Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Achizitia primei tale locuinte - cele mai importante lucruri la care sa fii atenta atunci cand vizionezi o proprietate

de SuntFericita.ro la 2024-09-17
Achizitia primei tale locuinte - cele mai importante lucruri la care sa fii atenta atunci cand vizionezi o proprietate
La un moment dat in viata noastra, este posibil sa ne dorim un loc pe care sa il numim acasa si in care sa ne vedem copiii crescand frumos. Astfel, achizitia unei locuinte inseamna, pentru multi dintre noi, implinirea unui vis si, de asemenea, una dintre cele mai importante decizii pe care o vom lua, mai ales cand este vorba despre prima locuinta.


Asadar, atunci cand vizualizezi o proprietate, este important sa fii atenta la cateva aspecte cheie. Iata cateva lucruri pe care vei dori sa le bifezi atunci cand vizionezi o locuinta.

Caracteristicile pe care le doresti intr-o locuinta

Casa visurilor tale ar trebui sa aiba toate caracteristicile pe care le vizualizezi in stilul de viata ideal. Acest aspect merge dincolo de ceea ce iti este suficient pentru traiul zilnic. Prin urmare, este important sa fii foarte specific: Iti doresti o casa cu o priveliste deosebita? Obisnuiesti sa gatesti? Este important pentru tine sa ai un balcon? Care este cel mai inalt nivel la care poti accepta sa locuiesti?


Redacteaza o lista a caracteristicilor pe care le-ai dori de la viitoarea ta casa. Desi este o provocare sa gasesti o proprietate care se pliaza perfect preferintelor tale, acest lucru va face cautarea mai specifica si astfel vei avea sanse mai mari sa vezi proprietati care se potrivesc sau chiar depasesc definitia casei tale de vis. 

Istoricul de renovare

Cunoasterea istoricului de renovare te va ajuta sa iei o decizie informata si nu vei risca sa te trezesti cu surprize neplacute odata mutata. Aminteste-ti ca agentii imobiliari tind sa evidentieze cele mai bune caracteristici ale unei proprietati. Astfel, este usor sa treci cu vederea aspectele negative atunci cand esti fascinata de cele pozitive. Fii curioasa si pune intrebari!


Merita chiar sa verifici impreuna cu un specialist istoricul renovarilor, astfel incat sa poti avea o imagine mai clara asupra starii instalatiilor electrice si termice. De exemplu, inlocuirea unui calorifer este o lucrare simpla, care nu presupune mult deranj, insa daca tevile sunt problema, lucrurile se complica. 

Cartierul

Cartierul este primul lucru pe care ar trebui sa il verifici atunci cand opresti in fata unei proprietati. Daca-ti place ce vezi in jur si este genul de loc in care ti-ar face placere sa te plimbi dupa-amiaza, atunci ai de-a face cu un green flag.


Daca ai ales deja un anumit cartier pentru a cauta o proprietate, observa facilitatile din jur. Ia in considerare distanta fata de cel mai apropiat restaurant sau cel mai apropiat  supermarket, deoarece este posibil sa vizitezi frecvent aceste locuri. De asemenea, verifica daca exista parcuri, scoli si centre comerciale in apropiere, pentru confortul familiei tale. 

Dimensiunea proprietatii

Dincolo de numarul de camere pe care-l doresti, verifica daca exista suficiente spatii de depozitare sau daca dispunerea peretilor iti permite sa amenajezi corpuri de mobilier pentru depozitare, in cazul in care te decizi sa faci imbunatatiri pe viitor.


De asemenea, este important sa iei in calcul cat timp planuiesti sa locuiesti acolo. Multe persoane isi planifica achizitionarea primei proprietati vizualizandu-se in respectiva locuinta pentru totdeauna si iau decizii pe care ajung sa le regrete mai tarziu.

Designul si aspectul ideal

Cand vei incepe sa vizionezi case, vei gasi pentru fiecare proprietate argumente pro si contra. O proprietate poate fi suficient de mare pentru familie, dar s-ar putea sa nu aiba aspectul si stilul arhitectural pe care le preferi.  


Inainte de a incepe cautarea, fii informat cu privire la spatiile de care ai nevoie si la designul care ar functiona cel mai bine pentru tine. Este important sa ai aceste informatii in minte, fiind in acelasi timp atent la potentialul pentru renovari viitoare al unei proprietati. Estimeaza cat te-ar costa sa personalizezi proprietatea, pentru a o transforma in casa visurilor tale. 


Asadar, acum ca ai o lista de verificare, esti gata sa mergi mai departe si sa iti gasesti casa visurilor tale! Cu toate acestea, nu grabi procesul, fa-ti timp sa cercetezi, sa analizezi si sa evaluezi cu atentie factorii importanti, mai ales atunci cand verifici locuinta. 


Sursa foto: shutterstock.com

 



Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de SuntFericita.ro
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Cele mai citite articole

Grasimea de la nivelul abdomenului este inamicul numarul unu al femeilor care isi doresc o talie de ...
Proteinele, pentru majoritatea oamenilor inseamna o portie de carne carne, sursa sigura pe care ...
Imbunatatirea digestiei este un proces de durata, care presupune o grija si o atentie amanuntita in ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016