Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Beneficiile uleiului de ricin - cand se poate folosi

de Sunt Fericita la 2019-11-13
Beneficiile uleiului de ricin - cand se poate folosi
Uleiul de ricin este unul dintre produsele cel mai des folosite in ingredientele cosmeticelor, fiind, de asemenea, si produsul care se gaseste foarte usor pe piata. Este folosit de secolo intregi datorita beneficiilor multiple pentru ten, piele, organism si pare si nu inceteaza sa ne surprinda nici acum. Iata care sunt cele mai importante beneficii ale uleiului de ricin si de ce iti recomandam sa il consumi.


Ulei de ricin - beneficii

 
Uleiul de ricin este unul dintre cele mai ieftine produse cu rol medicinal. Este uleiul care se gaseste foarte usor in orice farmacie si care poate fi folosit in mai multe situatii diferite. Este uleiul cu efect antiinflamator, antioxidant, laxativ si emolient. Se foloseste atat pentru reintinerirea pielii, cat si pentru a diminua cearcanele ori pentr a trata probleme ale pielii precum acnee sau eczema.
 
Previne caderea parului. Uleiul de ricin se poate aplica pe par, direct pe scalp, printr-un masaj usor de 2 minute, dupa care se acopera parul si se lasa sa actioneze 20 de minute. Dupa asta, parul se spala normal si se inlatura complet uleiul. Se poate repeta aceasta procedura o data pe saptamana intr-un interval de 2 luni. 
 
Hidrateaza tenul. Pielea uscata este unul dintre cele mai inestetice aspecte vizibile. Atunci cand tenul este lipsit de stralucire, iti pierzi interesul de ingrijire, acesta devenind aspru si tern. Uleiu de ricin aplicat intr-un strat foarte subtire si in miscari circulare, te poate ajuta sa iti recapeti stralucirea tenului. Se aplica seara si se lasa sa actioneze pana a doua zi dimineata.
 
Pentru cresterea genelor. Nu este nimic complicat, ci doar sa folosesti un betisor de urechi pe care sa il inmoi in sticluta cu ulei de ricin si sa aplici pe toata lungimea genelor, dupa ce te ai demachiat. Poti face acelasi procedeu si pentru sprancene, in fiecare seara, dupa ce te-ai demachiar si ti-ai curatat tenul, timp de o luna. Este o metoda eficienta prin care iti va creste parul, daca iti doresti sa ai sprancene mai groase. 
 
Pentru constipatie. Daca suferi de constipatie, uleiul de ricin poate fi solutia salvatoare pe care sa o folosesti la nevoie. Poti sa inghiti o lingurita de ulei de ricin dimineata, pe stomacul gol si vei vedea rezultate favorabile in scurt timp.
 
Diminueaza cearcanele si ridurile. Sunt semnele pe care nimeni nu isi doreste sa le poarte pe chip, insa varsta prin aceste semne isi spune cuvantul. Ei bine, inainte de culcare, daca aplici o cantitate mica de ulei de ricin in zona ochilor si o lasi sa actioneze pana dimineata, vei observa cum ridurile fine se estompeaza. A doua zi dimineata iti cureti tenul pentru a te asigura ca nu mai ai nicio urma de ulei. 
 
Trateaza arsurile solare. Un amestec de ulei de ricin si ulei de cocos, in proportii egale, te poate ajuta sa scapi de durerile usturatoare provocate de razele prea puternice ale soarelui. Trebuie sa il aplici pe zonele afectate si sa il lasi sa actioneze cat de mult timp poti.  

Sursa foto: pixabay.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Personalitati ale Arhitecturii Romanesti


Lucrarea Personalitati ale Arhitecturii Romanesti 1859-2023 este una dintre atat de rarele antologii dedicate arhitectilor care au activat si au creat in spatiul romanesc O arhiva bogata ce contine peste 1400 de nume reprezentative de arhitecti cu ajutorul careia puteti deslusi tendintele arhitecturale ale celor 165 de ani pusi sub lupa ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.34 din 5 - 16 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

    Cele mai citite articole

    Investitia in aur poate fi o modalitate de diversificare a portofoliului, dar si de obtinere a unei ...
    Ce intelegem prin vindecare? Ne referim la vindecarea corpului fizic, vindecarea ...
    In ultimele decenii, bauturile energizante au castigat popularitate in randul consumatorilor din ...
    Slabeste rapid si scapa de toxine!
     
    Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
     
    Citeste zilnic GRATUIT totul
    despre sanatate, frumusete, stil!
     
    Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
    Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
    0