Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

5 metode de prevenire a efectelor negative provocate de radiatiile UV

de SuntFericita.ro la 2024-08-30
5 metode de prevenire a efectelor negative provocate de radiatiile UV
Expunerea la radiatiile UV poate avea efecte negative asupra intregului corp: provoaca arsuri solare grave (roseata, vezicule), imbatraneste prematur pielea (aparitia ridurilor, petelor pigmentate, pierderea elasticitatii), afecteaza vederea, deterioreaza parul etc.


Vrei sa previi aparitia acestor efecte negative? In aceasta privinta, exista cateva aspecte pe care trebuie sa le ai in vedere pentru a proteja si ingriji corpul in mod corespunzator. Iata 5 sfaturi care iti pot fi utile. 

Foloseste produse care au protectie solara

Anumite produse de ingrijire a corpului pot bloca razele ultraviolete. Printre acestea se numara crema solara, care trebuie aleasa in functie de tipul tenului tau. Citeste cu atentie si ingredientele pe care le contine. Opteaza pentru produse cu protectie solara mare, precum Rilastil SPF 50 astfel incat sa protejezi pielea in mod eficient de radiatiile ultraviolete A (UVA) si ultraviolete B (UVB). Indiferent de anotimp, aceasta crema trebuie aplicata in fiecare zi intr-o cantitate generoasa. 

De asemenea, o singura aplicare poate fi insuficienta. Daca, de exemplu, mergi la plaja intr-o zi foarte calduroasa si iti expui corpul la soare toata ziua, atunci aplica protectia solara la fiecare doua ore.

Poarta ochelari de soare cu protectie UV

Razele soarelui pot afecta sanatatea ochilor, cauzandu-le diverse afectiuni precum fotokeratita (arsuri la nivelul corneei) sau cataracta (incetosarea si diminuarea vederii). Pentru a preveni aparitia lor, poarta ochelari de soare cu protectie UV pe timpul zilei.

Atunci cand vine vorba despre alegerea ochelarilor de soare potriviti, exista o gama larga de modele. Pe langa design, trebuie sa iei in calcul si nivelul de protectie, pentru ca multe dintre perechile de ochelari disponibile pe piata sunt doar pentru accesorizare. Asadar, asigura-te ca pe eticheta lor scrie 100% protectie UV si tine cont de anumite aspecte: tipul lentilelor (polarizate, fotocromatice sau cu oglinda), culoarea lentilelor (gri, maro, galben sau verde) si forma ramei (sa aiba acoperire completa).

Alege haine care sa-ti protejeze pielea

Daca petreci mult timp sub razele puternice ale soarelui, poarta haine care sa-ti acopere pielea. Lungimea si materialul pieselor vestimentare joaca un rol important in protejarea pielii impotriva razelor UV.

Alege haine a caror etichetea indica faptul ca materialul poate bloca radiatiile ultraviolete. Opteaza pentru tesaturi sintetice, deoarece ofera protectia necesara, elimina umezeala si permit circulatia aerului. 

Evita folosirea anumitor dispozitive

Radiatiile UV iti pot afecta corpul chiar daca nu te expui la soare. Exista anumite dispozitive care au consecinte similare cu cele provocate de razele puternice ale soarelui. Printre acestea se numara lampile si cabinele de bronzare (solarul) care emit raze UVA si UVB. Evita sau diminueaza folosirea lor.

De asemenea, un alt dispozitiv este lampa cu ajutorul careia sunt realizate unghiile. Aceasta poate fi UV sau Led. Desi nu emit raze la fel de puternice precum dispozitivele mentionate anterior, efectele negative pot aparea. Pentru a-ti lua orice masura de prevenire, inainte de a o utiliza, aplica pe maini o crema solara.

Poarta pe cap un accesoriu care sa-ti ofere protectie

Atunci cand soarele este foarte arzator, iar tu petreci destul de mult timp afara, poarta pe cap un accesoriu care sa-ti ofere protectia necesara. Pe aceasta cale, reduci riscul aparitiei cancerului de piele, previi insolatia, protejezi scalpul si diminuezi disconfortul vizual.

Opteaza pentru palarii cu boruri largi, din panza, astfel incat sa poata proteja scalpul, urechile, nasul, fruntea si ochii de razele UV. De asemenea, poti alege si o sapca, iar pe zonele care raman neacoperite (ceafa, urechile), aplica o crema cu SPF 50.

In concluzie, pentru a preveni aparitia efectelor negative provocate de razele UV, atunci cand stii ca esti expusa acestora, incearca pe cat posibil sa fii responsabila. Aplica metodele din acest articol care te pot ajuta. 

Sursa foto: Shutterstock

 

 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de SuntFericita.ro
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 2.75 din 5 - 2 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Cele mai citite articole

Pietrele la rinichi, infectiile de tract urinar sau cancerul renal sunt doar cateva dintre ...
Nu de putine ori ni se intampla sa simtim nevoia unui aliment dulce si chiar sa devenim nervosi din ...
Cand ai fost diagnosticat cu diabet deja te gandesti ca trebuie sa renunti la toate placerile ...
Slabeste rapid
si scapa de toxine!
Iti oferim un Raport Special GRATUIT
"Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume"
Citeste zilnic GRATUIT totul despre sanatate, frumusete, stil!
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016