Exista o serie intreaga de mituri si adevaruri, privind consumul de cafea in timpul sarcinii, construite in jurul acestui stimulent - cafeina. Prin urmare, ne-am propus ca astazi sa le analizam impreuna, pentru a putea trasa o delimitare clara intre cele doua categorii:
Consumul de cafea are efect diuretic si stimulant
ADEVARAT
Datorita cafeinei din compozitia sa, cafeaua consumata in doze mari poate influenta atat tensiunea arteriala, cat si frecventa cardiaca. Mai mult decat atat, cafeina din cafea stimuleaza urinarea, proces fiziologic ce favorizeaza accelerarea deshidratarii. Insa asa cum vei vedea in randurile de mai jos, toate aceste efecte pot aparea atunci cand cafeaua este consumata in cantitati peste limitele admise.
Cafeina se gaseste doar in cafea
FALS
Cafeina este un stimulent pe care il poti intalni in compozitia altor bauturi pe care obisnuiesti sa le consumi aproape zilnic. Din punct de vedere al cantitatii, difera de la lichid la lichid, asa cum poti observa din randurile de mai jos:
TIP BAUTURA
Espresso (30 ml): 40 - 75 mg cafeina
Cafea la filtru (240 ml): 0 - 15 mg cafeina
Ness (240 ml): 27 - 173 mg cafeina
Espresso decofeinizata (30 ml): 0 - 15 mg cafeina
Ness decofeinizata (240 ml): 2 - 12 mg cafeina
Ceai negru (240 ml): 14 - 61 mg cafeina
Ceai negru decofeinizat (240 ml): 0 - 12 mg cafeina
Ceai verde (240 ml): 24 - 40 mg cafeina
Coca-Cola Classic (355 ml): 35 mg cafeina
Coca-Cola Zero (355 ml): 35 mg cafeina
Coca-Cola Diet (355 ml): 38 - 47 mg cafeina
Sprite (355 ml): 0 mg cafeina
7 UP (355 ml): 0 mg cafeina
Red Bull (350 ml): 79 - 80 mg cafeina
Ciocolata neagra (28 gr): 23 mg cafeina
Ciocolata cu lapte (43 gr): 9 mg cafeina
Inghetata cu ciocolata (235 ml): 2 mg cafeina.
Consumul de cafea influenteaza starea fatului
ADEVARAT
Organismul mamei poate metaboliza fara probleme cafeina regasita in cafeaua consumata. In schimb, organismul fatului (aflat in plina dezvoltare) nu poate inca indeplini aceasta functie. Consumul unei cantitati de cafeina peste maximele admise poate afecta somnul si miscarile fatului, chiar si in stadiile tarzii ale sarcinii.
Consumul de cafeina in sarcina este interzis
FALS
Contrar parerii colective despre consumul de cafea in timpul sarcinii (din cauza cafeinei pe care o contine), expertii afirma ca o cantitate moderata nu poate determina efecte negative, pe intreaga durata a acestei perioade. Doza zilnica recomandata: 200 mg cafeina.
Consmul de cafeina poate cauza infertilitate
ADEVARAT
Rezultatele unor teste efectuate recent au putut demonstra o legatura intre cantitatea de cafea consumata zilnic si problemele aparute in conceperea unui copil.
Pentru a nu te expune unor riscuri nedorite in timpul sarcinii, iti recomandam sa ceri sfatul medicului tau, in privinta consumului zilnic de cafea din aceasta perioada speciala a vietii tale.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic
Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...
valabila 48h

Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.
