Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

7 semne ca esti abuzata emotional de partenerul tau

7 semne ca esti abuzata emotional de partenerul tau
Este destul de dificil sa iti dai seama ca te afli intr-o relatie abuziva din punct de vedere emotional. De multe ori alegem sa trecem cu vederea, sa scuzam sau sa negam comportamentul complet inacceptabil al partenerului. Iar aceasta este o greseala grava.


Este important sa recunoastem din timp semnele abuzului emotional pentru a rupe acest ciclu distructiv. De aceea, iti prezentam in continuare 7 semne care sa te puna in garda.
 1. Vrea sa ii acorzi intreaga ta atentie, 24 de ore din 24
Nu este nici pe departe ceea ce ti-ai dori. Atunci cand un barbat rupe legaturile cu prietenii si isi abandoneaza hobby-urile doar pentru a fi langa tine nonstop, este un semn ca relatia ia o turnura gresita. Daca iti dai seama ca nu mai ai deloc timp pe care sa il petreci singura, doar cu tine, inseamna ca barbatul din viata ta vrea sa iti controleze orice miscare.
 2. Te izoleaza de persoanele dragi
Un alt semn care ar trebui sa te puna serios pe ganduri este faptul ca ai inceput sa pierzi legatura cu familia si prietenii. Iubitul tau incearca sa te forteze sa alegi intre el si familie sau restul cunoscutilor, iar acest lucru nu este deloc normal. Ar trebui sa poti vorbi cu oricine doresti fara a fi nevoita sa ii oferi lui explicatii.
3. Se poarta ca un dictator. El face toate regulile in relatie
Nu mai esti lasata sa te vezi cu prietenele tale, insa iubitul tau se poate vedea cu prietenii ori de cate ori are chef? Poate ca se plange ca prietenele tale te influenteaza in mod negativ sau iti spune ca nu suporta sa stea departe de tine. Insa acesta este un semn sigur ca ar trebui sa fugi cat de tin picioarele.
 4. Te pedepseste aplicandu-ti tratamentul tacerii
Un barbat abuziv emotional va refuza sa iti raspunda la mesajele text, apelurile telefonice sau email-uri atunci cand este suparat pe tine. Nici macar nu iti va spune care sunt motivele supararii. Va disparea pur si simplu din peisaj pana cand simte el ca ai fost pedepsita destul.
 5. Iti restrange libertatea si vrea sa iti stie orice miscare
Un alt semn al relatiilor abuzive din punct vedere emotional este faptul ca iubitul/sotul iti cere detalii cu privire la tot ce faci, vrea sa stie unde mergi, cu cine si ce vei face acolo. Se enerveaza daca faci ceva fara sa ii spui lui. Ajungi sa fii extenuata deoarece trebuie sa iti explici in mod continuu actiunile.
6. Te jigneste si iti ignora sentimentele
Intr-o relatie sanatoasa nu ar trebui sa existe apelative jignitoare. Barbatul care te jigneste incearca sa te domine si sa preia intregul control asupra ta. Acesta te va acuza ca te enervezi degeaba sau ca faci din tantar armasar cand tu stii prea bine ca te raneste. Acest tip de barbat este atat de nesigur pe el incat simte nevoia sa iti distruga increderea in tine pentru a fi sigur ca vei ramane cu el.
 7. Este extrem de gelos si nu suporta niciun alt barbat in preajma ta
Atunci cand iesiti impreuna, te acuza in mod constant ca te uiti dupa alti barbati sau ca te imbraci prea provocator. Nu iti da voie sa te imbraci cum vrei, de teama ca vei fi admirata de alti barbati.
Nu uita: ai dreptul sa fii intr-o relatie bazata pe respect reciproc, intelegere si dragoste. Daca detectezi unul sau mai multe din semnele descrise mai sus, inseamna ca este foarte posibil sa te afli intr-o relatie abuziva din punct de vedere emotional.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
50 de exercitii yoga pentru relaxare Ghid practic pentru incepatori


Te-ai gandit vreodata ca yoga ar putea fi solutia pentru problemele tale Solutia pentru a fi sanatos Pentru a avea un corp armonios o minte linistita si un spirit mereu tanar Ei bine yoga chiar este solutia pe care o cauti si chiar iti poate oferi toate aceste lucruri Yoga iti pune la dispozitie modalitati practic nelimitate de a-ti...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.21 din 5 - 14 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Cele mai citite articole

Dincolo de aroma sa reconfortanta si gustul placut, ceaiul verde a fost asociat cu multiple ...
Stimate cititor, ai ocazia sa parcurgi poezii si povestiri scrise de Nichita Stanescu, ...
O alimentatie echilibrata, bogata in vitamine si minerale, este cruciala pentru mentinerea ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0