Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

5 pasi ce trebuie urmati in orice renovare

de Sunt Fericita la 2020-10-12
5 pasi ce trebuie urmati in orice renovare
Daca te-ai plictisit de stilul in care ti-ai amenajat locuinta, sau daca ai observat semne iminente ale trecerii timpului, e momentul sa te gandesti la o renovare. Cu aceasta ocazie, poti face schimbarile dorite si chiar remedia anumite defectiuni, insa trebuie sa stii precis ce ai de facut, inainte de a te apuca de treaba.


Pentru a-ti veni in ajutor, iti aratam care sunt etapele esentiale pe care trebuie sa le parcurgi, in cursul unei renovari.

Evaluarea

Ca orice proiect, si renovarea unei locuinte incepe cu intocmirea unui plan de lucru, pentru a sti exact ce ai de facut. Pentru aceasta, trebuie sa evaluezi cu atentie fiecare camera, holul si spatiile de depozitare notand, in primul rand, lucrarile de reparatii necesare. Apoi, daca iti doresti sa faci si anumite modificari, fa un plan detaliat al acestora si asigura-te ca pot fi puse in practica.

Estimarea costurilor

Dupa ce ai pus la punct planul de renovare, fa calcule ca sa estimezi bugetul de care ai nevoie. Acesta depinde de amploarea lucrarilor si de schimbarile necesare, dar trebuie sa tii cont si de cheltuieli neprevazute. Astfel, la suma calculata, mai adauga o marja de 25% si nu incepe lucrarile decat in momentul in care ai la dispozitie toti banii necesari.

Achizitia materialelor

Daca ai la dispozitie bugetul calculat, poti trece la achizitionarea materialelor necesare, eventual a mobilei si altor elemente pe care vrei sa le inlocuiesti. Desi esti nerabdatoare sa te apuci de renovat, nu te grabi cumparand „la prima vedere”, ci studiaza mai multe oferte. De exemplu, daca esti in cautarea unor usi pentru interiorul casei si ti-a placut un model vazut intr-un magazin, nu scoate imediat banii sa-l cumperi, fiindca poti gasi o oferta mai buna. De asemenea, presupunand ca pretul este rezonabil, poti avea surpriza sa gasesti, dupa aceea, un model care sa-ti placa mai mult, iar atunci nu vei mai fi la fel de incantata de alegerea facuta.

Respecta ordinea lucrarilor

Daca vei sa schimbi usile si ferestrele, acesta este primul lucru pe care trebuie sa il faci atunci cand incepi renovarea, etapa urmata de lucrarile de recompartimentare. Orice renovare trebuie sa includa si renovarea peretilor, adica in repararea crapaturilor aparute in tencuiala si refacerea zugravelii. In acest caz, se indeparteaza tapetul sau zugraveala veche, iar in baie si bucatarie se scot gresia si faianta, asta in cazul in care vrei sa le schimbi. Continua apoi cu repararea crapaturilor din tencuiala, apoi zugraveste. La final, schimba sau repara pardoseala si inlocuieste instalatiile sanitare si electrice si tot ce mai este nevoie.

Curatenia finala

Cand toate lucrarile enumerate mai sus au fost duse la bun sfarsit, treci la ultimele finisaje si la curatenia finala. In aceasta etapa trebuie eliminate petele de var sau vopsea, indepartate resturile de materiale ramase si celelalte deseuri si facute ultimele retusuri. Apoi, asaza mobila la locul ei, sterge praful si intinde covoarele in camere.

Totodata, amplaseaza aparatele electrocasnice in locurile destinate si repune-le in functiune. Dupa ce ai aranjat si elementele decorative, treaba poate fi considerata terminata.
 

Acestea sunt principalele aspecte de care trebuie sa tii cont atunci cand iti renovezi locuinta, dar, inainte de a trece la actiune, nu uita sa iti anunti si vecinii, scuzandu-te pentru eventualul disconfort creat de activitatea ta.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
50 de exercitii yoga pentru relaxare Ghid practic pentru incepatori


Te-ai gandit vreodata ca yoga ar putea fi solutia pentru problemele tale Solutia pentru a fi sanatos Pentru a avea un corp armonios o minte linistita si un spirit mereu tanar Ei bine yoga chiar este solutia pe care o cauti si chiar iti poate oferi toate aceste lucruri Yoga iti pune la dispozitie modalitati practic nelimitate de a-ti...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

    Cele mai citite articole

    Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
    In preajma sarbatorilor Pascale ne aflam in cautarea cadourilor perfecte pentru cei dragi. Alegerea ...
    In cautarea unei diete sanatoase, multe persoane se concentreaza pe alimentele care nu sunt doar ...
    Slabeste rapid si scapa de toxine!
     
    Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
     
    Citeste zilnic GRATUIT totul
    despre sanatate, frumusete, stil!
     
    Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
    Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
    0