Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Concediu crestere copil. Drepturile salariatei

Concediu crestere copil. Drepturile salariatei
Drepturile salariatelor insarcinate sunt de multe ori nestiute sau chiar trecute cu vederea de catre angajatori. Necunoscand aceste drepturi, viitoarele mamici nu pot beneficia de anumite gratuitati sau facilitati la care ar avea acces daca ar avea informatii despre legislatia muncii.


Persoanele ai caror copii se nasc incepand cu data de 1 ianuarie 2011 beneficiaza de drepturile prevazute de OUG 111/2010 (modificata prin OUG 124/2011), in timp ce persoanele care au nascut pana la data de 31 decembrie 2010 inclusiv beneficiaza de drepturile reglementate de OUG 148/2005.
Printr-o cerere puteti solicita angajatorului dreptul la concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la 1 an, 2 ani sau, in cazul copilului cu handicap, pana la implinirea varstei de 3 ani.
Pentru a beneficia de indemnizatia pentru cresterea copilului pana la 2 ani, respectiv a copilului cu handicap pana la 3 ani, persoana care solicita acest drept trebuie sa fi realizat timp de 12 luni (cu un an anterior nasterii copilului) venituri profesionale supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul Fiscal.
Cine poate beneficia de indemnizatie pentru cresterea copilului?
Pot beneficia de indemnizatie pentru cresterea copilului parintii copilului, precum si una dintre persoanele care au adoptat copilul, carora li s-a incredintat copilul in vederea adoptiei sau care au copilul in plasament ori in plasament in regim de urgenta, precum si persoana care a fost numita tutore.
In timpul concediului de crestere copil, salariata nu poate fi concediata, cu exceptia situatiilor de faliment sau reorganizare judiciara.
Perioada in care salariata a beneficiat de concediu si indemnizatie pentru cresterea copilului constituie perioada asimilata stagiului de cotizare la pensie si reprezinta vechime in serviciu si in specialitate.
In clublegislatiamuncii.ro puteti afla mai multe detalii despre concediul de crestere copil sau alte drepturi ale salariatei insarcinate.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre codul fiscal

Cele mai citite articole

In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
Te-ai simtit vreodata coplesita de haosul din locuinta ta si nu ai stiut cum sa faci fata ...
Semintele de chia nu sunt doar o sursa bogata de nutrienti esentiali, ci si un ingredient versatil ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0