Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cocktailurile din siropuri de fructe, tot mai cautate de consumatorii romani

de Sunt Fericita la 2016-05-27
Cocktailurile din siropuri de fructe, tot mai cautate de consumatorii romani
Conform unui studiu al brandului austriac de siropuri de fructe YO, piata de siropuri de fructe din Romania va inregistra o ascensiune in 2016 datorita conturarii unui nou obicei de consum: cocktail-urile alcoolice si nonalcoolice la petreceri private sau individual acasa.


O explicatie la acest nou obicei de consum este tendinta care este cunoscuta in alte tari sub denumirea de "craft cocktail" si este recunoscuta ca fiind un trend international, "rafinarea" preferintelor romanilor, tendinta femeilor de a consuma tot mai multe cocktail-uri, dar si interzicerea fumatului in spatiile publice din Romania, fapt ce va influenta cresterea tendintei de consum al cocktail-urilor acasa.

"Piata de consum a cocktail-urilor si implicit a siropurilor de fructe din Romania trece, fara indoiala, printr-o ascensiune benefica! Iar odata cu interzicerea fumatului in spatiile publice, tendinta oamenilor de a organiza petreceri acasa va fi mult mai mare. De aici, va creste implicit si numarul celor care vor consuma cocktail-uri", a declarat Liliana Bock, Brand Manager Maresi Foodbroker SRL.

Cercetarea realizata de YO Sirop de fructe atat online, cat si offline, pe aproximativ 300 de respondenti, arata ca 52,1% dintre acestia au raspuns ca obisnuiesc sa consume cocktail-uri ocazional, la petreceri.

52,1% dintre respondenti consuma cocktail-uri ocazional

Daca pana acum, romanii obisnuiau sa consume cocktail-uri la petreceri sau ocazii speciale, acum putem observa o ascensiune a acestui consum, precum si un trend international de a invata cum se prepara un cocktail. Astfel, 79,1% dintre respondenti au afirmat ca sunt dispusi sa invete sa prepare cocktail-uri singuri.

79,1% dintre respondenti doresc sa invete sa prepare singuri cocktail-uri. Profilul consumatorului de cocktail-uri in Romania

Atat cercetarea realizata, cat si constatarile bartender-ului Costin Gache arata ca in Romania, femeile sunt cele care obisnuiesc sa consume cel mai des cocktail-uri. In cadrul cercetarii realizate de YO Sirop de fructe, 83,7% dintre respondenti au fost de sex feminin, ceea ce confirma faptul ca femeile sunt cele care consuma cocktail-uri ocazional:

"In ceea ce priveste consumul de cocktail-uri in Romania, femeile sunt cele care consuma acest tip de bauturi mai des decat barbatii. In timp ce barbatii sunt adepti ai bauturilor long drink, in care se adauga efectiv 2-3 bauturi, femeile prefera cocktail-urile. Diferenta dintre un long drink si un cocktail consta in faptul ca cel de-al doilea presupune si o tehnica de preparare", a completat Costin Gache, bartender si co-proprietar Interbelic Cocktail Bar.

83,7 % dintre respondenti sunt de sex feminin

Cercetarea realizata de YO Sirop de fructe a cuprins respondeti din toate categoriile de varsta in masura aproape egala: 39,3% au varste cuprinse intre 25-35 de ani, 30,7 % sunt persoane cu varsta intre 25-35 de ani, precum si 30% dintre respondenti cu varsta peste 35 de ani. Majoritatea respondentilor locuiesc in mediul urban si 67,2% dintre acestia au studii superioare.

Ce tipuri de cocktail prefera romanii? Cand se consuma acestea cel mai

Cercetarea YO Sirop de fructe arata ca romanii prefera cocktail-urile nonalcoolice, iar aproape in egala masura acestia prefera cocktailurile alcoolice sau ambele. Printre cocktail-urile enumerate de respondenti cei mai multi au raspuns ca prefera urmatoarele tipuri de cocktail: Mojito, Pina Colada, Cuba Libre sau Cosmopolitan. De asemenea, din cercetarea realizata de YO Sirop de fructe deducem faptul ca romanii au inceput sa fie atenti la ingredientele pe care le contine un cocktail, iar 62,3% dintre acestia considera siropul ca fiind unul dintre cele mai importante ingrediente.

45% dintre respondenti prefera cocktail-urile nonalcoolice

"Consumul de cocktail-uri in Romania este influentat de trei factori: momentul de consum (de exemplu, ziua de 8 martie este ziua in care se consuma cele mai multe cocktailuri din an), locul il care se consuma (romanii aleg sa consume cocktail-uri mai mult atunci cand se afla intr-o vacanta) si vremea de afara (majoritatea aleg sa consume un cocktail atunci cand este soare afara)", a completat Costin Gache, bartender si co-proprietar Interbelic Cocktail Bar.

Despre Siropurile de fructe YO
In Austria, YO este cel mai popular brand de siropuri de fructe, apreciat in egala masura de copii si de bunici. YO, un brand cu traditie, zeci de ani de experienta si un nivel ridicat de competenta in productia de sirop, are azi cele mai bune retete. Si asta este ca o garantie a gustului unic de fructe, din toate variantele de siropuri de fructe YO.

De asemenea, siropul de fructe YO este foarte indragit si in alte tari din Europa, precum Germania, Polonia, Cehia, Slovacia, Ungaria, Sovenia, Croatia, Italia, Bosnia si Hertegovina si chiar in Insulele Maldive.

In Romania, siropurile de fructe YO sunt distribuite de Maresi Foodbroker SRL si se gasesc in toate marile lanturi de magazine Auchan, Carrefour, Cora, Kaufland, Billa si Selgros. Pretul recomandat pentru o sticla de 0,7 l este de 12.99-13.59 lei.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Revolutia Menopauzei


In acest moment lucrarea se afla in curs de retiparire De indata ce va ajunge in stoc va vom trimite comanda dvs cu prioritate   Descopera alternativa naturala fara medicamente Poti duce din nou o viata normala Cercetatorii au descoperit ca ADN-ul personal determina modul in care corpul tau metabolizeaza estrogenul precum si cat de...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre cocktail

Cele mai citite articole

In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
Te-ai simtit vreodata coplesita de haosul din locuinta ta si nu ai stiut cum sa faci fata ...
Semintele de chia nu sunt doar o sursa bogata de nutrienti esentiali, ci si un ingredient versatil ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0