Vom face o lista cu cinci alimente sanatoase care trebuie incluse in regimul alimentar zilnic:
1. Nuci
Nucile contin o cantitate semnificativa de acizi grasi Omega 3, care ajuta la reducerea colesterolului.
2. Avocado
Avocado reprezinta o sursa excelenta de grasimi sanatoase, mononesaturate, care scad colesterolul rau si nivelul trigliceridelor, curata arterele si impiedica formarea cheagurilor de sange. Cu alte cuvinte, se diminueaza riscul aparitiei bolilor cardiovasculare, atacurilor cerebrale si bolilor degenerative.
Datorita acizilor grasi esentiali si a vitaminei E, consumul de avocado reduce inflamatia articulatiilor, fiind recomandat celor ce sufera de artrita.
3. Spanac
Consumul de spanac aduce numeroase beneficii pentru sanatate, printre care: previne ulcerul gastric, protejeaza creierul, regleaza tensiunea arteriala, reduce inflamatia, ajuta la intarirea oaselor, imbunatateste activitatea metabolica si, nu in ultimul rand, este bun pentru piele.
Spanacul contine luteina si zeaxantina, doi antioxidanti care stimuleaza imunitatea, fiind, totodata, importanti pentru sanatatea ochilor.
Studiile recente au aratat ca, printre fructele si legumele care lupta impotriva cancerului, spanacul este unul dintre cele mai eficiente.
4. Broccoli
Broccoli reprezinta o leguma gustoasa si sanatoasa, care contine zeci de nutrienti. Cand ne gandim la ce legume verzi putem include in regimul nostru alimentar, broccoli este, cu siguranta, una din primele legume pe care trebuie sa le adaugam in meniul zilnic.
O jumatate de buchet de broccoli contine mai mult de 100% din necesarul zilnic de vitamina K si aproape 200% din doza zilnica recomandata de vitamina C - doua substante nutritive esentiale pentru oase.
De asemenea, consumul de broccoli reduce colesterolul "rau" - LDL, scade inflamatia si reactiile alergice, protejeaza oasele si sustine sanatatea inimii.
5. Lamai
Lamaia este o sursa foarte bogata in compusi chimici vindecatori, care imbunatatesc imunitatea, intaresc vasele de sange, ajuta la vindecarea pielii si chiar la blocarea dezvoltarii anumitor celule care pot declansa aparitia cancerului.
O singura lamaie contine mai mult de 100% din doza zilnica de vitamina C, ceea ce poate ajuta la cresterea nivelului de colesterol "bun" - HDL - si la intarirea oaselor.
Poti adauga o felie de lamaie in ceaiul verde. Potrivit unui studiu, citricele maresc capacitatea organismului de a absorbi antioxidantii din ceai cu aproximativ 80%.
Sursa foto: pexels.com
1. Nuci
Nucile contin o cantitate semnificativa de acizi grasi Omega 3, care ajuta la reducerea colesterolului.
2. Avocado
Avocado reprezinta o sursa excelenta de grasimi sanatoase, mononesaturate, care scad colesterolul rau si nivelul trigliceridelor, curata arterele si impiedica formarea cheagurilor de sange. Cu alte cuvinte, se diminueaza riscul aparitiei bolilor cardiovasculare, atacurilor cerebrale si bolilor degenerative.
Datorita acizilor grasi esentiali si a vitaminei E, consumul de avocado reduce inflamatia articulatiilor, fiind recomandat celor ce sufera de artrita.
3. Spanac
Consumul de spanac aduce numeroase beneficii pentru sanatate, printre care: previne ulcerul gastric, protejeaza creierul, regleaza tensiunea arteriala, reduce inflamatia, ajuta la intarirea oaselor, imbunatateste activitatea metabolica si, nu in ultimul rand, este bun pentru piele.
Spanacul contine luteina si zeaxantina, doi antioxidanti care stimuleaza imunitatea, fiind, totodata, importanti pentru sanatatea ochilor.
Studiile recente au aratat ca, printre fructele si legumele care lupta impotriva cancerului, spanacul este unul dintre cele mai eficiente.
4. Broccoli
Broccoli reprezinta o leguma gustoasa si sanatoasa, care contine zeci de nutrienti. Cand ne gandim la ce legume verzi putem include in regimul nostru alimentar, broccoli este, cu siguranta, una din primele legume pe care trebuie sa le adaugam in meniul zilnic.
O jumatate de buchet de broccoli contine mai mult de 100% din necesarul zilnic de vitamina K si aproape 200% din doza zilnica recomandata de vitamina C - doua substante nutritive esentiale pentru oase.
De asemenea, consumul de broccoli reduce colesterolul "rau" - LDL, scade inflamatia si reactiile alergice, protejeaza oasele si sustine sanatatea inimii.
5. Lamai
Lamaia este o sursa foarte bogata in compusi chimici vindecatori, care imbunatatesc imunitatea, intaresc vasele de sange, ajuta la vindecarea pielii si chiar la blocarea dezvoltarii anumitor celule care pot declansa aparitia cancerului.
O singura lamaie contine mai mult de 100% din doza zilnica de vitamina C, ceea ce poate ajuta la cresterea nivelului de colesterol "bun" - HDL - si la intarirea oaselor.
Poti adauga o felie de lamaie in ceaiul verde. Potrivit unui studiu, citricele maresc capacitatea organismului de a absorbi antioxidantii din ceai cu aproximativ 80%.
Sursa foto: pexels.com
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
De dor de sufletul lui Andersen - Nichita Stanescu
Texte cu o circulatie foarte restransa si texte inedite ale poetului Nichita Stanescu – un mic tezaur care a stat ascuns vreme de decenii Volumul contine si un corp de texte originale recoltate din arhiva personala a autorului de sotia sa Comoara a fost pastrata de autor intr-un dosar pe coperta caruia a scris De dor...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele
Rating:
Nota: 4.18
din 5
- 14 voturi.
Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!