Copiii incep sa consume dulciuri de la o varsta cat mai fragdeda si isi pierd interesul pentru mancarea normala. Din aceasta cauza, parintii duc lupte mari cu copiii cand vine vorba de mesele zilei. Pentru a-i atrage catre o mancare sanatoasa, iata ce recomanda specialistii in nutritie sa le oferim copiilor!
Alimente sanatoase pentru copii
Iaurt. In primul rand trebuie sa alegi un iaurt sanatos, care sa nu contina zahar si care sa fie facut din ingrediente naturale. Poti incerca iaurturile bio in schimbul celor cu fructe. Iaurturile cu fructe contin si zahar, grasimi si calorii, care pot duce la o crestere excesiva in greutate, dar si la aparitia diabetului zaharat.
Fulgi de ovaz. Sunt recomandate in dieta copiilor deoarece ofera energie pentru intreaga zi, dar ii ajuta pe cei mici si sa se concentreze pentru a-si duce la bun sfarsit tot ce au de facut.
Fasole neagra. Si copiii pot avea probleme cu nivelul crescut al colesterolului. Consumul de fasole neagra ii poate ajuta sa isi mentina limitele normale ale colesterolului si le ofera o cantitate mare de calciu si proteine.
Avocado. Este fructul bogat in grasimi bune mono-nesaturate de care organismul are nevoie. Ajuta la reglarea unui flux sanguine normal si protejeaza organismul de bolile cardiovasculare care pot aparea la maturitate.
Rosii. Datorita consumului de rosii poti tine cancerul la distanta. Daca prichindelului nu ii plac rosiile in stare pura, poti incerca rosii fierte si maruntite deoarece nu isi vor pierde din proprietati. Incearca si un amestec de rosii cu ulei de masline si putine condimente si vei creea un sos delicios.
Cartofi dulci. Sunt bogati in vitamina A si ii protejeaza pe cei mici de afectiuni degenerative care ar putea aparea o data cu inaintarea in varsta. Cartofii dulci imbunatatesc si calitatea vederii.
Seminte de in. Reprezinta cea mai bogata sursa de Omega 3 si ii ajuta pe cei mici sa isi dezvolte capacitatea creierului. Poti adauga cateva seminte de in alaturi de cerealele integrale si de iaurt.
Hummus. Il va ajuta pe copil sa primeasca portia de energie de care are nevoie pentru o intreaga zi, dar si carbohidratii complecsi. Hummusul este si o sursa excelenta de proteine care il vor ajuta sa ajunga la senzatia de satietate.
Fructe. Invata-l pe cel mic sa manance fructe, cat mai multe si cat mai colorate, fara vreo exceptie. Fructele ofera vitamine, minerale si fibre si previn aparitia constipatiei deaoarece asigura un transit intestinal sanatos.
Oua. Pentru micul dejun, ouale sunt alimentul ideal. Contin vitamina D, vitamina pe care o procuram destul de greu pe timpul iernii si mai ales ajuta la absorbtia calciului in organism.
Sursa foto: pixabay.com
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic
Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
de SuntFericita.ro
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.
Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele
Rating:
Nota: 4.88
din 5
- 4 voturi.
Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!