Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

7 Obiceiuri care pot afecta menstruatia

de Sunt Fericita la 2019-01-29
7 Obiceiuri care pot afecta menstruatia
Te-a gandit pana acum ca stresul iti poate afecta pana si menstruatia? Exista o serie de lucruri, care la o prima vedere par bizare, dar care iti afecteaza in mod direct menstruatia. Iata care sunt acestea!


Multe femei se plang de o menstruatie neregulata, insa factorii care duc la aceste nereguli nu sunt intotdeauna stiuti. Sunt multe lucruri care pot influenta mensturatia, iar cu cateva dintre ele ne confruntam aproape zilnic. Asadar:
 
Stresul. Din nefericire, stresul afecteaza in totalitate organismul nostru. In momentele in care suntem prea stresate si acordam importanta diverselor lucruri, organismul produce mai mult cortizol, hormonul stresului, iar acest lucru ne afecteaza si in perioada menstruala. Incearca sa eviti pe cat posibil perioadele stresante, dar si sa diminuezi stresul cu diverse tehnici de respiratie. 
 
Zaharul. Alimentatia are un rol major pentru organism in perioada ciclului menstrual. Pentru a avea un echilibru hormonal, incearca pe cat de mult posibil sa eviti zaharul. Consumul in exces poate creste insulina, care la randul ei, stimuleaza ovarele sa produca si mai mult testosteron. In felul acesta poti intrerupe regularitatea ciclului.
 
Medicamentele. Sunt o serie de medicamente pe baza de hormoni, iar daca le consumi des, acestea iti pot influenta regularitatea ciclului menstrual. Daca te confrunti cu aceste tulburari, cel mai bine ar fi sa vorbesti cu mediul specialist care iti poate recomanda un alt tratament medicamentos.
 
Anticonceptionalele. Desi, de regula, anticonceptionalele sunt recomandate tocmai pentru a trata ciclul menstrual, acestea pot deregla activitatea hormonala. Dupa folosirea pilulelor, corpul are nevoie de cateva luni pentru a intra in normal deoarece, pe masura ce endometrul se subtiaza, intervin si dereglarile intre menstruatii.
 
Varsta. Chiar daca normal ar fi ca o data cu varsta, menstruatia sa fie tot mai putin frecventa, se poate intampla si contrariul. Pot aparea tulburari menstruale care sa scurteze durata ciclului menstrual sau care sa determine aparitia menstruatiilor rare, din cauza numarului redus al ovulelor. 
 
Supraponderalitatea. Prea multe celule grase in organism ar putea duce la o productie prea mare de estrogen, iar acestea ar putea inhiba eliberarea ovulelor in ovare. Din acest motiv, multe femei obeze se confrunta cu aceasta problema. Ele au menstuatii mai putine, dar cu o durata mai mare si cu un flux mai abundent.
 
Sportul in exces. Antrenamentele fizice prea riguroase pot determina tulburari menstruale mai ales daca sunt combinate cu o cantitate redusa de grasime in organism. In momentul exercitiilor fizice solicitante se exercita o presiune prea mare asupra organismului si nu exista o productie suficienta de hormoni reproductivi.

Sursa foto: pixabay.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 3.25 din 5 - 6 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

    Cele mai citite articole

    Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
    In preajma sarbatorilor Pascale ne aflam in cautarea cadourilor perfecte pentru cei dragi. Alegerea ...
    In cautarea unei diete sanatoase, multe persoane se concentreaza pe alimentele care nu sunt doar ...
    Slabeste rapid si scapa de toxine!
     
    Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
     
    Citeste zilnic GRATUIT totul
    despre sanatate, frumusete, stil!
     
    Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
    Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
    0