Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Calitatile celor mai buni parinti

de Camelia Diaconu la 2019-01-29
Calitatile celor mai buni parinti
Meseria de parinte nu este deloc una usoara. Presupune sa inveti constant, sa tolerezi, sa ierti si nu in ultimul rand sa inveti din greseli. Insa, in ciuda efortului pe care il depui constant, recompensa este pe masura. Orice viitor parinte ar trebui sa aiba urmatoarele calitati!


4 Calitati pe care orice parinte trebuie s ale aiba
 

Nu exista parinti perfecti, la fel cum nu o exista o familie perfecta. De asemenea, nici nu exista cursuri pe care sa le urmezi cu brio si care sa te certifice un bun parinte. Ca sa fii un bun parinte considerat de copilul tau, atunci trebuie sa ai rabdare, mereu energie si sa inveti din propriile greseli. Copiii iti pot testa limitele printr-o serie de evenimente si bineinteles ca vor fi si cazuri cand vei da gres.
Psihologii spun ca exista si deprinderi si trasaturi cu care unii dintre noi ne nastem, chiar daca le imbunatatim constant. Aceste trasaturi ne ajuta sa fim cei mai buni parinti in devenire! Deci, ce calitati trebuie sa ai?
 
Trebuie sa ai simtul umorului. Copiii considera ca cei mai buni parinti sunt cei care au simtul umorului. Nu ai nimic greu de facut, ci doar sa razi mult cu copilul tau. Simtul umorului te poate ajuta sa detensionezi multe momente stresante si sa aduci o atmosfera relaxanta in familie. Asadar, nu uita sa razi mult alaturi de copiii tai, aceasta calitate iti va da super puteri!
 
Trebuie sa stii sa impui limite. Parintii buni stiu cand este cazul sau cand nu, sa puna limite. Succesul vine in urma unor reguli pe care le respecti, iar acest lucru este valabil pentru orice domeniu, insa de un real ajutor si pentru cresterea copiilor. Consistenta este punctul cheie care te ajuta sa te impui, si nu intr-un mod agresiv, in toate activitatile zilnice. Sunt reguli pe care, daca le vei respecta, vei reusi sa dezvolti o atmosfera placuta in interiorul familiei. Copiii se vor simti in siguranta sa vada ca parintii sunt cu ochii pe ei.
 
Trebuie sa fii corect. Chiar daca nu intotdeauna deciziile sunt corecte, in perceptia copiilor mai mici, acestia vor constientiza mai tarziu ca asa trebuia sa se intample. Corectitudinea, pentru un parinte, este extrem de importanta deoarece il va ajuta sa nu faca diferente intre cei doi copii.  Corectitudinea unui parinte inseamna sa il asculti pe copil si sa ii dai ocazia sa invete din greselile pe care le face. Sa fii flexibil atunci cand situatia o cere si sa analizezi bine inainte orice decizie ai lua.
 
Sa ai incredere in tine. Parintii buni, in ochii copiilor, sunt persoanele care in primul rand sunt sigure pe ele. Aceasta calitate le-o vei transmite si copiilor pe termen lung deoarece exemplul personal este cea mai usoare cale de educare. Nu spunem nimic de perfectionisti deoarece orice om greseste si este liber sa o faca, imporant este sa ai incredere in tine. Parintii trebuie sa stie ca nu pot controla intotdeauna totul, nu poate fi tot timpul perfect, insa o familie galagioasa este o familie fericita!


Sursa foto: pixabay.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Mind Aerobics


Descoperiti aceasta inovatie demna de Premiul Nobel care va poate imbunatati functiile cerebrale prin sunete A fost dovedit stiintific faptul ca aceasta tehnologie audio revolutionara dezvolta abilitatile mentale  inlatura stresul imbunatateste capacitatea de concentrare si creativitatea imbunatateste memoria aduce o stare...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 3 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

    Cele mai citite articole

    Exista cateva lucruri de care nicio femeie nu scapa, iar menopauza este unul dintre ele. Aceasta ...
    In cautarea unei modalitati sanatoase si gustoase de a pierde in greutate, dieta cu mere poate fi ...
    Ochii rosii pot fi o manifestare comuna a unei game variate de afectiuni si probleme de sanatate. ...
    Slabeste rapid si scapa de toxine!
     
    Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
     
    Citeste zilnic GRATUIT totul
    despre sanatate, frumusete, stil!
     
    Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
    Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
    0