Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cinci afectiuni feminine care pot fi tratate cu ajutorul uleiurilor esentiale

de Sunt Fericita la 2021-05-12
Cinci afectiuni feminine care pot fi tratate cu ajutorul uleiurilor esentiale
Femeile sunt mai des afectate de dereglarile hormonale care pot provoca diverse simptome, de la sindromul premenstrual pana la disconfortul care apare odata cu instalarea menopauzei. Din fericire, o parte dintre aceste afectiuni pot fi ameliorate cu ajutorul aromaterapiei si a uleiurilor esentiale. Din acest articol vei afla care sunt cele mai frecvente cinci afectiuni feminine care pot fi tratate cu ajutorul uleiurilor esentiale.


  1. 1. Amenoreea

Amenoreea este numele medical pentru absenta ciclului menstrual. Aceasta poate surveni din cauza mai multor factori care tin de sanatatea si stilul de viata al femeii: anorexie, diete pentru slabit, antrenamente foarte intense, tratamentul cu pilule contraceptive. Alte afectiuni care pot afecta aparitia menstruatiei sunt cele legate de activitatea ovarelor. In plus, menstruatia poate lipsi si din cauza problemelor de la nivel emotional. Stresul, socul sau schimbarile rapide care intervin in viata unei femei pot provoca amenoreea.

In mod clasic, amenoreea se trateaza dupa ce a fost identificata cauza ei. Poate fi vorba despre operatie chirurgicala, daca este cauzata de un chist ovarian, sau poate fi tratata prin terapia cu hormoni.

Daca problemele care au provocat amenoreea sunt de natura emotionala, uleiurile esentiale pot ameliora aceasta problema. Cele mai eficiente sunt uleiul esential de busuioc, uleiul esential de menta si uleiurile esentiale de cimbru, chimen, chiparos, rozmarin sau salvie. Sunt recomandate baile aromatice sau de sezut cu orice combinatie dintre aceste uleiuri.

 

  1. 2. Dismenoreea

Dismenoreea este menstruatia dureroasa. Simptomele acesteia pot varia de la dureri usoare, pana la crampe abdominale puternice, asociate cu balonare si diaree. Dismenoreea apare de obicei pentru ca la nivelul zonei pelviene exista o inflamatie. In mod clasic, ea se trateaza cu ajutorul antiinflamatoarelor sau a medicamentelor analgezice, calmante.

Uleiurile eficiente pentru ameliorarea simptomelor de dismenoree sunt uleiul esential de lavanda, uleiurile de chimen, de chiparos, de ghimbir, iasomie, ienupar, menta, rozmarin sau salvie. Combinatia dintre uleiul esential de lavanda si cel de menta, pentru comprese calde aplicate in zona pelviana este foarte eficienta in ameliorarea durerilor menstruale. In plus, se poate face masaj aromaterapeutic al abdomenului, cu o combinatie de uleiuri de salvie, chiparos, maghiran si trandafir.

 

  1. 3. Endometrioza

Aceasta afectiune a endometrului, mucoasa care tapeteaza peretii uterului, presupune cresterea tesuturilor endometrice in afara uterului. Uneori, aceste celule se pot dezvolta in ovare, in trompe sau chiar la nivelul vezicii urinare. Endometrioza este o afectiune despre care se stiu inca foarte putine lucruri, de aceea este greu de diagnosticat si tratat. Cele mai frecvente simptome sunt menstruatiile dureroase, durerea la contactul sexual, sangerari abundente, infertilitate, depresie, anxietate.

Endometrioza este tratata adesea hormonal sau chirurgical. Prin aromaterapie, simptomele pot fi ameliorate. Cele mai eficiente uleiuri sunt uleiul esential de bergamota, uleiul de geraniu, uleiurile esentiale de lavanda si menta. Sunt recomandate baile de sezut alternative fierbinti si reci, pentru a stimula contractia si dilatarea vaselor de sange. La baile fierbinti se adauga un amestec din uleiuri esentiale de musetel, salvie, chiparos, geraniu si trandafir.

  1. 4. Menopauza

Menopauza reprezinta finalul perioadei fertile a unei femei. Aceasta apare intre varsta de 45-55 de ani si este insotita de anumite simptome care pot crea disconfort. Printre acestea, se numara transpiratiile abundente, ameteli, stari de lesin, iritabilitate, depresie, insomnii, crestere in greutate, libidou scazut.

Desi menopauza nu este o boala, uneori este nevoie de tratament hormonal pentru gestionarea simptomelor. Aromaterapia reprezinta un adjuvant si amelioreaza multe dintre aceste simptome. Uleiurile esentiale recomandate sunt cele de bergamota, geraniu, lavanda, neroli, tamaie si ylang-ylang.

  1. 5. Sindromul premenstrual

PMS sau sindromul premenstrual apare inainte de sangerarea lunara si se manifesta sub forma mai multor simptome fizice si emotionale care variaza de la o femeie la alta. Cele mai intalnite simptome sunt schimbarile bruste de dispozitie, starile de iritabilitate, depresie, anxietate, oboseala accentuata, retentia de lichide, migrene, eruptii ale pielii, balonare si sensibilitate la nivelul sanilor.

Anumite uleiuri esentiale s-au dovedit eficiente in ameliorarea sau inlaturarea totala a simptomelor sindromului premenstrual. Printre acestea, uleiul esential de tamaie, uleiul de ylang-ylang, bergamota, lemn de cedru si lemn de santal.

Aromaterapia este o metoda eficienta de a gestiona simptomele provocate de afectiunile feminine. Uleiurile esentiale au o actiune blanda si regleaza activitatea hormonala a organismului, inlaturand astfel dezechilibrul hormonal care este adesea raspunzator de aparitia acestor afectiuni.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.88 din 5 - 4 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

    Cele mai citite articole

    Investitia in aur poate fi o modalitate de diversificare a portofoliului, dar si de obtinere a unei ...
    Ce intelegem prin vindecare? Ne referim la vindecarea corpului fizic, vindecarea ...
    In ultimele decenii, bauturile energizante au castigat popularitate in randul consumatorilor din ...
    Slabeste rapid si scapa de toxine!
     
    Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
     
    Citeste zilnic GRATUIT totul
    despre sanatate, frumusete, stil!
     
    Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
    Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
    0