Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Alegerea locuintei, decizie care influenteaza sanatatea fizica si psihica

de Sunt Fericita la 2018-03-29
Alegerea locuintei, decizie care influenteaza sanatatea fizica si psihica
Atunci cand vine momentul sa ne cautam si sa ne cumparam casa pe care am visat-o dintotdeauna, trebuie sa avem in vedere mai multi factori care iti pot influenta decizia de cumparare. Gasirea si alegerea apartamentului ideal pentru tine si familia ta poate fi una dintre cele mai dificile, deoarece acel loc trebuie transformat in caminul perfect, locul pe care il vom numi “acasa”.


Fie ca esti singur sau cu partenera sau chiar daca ai sau planuiesti sa faci un copil in viitorul apropiat, cautarea celui potrivit dintre toate acele apartamente de vanzare de 2 camere inseamna sa aloci suficient timp si resurse pentru a gasi ceea ce inseamna idealul pentru tine. Chiar daca simti ca ai gasit din prima apartamentul ideal, cel mai bine este nu iti limitezi optiunile si sa vizitezi mai multe locuinte, apoi poti lua decizia importanta care isi va influenta starea de confort psihic si fizic: achizitionarea.

Primul lucru in privinta caruia trebuie sa te hotarasti este locatia unde se afla apartamentul, intr-un bloc vechi sau intr-un complex rezidential. Apartamente de doua camere in Bucuresti, situate in complexe rezidentiale, au avantajul ca in cazul in care banca refuza sa iti acorde credit, poti rezolva situatia ratelor direct la dezvoltator. Pe de alta parte, acestea au o serie de beneficii, printre care siguranta seismica, confortul termic si un spatiu mai mare si mai bine impartit. Apartamentele situate in blocurile vechi au dezavantajul ca devin mai costisitoare in timp, necesitand intretineri mai multe, atat la suprastructura, cat si la subsol si de cele mai multe ori nici nu prezinta siguranta in cazul cutremurelor.

De asemenea, daca optezi pentru un apartament intr-un complex rezidential, trebuie sa intrebi daca vei avea acces gratuit la toate facilitatile pe care ti le ofera complexul.

Pozitia acestor apartamente noi de 2 camere este de asemenea foarte importanta, contand foarte mult cartierul si chiar daca este mai la periferie, strazile trebuie sa fie foarte bine luminate, iar vecinii sa fie civilizati. In cazul in care cauti locuinte situate inspre centru, trebuie sa tii cont de faptul ca preturile, dar si confortul vor creste.  Trebuie sa tii seama de zona, este indicat sa descoperi acel cartier care sa fie pe placul tuturor membrilor familiei si sa fie in apropierea scolilor, a gradinitelor si a supermarketurilor. Prezenta statiilor de metrou, a centrelor medicale si a cluburilor sportive sunt alte aspecte care pot imbunatati starea de confort si pot usura traiul zilnic.

In privinta etajului, deciziile trebuie sa fie personale. Multi prefera locuintele situate la etajele inferioare, cele de la etajele superioare prezentand riscuri minime, ca izolatia acoperisului sa nu fie perfecta si sa fie afectate din pricina infiltratiilor. Multe familii prefera totusi apartamentele situate la etajele superioare, care ofera un ”view” deosebit si o alta perspectiva asupra orasului. De asemenea, apartamentele situate in zonele pe colt sunt mult mai expuse la vant si intemperii, deci trebuie sa tii seama ca costurile legate de incalzire pot fi putin mai mari.

Un alt lucru important pentru selectia apartamentului este analizarea starii tehnice a locuintei, astfel trebuie verificata calitatea instalatiilor electrice, termice si sanitare,   acestea fiind poate mai importante decat finisajele.

Atunci cand decizi sa alegi apartamentul perfect, mai trebuie sa ai in vedere accesul soarelui in locuinta, razele acestuia fac minuni asupra starii de conservare a locuintei dar si asupra starii emotionale,

De asemenea, atunci cand esti in cautarea unor apartamente de vanzare de 2 camere, trebuie sa tii cont si de masina personala. In acest sens trebuie sa te interesezi in legatura cu locul de parcare, daca ai acces la el, daca ti se ofera garantat si daca trebuie sa platesti suplimentar pentru el.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
De dor de sufletul lui Andersen - Nichita Stanescu


Texte cu o circulatie foarte restransa si texte inedite ale poetului Nichita Stanescu – un mic tezaur care a stat ascuns vreme de decenii Volumul contine si un corp de texte originale recoltate din arhiva personala a autorului de sotia sa Comoara a fost pastrata de autor intr-un dosar pe coperta caruia a scris De dor...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 3 din 5 - 2 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

    Cele mai citite articole

    Te-ai simtit vreodata coplesita de haosul din locuinta ta si nu ai stiut cum sa faci fata ...
    Semintele de chia nu sunt doar o sursa bogata de nutrienti esentiali, ci si un ingredient versatil ...
    Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
    Slabeste rapid si scapa de toxine!
     
    Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
     
    Citeste zilnic GRATUIT totul
    despre sanatate, frumusete, stil!
     
    Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
    Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
    0