Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

5 jocuri care iti vor ajuta copilul sa dezvolte inteligenta emotionala si sa-si imbunatateasca limba engleza

de Sunt Fericita la 2022-01-17
5 jocuri care iti vor ajuta copilul sa dezvolte inteligenta emotionala si sa-si imbunatateasca limba engleza
In lumea moderna, inteligenta emotionala (EQ) este considerata la fel de importanta ca IQ-ul. Este vazuta drept singurul lucru ce ii face pe oameni superiori inteligentei artificiale in curs de dezvoltare. Capacitatea de a va recunoaste emotiile corect si de a le gestiona este fundamentul unei vieti fericite. In unele tari, cum ar fi Elvetia si Olanda, lectiile de inteligenta emotionala sunt implementate in programa scolara. In alte state, educatia nu a ajuns inca atat de departe, dar ne putem sprijini chiar noi copiii sa-si dezvolte acest tip de inteligenta. Cel mai eficient mod este prin jocuri.


Vreti sa aveti eficienta dubla? Alegeti jocuri ce ii vor ajuta pe copii sa-si imbunatateasca limba engleza.

1. Cutia vesela

Puneti „artefactele fericirii” intr-o cutie. Acestea pot fi obiecte care va amintesc de momentele frumoase petrecute impreuna. O scoica de pe malul marii, floarea din gradina bunicii, pana gasita la plimbarea de zilele trecute, toate sunt ideale.

2. Cum ti-a fost ziua?

Pregatiti cartonase, in limba engleza, cu emoticoane ce reprezinta diferite emotii: trist, furios, fericit, curios etc. Seara, inainte de culcare, cereti celor mici sa descrie ce emotii au trait in timpul zilei. Vor alege singuri cartonasele potrivite. Acest joc ii va invata sa fie atenti la starile lor, sa le recunoasca si sa-si accepte propriile sentimente.

3. E scris pe fata ta

Recunoasterea emotiilor este elementul cheie al inteligentei emotionale. Atunci cand alegeti carti, concentrati-va pe cele in care imaginile transmit personalitatea protagonistilor. Rugati copiii sa descrie ceea ce simt personajele. De exemplu: „sunt fericit”, „sunt atat de entuziasmat”, „sunt nespus de bucuros”. Sau din contra, „ma simt dezamagit”, „sunt nefericit” etc.

Intrebati-i ce indicii i-au facut sa ghiceasca acele stari. Indreptati-le atentia catre pozitia ochilor, a sprancenelor, a colturilor gurii si a altor expresii faciale.

4. Curcubeul emotiilor

Impreuna cu piticii dumneavoastra, imaginati-va ca cele mai puternice sapte emotii au propria lor culoare. De aceea lumea este atat de colorata! Desenati propriul curcubeu, atribuind, in engleza, o emotie fiecarei culori.

De exemplu:

Fericire - Rosu

Tristete - Portocaliu

Frica - Galben

Furie - Verde

Mirare - Albastru

Dezgust - Indigo

Indoiala - Violet

5. Mima

Notati cateva cuvinte pe cartonase. Un jucator primeste un cuvant, dupa care trebuie sa-l explice folosind gesturi si expresii faciale. Ceilalti jucatori pot pune intrebari si pot incerca sa ghiceasca ce cuvant este. Jucatorul are voie sa raspunda doar da, nu sau poate. Este un joc international popular, care cere jucatorilor sa se inteleaga non-verbal. Privind pe cineva care se straduieste sa explice un cuvant, copiii isi dezvolta inteligenta emotionala.

Psihologii spun ca dezvoltarea inteligentei emotionale incepe in momentul nasterii, cand un bebelus isi vede parintii zambind si invata sa le zambeasca inapoi. Aceasta continua in fiecare zi, daca parintii sunt implicati in viata copilului si nu resping emotiile si sentimentele lui. Asadar, daca doriti sa dezvoltati inteligenta emotionala a micutului dumneavoastra, trebuie sa incepeti cu propria persoana. Acceptati propriile emotii si urmariti-va starea emotionala. Toata lumea va fi fericita!



Platforma online de limba engleza pentru copii
Novakid are ca scop dezvoltarea abilitatilor orale. Datorita imbinarii unor metode moderne de predare, copiii invata sa vorbeasca in engleza despre ei insisi si despre ceea ce simt inca de la prima lectie. Personajele colorate ii ghideaza pe elevi prin programa si ii „ajuta” la teme, in timp ce profesorii, adevarati profesionisti, se asigura ca fiecare copil este entuziasmat si fericit inainte ca lectia sa inceapa!

Va puteti inscrie pentru o lectie de proba gratuita pe site-ul oficial Novakid.


Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Personalitati ale Arhitecturii Romanesti


Lucrarea Personalitati ale Arhitecturii Romanesti 1859-2023 este una dintre atat de rarele antologii dedicate arhitectilor care au activat si au creat in spatiul romanesc O arhiva bogata ce contine peste 1400 de nume reprezentative de arhitecti cu ajutorul careia puteti deslusi tendintele arhitecturale ale celor 165 de ani pusi sub lupa ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre

Cele mai citite articole

Dincolo de aroma sa reconfortanta si gustul placut, ceaiul verde a fost asociat cu multiple ...
Stimate cititor, ai ocazia sa parcurgi poezii si povestiri scrise de Nichita Stanescu, ...
O alimentatie echilibrata, bogata in vitamine si minerale, este cruciala pentru mentinerea ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0