Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Care sunt culorile bucatariei moderne

de SuntFericita.ro la 2021-02-22
Care sunt culorile bucatariei moderne
Bucataria a evoluat in ultimii zeci de ani de la o camera exclusiv utilitara la un spatiu care are si functie estetica. Familia se aduna in bucatarie ca sa manance, dar si ca sa discute si sa ia decizii, in timp ce se bucura de gusturi si arome diverse. In plus, multi oameni au descoperit gatitul ca pasiune, asa ca amenajarea bucatariei intr-un mod cat mai primitor a devenit parte a hobby-ului.


Stilul modern raspunde nevoii de frumos a omului contemporan, pasionat de gatit sau preocupat doar de mancat. Exista diverse obiecte de mobilier, accesorii si unelte la dispozitia cumparatorilor dornici de a avea o bucatarie moderna, dar obtinerea unui spatiu frumos tine si de alte aspecte, unul dintre cele mai importante fiind folosirea culorilor. 

Te invitam sa descoperi in randurile de mai jos cum sa armonizezi cromatic bucataria, ca sa arate cu adevarat modern!


Culori contrastante

Contrastul este o caracteristica cromatica de baza a bucatariilor moderne. Dulapurile, rafturile, blaturile, accesoriile si lumina asigura impactul vizual al bucatariei. Acestea sunt zonele asupra carora este indicat sa intervii pentru a crea contrast. 

De exemplu, poti alege un dulap alb cu blat negru sau un cabinet de culoarea lemnului suspendat pe un perete in culori neutre, ca gri sau alb. Pentru a crea contrast, nu toate suprafetele trebuie sa fie diferite. Poti alege, de exemplu, doua culori diferite, una pentru cabinetele sau rafturile de sus si alta pentru mobilierul de bucatarie aflat mai jos. 

Nuante echilibrate

Crearea contrastului nu este dificila, dar riscul de a obtine un amestec strident sau nepotrivit este destul de mare. De aceea, expertii recomanda regula de 70/20/10 pentru o bucatarie cu mai multe culori si pe cea de 70/30 pentru una decorata cu doua culori. 

Daca alegi prima regula, primul pas este sa decizi care va fi culoarea dominanta, care va acoperi 70% din incapere (inteleasa ca ansamblu format din pereti, mobila, accesorii, lumina, aparate, etc.). In functie de culoarea principala, alege o culoare contrastanta, care sa creeze un accent vizual puternic. Aceasta va ocupa 10% din bucatarie. Ultimul pas presupune alegerea unei nuante care sa echilibreze cele doua culori contrastante si care va ocupa 20% din spatiu. 

 

In cazul celei de-a doua reguli, strategia este mai simpla si presupune alegerea a doua culori contrastante. Contrastul poate fi complementar, dar si de tip cald-rece, inchis-deschis sau clar-obscur.


Culori alese rational

Este indicat, de asemenea, sa imparti culorile in functie de suprafete, pentru a-ti fi mai usor sa amenajezi. De exemplu, poti imparti cromatic bucataria in categoriile: 

 

  • Mobilier de depozitare
  • Pereti 
  • Faianta
  • Scaune
  • Iluminat
  • Accesorii 

 

Daca nu stii cu ce categorie sa incepi, iti recomandam mobilierul de depozitare, pentru ca are cea mai mare greutate vizuala si necesita o mare parte din bugetul destinat amenajarii bucatariei. 

Culori cu stralucire

Bucataria contemporana a integrat in gama de suprafete utilizate frecvent si materialele care reflecta lumina. Cromul, alama si alte materiale stralucitoare, combinate cu nuantele potrivite, pot da un aspect inteligent si modern. Poti folosi inclusiv vopsele lucioase, in contrast cu suprafete mate, pentru un plus de lumina si stralucire.

 

Faianta este una dintre suprafetele clasice stralucitoare care, in combinatie cu un mobilier contrastant prin culoare si textura, ofera impresia unei bucatarii in care se gateste bine, curat si modern.

Culori naturale

Bufeturile si cabinetele de lemn sau care sunt acoperite cu furnir par traditionale, dar, in combinatia potrivita, se potrivesc perfect unei bucatarii moderne. Efectul psihologic al lemnului este de confort, calmare si relaxare, de aceea creeaza un contrast reusit cu suprafete si obiecte din piatra, minerale sau ratan. Adauga si cateva ghivece cu plante aromatice in aceasta combinatie si vei obtine o bucatarie cu un aspect surprinzator de modern.

 

Exista nenumarate modele de bucatarii moderne, pe care le poti monta in propria locuinta. Tine cont insa de paleta de culori si de amestecul acestora, pentru ca bucataria ta sa fie primitoare si frumoasa.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
50 de exercitii yoga pentru relaxare Ghid practic pentru incepatori


Te-ai gandit vreodata ca yoga ar putea fi solutia pentru problemele tale Solutia pentru a fi sanatos Pentru a avea un corp armonios o minte linistita si un spirit mereu tanar Ei bine yoga chiar este solutia pe care o cauti si chiar iti poate oferi toate aceste lucruri Yoga iti pune la dispozitie modalitati practic nelimitate de a-ti...

Oferta Speciala
valabila 48h

de SuntFericita.ro
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 3.25 din 5 - 2 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

    Cele mai citite articole

    Grasimea de la nivelul abdomenului este inamicul numarul unu al femeilor care isi doresc o talie de ...
    Proteinele, pentru majoritatea oamenilor inseamna o portie de carne carne, sursa sigura pe care ...
    Pietrele la rinichi, infectiile de tract urinar sau cancerul renal sunt doar cateva dintre ...
    Slabeste rapid si scapa de toxine!
     
    Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume
    Citeste zilnic GRATUIT totul
    despre sanatate, frumusete, stil!
     
    Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
    Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016