiza multe despre propriul comportament si rezolva problemele potential daunatoare.
 
 
Este important sa retii ca afisarea ocazionala a oricaruia dintre aceste comportamente - sau chiar toate - este complet normala.
 
Atunci cand aceste comportamente negative se intampla atat de frecvent incat inlocuiesc interactiunile pozitive cu partenerul, pot fi motive de ingrijorare.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Mind Aerobics


Descoperiti aceasta inovatie demna de Premiul Nobel care va poate imbunatati functiile cerebrale prin sunete A fost dovedit stiintific faptul ca aceasta tehnologie audio revolutionara dezvolta abilitatile mentale  inlatura stresul imbunatateste capacitatea de concentrare si creativitatea imbunatateste memoria aduce o stare...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 4 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre divort

Cele mai citite articole

Investitia in aur poate fi o modalitate de diversificare a portofoliului, dar si de obtinere a unei ...
Ce intelegem prin vindecare? Ne referim la vindecarea corpului fizic, vindecarea ...
In ultimele decenii, bauturile energizante au castigat popularitate in randul consumatorilor din ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0