Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum tii tusea sub control? 4 tratamente eficiente

de Sunt Fericita la 2021-05-26
Cum tii tusea sub control? 4 tratamente eficiente
Chiar daca tusea reprezinta o metoda a corpului de a elimina iritantii si infectiile de la nivelul tractului respirator, acestea pot semnala insa si prezenta altor afectiuni mai severe.


Este recomandata apelarea la un consult medical specializat daca tusea este persistenta sau daca este acompaniata de alte simptome, medicul specialist putand evidentia cauza exacta si tratamentul corespunzator.

Cu toate acestea, exista insa si cazuri cand tusea poate fi usoara, aceasta disparand de la sine sau cu ajutorul anumitor tratamente.

De la remedii naturale la tratamente medicamentoase, optiunile pentru tratarea tusei pot fi numeroase, fiind indicata insa consultarea medicului specialist inainte de a incepe tratamentul ales, asta deoarece unele remedii sau medicamente pot reactiona negativ intre ele sau pot agrava anumite afectiuni existente deja.

In continuarea acestui articol vom discuta mai in detaliu despre 4 metode eficiente de tratare a tusei care pot fi folosite pentru cazurile usoare, cu recomandarea medicului specialist.

4 tratamente eficiente de luat in considerare

Fie ca este vorba de factori alergeni cum ar fi polenul, de factori iritanti cum ar fi fumul de tigara sau de afectiuni medicale cum ar fi raceala, gripa sau infectii ale tractului respirator superior, tusea poate avea numeroase cauze.

La fel de multe insa pot fi si remediile disponibile, acestea putand ajuta fie la ameliorarea tusei fie la tratarea mai rapida a acesteia.

Cand vine vorba de astfel de tratamente, cele mai eficiente includ:

Tratamentul medicamentos

Pentru tratarea tusei cauzata de raceala, gripa sau infectii ale sinusurilor, tratamentul medicamentos reprezinta cea mai eficienta metoda disponibila, multe dintre medicamentele necesare putand fi ridicate si fara prescriptie medicala.

Ca si cu orice alt medicament insa, trebuie citit prospectul inainte de utilizare si trebuie respectat dozajul si planul de administrare recomandat de catre medicul specialist sau farmacist.

Cimbru

Frunzele de cimbru pot fi folosite pentru ameliorarea afectiunilor respiratorii, fapt sustinut si de un studiu publicat in 2006 [1] care a concluzionat ca esenta extrasa din frunzele de cimbru combinate cu iedera au putut ameliora atat tusea cat si bronsita pe termen scurt.

Fiind bogate in flavonoide, frunzele de cimbru pot ajuta la relaxarea muschilor implicati in tuse si pot ameliora inflamatia prezentata.

Obtinerea ceaiului de cimbru acasa se poate realiza prin adaugarea a doua lingurite de frunze de cimbru zdrobite intr-o cupa cu apa clocotita, care va fi apoi acoperita si lasata 10 minute inainte de a fi strecurata.

Mierea

Mierea reprezinta una dintre cele mai utilizate remedii pentru durerile in gat, avand insa un efect semnificativ și la ameliorarea tusei, fapt sustinut si de un studiu publicat in 2007 [2].

Aceasta poate fi folosita fie in ceaiuri prin adaugarea a doua lingurite de miere, fie consumata simplu ca o gustare.

Cu toate acestea trebuie mentionat ca mierea, sub orice forma, nu trebuie administrata bebelusilor mai mici de 1 an, asta deoarece exista riscul de dezvoltare a botulismului, o afectiune severa sau chiar fatala.

Ghimbir

Datorita proprietatilor sale antiinflamatoare este posibil ca ghimbirul sa poata ameliora tusea seaca sau asmatica, fapt sustinut si de un studiu publicat in 2013 [3] care a sugerat ca elementele antiinflamatoare ale ghimbirului pot relaxa membranele cailor respiratorii, ducand astfel la o reducere a episoadelor de tuse.

Persoanele care nu prezinta reactii adverse la ghimbir cum ar fi arsuri la stomac, pot prepara un ceai prin adaugarea a aproximativ 30 g de ghimbir intr-o ceasca cu apa calda, ceaiul fiind lasat apoi o perioada de cateva minute inainte de a fi consumat.

Aditional se poate adauga miere sau lamaie atat pentru a imbunatati gustul cat si pentru a calma si mai mult durerea si tusea prezentata.

Toate aceste tratamente si multe altele pot fi folosite pentru a ameliora tusea usoara si fara simptome aditionale, acestea putand fi folosite la indicatia medicului sau a farmacistului.

Referinte:

  1. H;, Kemmerich B;Eberhardt R;Stammer. “Efficacy and Tolerability of a Fluid Extract Combination of Thyme Herb and Ivy Leaves and Matched Placebo in Adults Suffering from Acute Bronchitis with Productive Cough. A Prospective, Double-Blind, Placebo-Controlled Clinical Trial.” Arzneimittel-Forschung, U.S. National Library of Medicine, 2006, pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/17063641/.

 

  1. Paul IM;Beiler J;McMonagle A;Shaffer ML;Duda L;Berlin CM; “Effect of Honey, Dextromethorphan, and No Treatment on Nocturnal Cough and Sleep Quality for Coughing Children and Their Parents.” Archives of Pediatrics & Adolescent Medicine, U.S. National Library of Medicine, Dec. 2007, pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/18056558/.

 

  1. Townsend, Elizabeth A, et al. “Effects of Ginger and Its Constituents on Airway Smooth Muscle Relaxation and Calcium Regulation.” American Journal of Respiratory Cell and Molecular Biology, American Thoracic Society, Feb. 2013, www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3604064/.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 3.4 din 5 - 5 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

    Cele mai citite articole

    Investitia in aur poate fi o modalitate de diversificare a portofoliului, dar si de obtinere a unei ...
    Ce intelegem prin vindecare? Ne referim la vindecarea corpului fizic, vindecarea ...
    In ultimele decenii, bauturile energizante au castigat popularitate in randul consumatorilor din ...
    Slabeste rapid si scapa de toxine!
     
    Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
     
    Citeste zilnic GRATUIT totul
    despre sanatate, frumusete, stil!
     
    Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
    Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
    0