Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

5 Afectiuni cu care se confrunta femeile la inceput de primavara

de Sunt Fericita la 2019-03-27
5 Afectiuni cu care se confrunta femeile la inceput de primavara
Cu toate ca este unul dintre cele mai frumoase anotimpuri, primavara este si sezonul cunoscut deja pentru sensibilitatea pe care o produce organismului. Femeile, caci sistemul lor imunitar este cu mult mai slabit decat cel al barbatilor, se confrunta cu o serie de afectiuni la inceput de primavara din cauza scimbarilor bruste de temperatura. Iata la ce probleme de sanatate trebuie sa fie orice femeie atenta!


Primavara vine cu temperaturi placute si mai ridicate fata de ultimele luni, motiv pentru care, nu mai acordam atat de multa importanta vestimentatiei ori prafului de afara si, fara sa ne dam seama, alergiile si racelile se instaleaza mult mai repede. Mai jos vei gasi cu ce afectiuni se confrunta femeile la inceput de primavara!
 
Alergii. Apar des la inceputul toamnei, dar mai ales la inceputul primaverii. Acum, este perioada optima de inflorire a pomilor si florilor, iar tot polenul care este folosit pentru fertilizarea solului este usor transportat de vant catre nas. De aici pot aparea foarte usor alergiile care se manifesta prin simptome comune precum: stranut, mancarime, iritatii, secretii nazale si oculare. Alergiile sunt des confundate cu manifestarile racelii, insa daca perisista pe o perioada mai lunga de cateva zile, vei stii ca este vorba doar despre o alergie.
 
Nas infundat. Din cauza fluctuatiilor mari de temperatura, organismul nu isi poate regla intotdeauna o temperatura optima. Aceasta cauza provoaca aparitia anumitor probleme respiratorii printre care tuse si nas infundat. Acestea sunt vizibil acutizate in prezenta alergiilor. 
 
Dureri de cap. Migrenele sunt cu mult mai frecvente in timpul primaverii decat in orice perioada a anului. Acestea apar din cauza diferentelor de presiune atmosferica, dar si din cauza hidratarii corespunzatoare. Organismul nu se poate acomoda atat de repede cu variatiile de temperatura, iar durerile de cap isi fac imediat aparitia.
 
Oboseala. Astenia de primavara nu este un mit, ci chiar exista stari de oboseala si somnolenta cu mult mai mari fata de orice perioada a anului. Din cauza faptului ca primavara adormim mult mai tarziu fata de perioada iernii, se instaleaza si senzatiile de oboseala cronica. 
 
Raceali. Si in acest caz, fluctuatiile de temperatura duc la raspandiea virusilor foarte usor. Vremea inselatoare si temperaturile prea ridicate pentru perioade scurte de timp pot ascunde imediat raceala sau gripa. Virusurile se transmit foarte usor de la o persoana la alta printr-un simplu contact.
 
Nu uita ca la inceput de primavara alimentatia joaca un rol extrem de important. Pentru intarirea sistemului imunitar este indicat sa consumi in fiecare zi fructe si legume proaspete, alimente care contin vitamine, proteine, calciu, fier, magneziu, dar si sa bei cel putin 2 litri de lichide. Afectiunile de sezon pot fi evitate prin metodele optime de preventie.


Sursa foto: pixabay.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

    Cele mai citite articole

    Stimate cititor, ai ocazia sa parcurgi poezii si povestiri scrise de Nichita Stanescu, ...
    O alimentatie echilibrata, bogata in vitamine si minerale, este importanta pentru mentinerea ...
    In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
    Slabeste rapid si scapa de toxine!
     
    Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
     
    Citeste zilnic GRATUIT totul
    despre sanatate, frumusete, stil!
     
    Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
    Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
    0