Multe femei se plang de o menstruatie neregulata, insa factorii care duc la aceste nereguli nu sunt intotdeauna stiuti. Sunt multe lucruri care pot influenta mensturatia, iar cu cateva dintre ele ne confruntam aproape zilnic. Asadar:
Stresul. Din nefericire, stresul afecteaza in totalitate organismul nostru. In momentele in care suntem prea stresate si acordam importanta diverselor lucruri, organismul produce mai mult cortizol, hormonul stresului, iar acest lucru ne afecteaza si in perioada menstruala. Incearca sa eviti pe cat posibil perioadele stresante, dar si sa diminuezi stresul cu diverse tehnici de respiratie.
Zaharul. Alimentatia are un rol major pentru organism in perioada ciclului menstrual. Pentru a avea un echilibru hormonal, incearca pe cat de mult posibil sa eviti zaharul. Consumul in exces poate creste insulina, care la randul ei, stimuleaza ovarele sa produca si mai mult testosteron. In felul acesta poti intrerupe regularitatea ciclului.
Medicamentele. Sunt o serie de medicamente pe baza de hormoni, iar daca le consumi des, acestea iti pot influenta regularitatea ciclului menstrual. Daca te confrunti cu aceste tulburari, cel mai bine ar fi sa vorbesti cu mediul specialist care iti poate recomanda un alt tratament medicamentos.
Anticonceptionalele. Desi, de regula, anticonceptionalele sunt recomandate tocmai pentru a trata ciclul menstrual, acestea pot deregla activitatea hormonala. Dupa folosirea pilulelor, corpul are nevoie de cateva luni pentru a intra in normal deoarece, pe masura ce endometrul se subtiaza, intervin si dereglarile intre menstruatii.
Varsta. Chiar daca normal ar fi ca o data cu varsta, menstruatia sa fie tot mai putin frecventa, se poate intampla si contrariul. Pot aparea tulburari menstruale care sa scurteze durata ciclului menstrual sau care sa determine aparitia menstruatiilor rare, din cauza numarului redus al ovulelor.
Supraponderalitatea. Prea multe celule grase in organism ar putea duce la o productie prea mare de estrogen, iar acestea ar putea inhiba eliberarea ovulelor in ovare. Din acest motiv, multe femei obeze se confrunta cu aceasta problema. Ele au menstuatii mai putine, dar cu o durata mai mare si cu un flux mai abundent.
Sportul in exces. Antrenamentele fizice prea riguroase pot determina tulburari menstruale mai ales daca sunt combinate cu o cantitate redusa de grasime in organism. In momentul exercitiilor fizice solicitante se exercita o presiune prea mare asupra organismului si nu exista o productie suficienta de hormoni reproductivi.
Sursa foto: pixabay.com
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
De dor de sufletul lui Andersen - Nichita Stanescu
Texte cu o circulatie foarte restransa si texte inedite ale poetului Nichita Stanescu – un mic tezaur care a stat ascuns vreme de decenii Volumul contine si un corp de texte originale recoltate din arhiva personala a autorului de sotia sa Comoara a fost pastrata de autor intr-un dosar pe coperta caruia a scris De dor...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
de SuntFericita.ro
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.
Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele
Rating:
Nota: 3.25
din 5
- 6 voturi.
Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!