Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

5 fraze pe care nu ar trebui sa le spui niciodata copilului tau

5 fraze pe care nu ar trebui sa le spui niciodata copilului tau
Exista multe lucruri marunte care, desi par inofensive la prima vedere, atunci cand sunt spuse copilului, ii vor face mai mult rau decat bine. Aceste fraze pot da nastere multor resentimente si pot afecta increderea in sine. Iata cateva dintre acestea:


Stiu ca poti mai mult
De multe ori, parintii devin frustrati deoarece sunt convinsi ca odrasla lor poate lua note mai bune la scoala sau poate obtine rezultate mai bune in activitatile extrascolare. Atunci cand exprimi faptul ca nu esti safisfacuta de eforturile depuse de copilul tau, acesta se poate descuraja si speria in loc sa devina mai motivat. Exprima-ti clar asteptarile, altfel copilul tau va avea impresia ca ii ceri imposibilul.
De ce nu poti sa fii ca sora/fratele tau?
Atunci cand compari fratii intre ei, nu faci decat sa pui paie pe foc. Copilul se va simti descurajat si nu va mai incerca sa fie la fel ca sora sau fratele sau. In loc sa compari copiii intre ei, incurajeaza-i pe fiecare in parte sa faca ceea ce ii place, nu ceea ce ti-ar placea tie sau ceea ce face sora/fratele cel mai bine.
“Mereu faci asta” sau “niciodata nu faci asta”
Este foarte usor sa folosesti aceste doua fraze (“Mereu lasi camera dezordonata”), insa trebuie sa ai grija, deoarece aceste cuvinte sunt extrem de periculoase, avertizeaza psihologii. Aceste cuvinte raman in mintea copiilor si ei ajung sa fie exact asa cum le spunem noi ca sunt. In schimb, este preferabil sa intrebi copilul cum ai putea sa il ajuti ca sa isi schimbe obiceiurile. (“Am observat ca uneori uiti sa faci ordine in camera. Ce as putea face ca sa te ajut sa-ti amintesti?”)
Nu asa se face, lasa-ma pe mine
Dupa ce i-ai cerut copilului sa faca un anumit lucru: sa intinda rufele, sa dea cu aspiratorul, etc., si observi ca acesta nu a facut exact cum trebuie, ai tendinta sa il critici si sa ii arati tu cum se face. In functie de cat esti de perfectionista, poate fi greu sa te abtii de la critici.
Pentru ca asa zic eu
Toti parintii spun asta la un moment dat, neobosindu-se sa le mai explice copiilor care sunt adevaratele motive pentru care nu ar trebui sa faca un anume lucru. Folosind aceasta expresie, parintele are controlul absolut, negandu-i copilului simtul de autonomie si capacitatea de a descoperi singur.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Personalitati ale Arhitecturii Romanesti


Lucrarea Personalitati ale Arhitecturii Romanesti 1859-2023 este una dintre atat de rarele antologii dedicate arhitectilor care au activat si au creat in spatiul romanesc O arhiva bogata ce contine peste 1400 de nume reprezentative de arhitecti cu ajutorul careia puteti deslusi tendintele arhitecturale ale celor 165 de ani pusi sub lupa ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre copii

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sfaturi parinti

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre resentimente

Cele mai citite articole

Exista cateva lucruri de care nicio femeie nu scapa, iar menopauza este unul dintre ele. Aceasta ...
In cautarea unei modalitati sanatoase si gustoase de a pierde in greutate, dieta cu mere poate fi ...
Ochii rosii pot fi o manifestare comuna a unei game variate de afectiuni si probleme de sanatate. ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0