Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

5 Remedii naturiste pentru durerile in gat

de Camelia Diaconu la 2021-03-09
5 Remedii naturiste pentru durerile in gat
Daca simti ca ai probleme cand inghiti, te ustura si simti mancarimi cand mananci, atunci inseamna ca ai gatul inflamat. Acesta poate fi un prim semn ca esti racit ori gripat. Din fericire, exista cateva remedii naturiste care te ajuta sa scapi de aceasta inflamatie, fara sa fii nevoit sa iei alte medicamente.


Pentru ca nu este intotdeauna indicat sa ii dai organismului o serie de medicamente, pentru a scapa de inflamatia deranjanta a gatului poti incerca remedii naturiste. Cu siguranta ai unul dintre ele acasa.
 
Lamaie. Este un remediu excelent pentru a trata inflamatia gatului. Lamaia are rol antiinflamator si linisteste instant durerea. Ce trebuie sa faci este sa fierbi o lamaie cu tot cu coaja impreuna cu o lingura de cimbru si doua pahare de apa. Dupa ce aceasta s-a fiert, extrage sucul de lamaie, adauga putina miere si bea. Este o limonada calda, care te va ajuta sa scapi si de durerile in gat, dar si de inflamatie.  Mai mult de atat, lamaia este bogata in vitamina C si te ajuta sa iti intaresti sistemul imunitar.
 
Curmale. Si acestea au rol antiinflamator si sunt recomandate atunci cand ai gatul inflamat. Taie patru curmale si pune-le ila fiert in apa pentru cateva minute. Dupa ce au fiert, cu aceasta infuzie, fa gargara timp de cateva secunde, de mai multe ori pe zi.
 
Miere. Are o multime de proprietati bacteriene si este de un real ajutor pentru inflamatiile la nivelul gatului. Mierea iti alina durerea si tot ce trebuie sa faci este sa iei cate 2 sau 3 lingurite de miere pe zi, atunci cand te doare gatul. De asemenea, poti folosi mierea si pentru a indluci ceiurile pe care le bei.
 
Eucalipt. Uleiul de eucalipt este de ajutor pentru a decongestiona caile respiratorii, dar si pentru a reduce inflamatiile gatului. Indicat este sa folosesti frunze de eucalipt pe care sa le fierbi in apa si sa faci gargara cu ceaiul preparat. Poti adauga in ceai si o lingurita de miere, dar si putina lamaie.
 
Menta. O infuzie cu menta este o minune pentru gat. Aceasta are efect astringent si antibacterian si aproape ca linisteste pe loc durerea in gat. Poti adauga si putina miere pentru un surplus de beneficii. Influzia de menta poate preveni si suprainfectarea.
De asemenea, poti incerca si ceaiul de muetel, acesta este ideal pentru a face gargara, dar si salvie si otet din cidru de mere.

Sursa fotoL pixabay.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Hon-Do-Ryu Karate


Descopera acum esenta acestei arte martiale chiar de la Sensei Georg Nicolau - initiatorul sistemului in lucrarea omonima  Hon-Do-Ryu Karate Hon-Do-Ryu Karate urmeaza drumul vechilor maestri din Okinawa pune accent pe imbinarea celor 3 aspecte esentiale ale artelor martiale excluzand competitia sportiva ca scop in sine Gi –...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 3.92 din 5 - 13 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

    Cele mai citite articole

    Stimate cititor, ai ocazia sa parcurgi poezii si povestiri scrise de Nichita Stanescu, ...
    O alimentatie echilibrata, bogata in vitamine si minerale, este importanta pentru mentinerea ...
    In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
    Slabeste rapid si scapa de toxine!
     
    Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
     
    Citeste zilnic GRATUIT totul
    despre sanatate, frumusete, stil!
     
    Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
    Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
    0