Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Concediul de crestere a copilului se modifica: durata unica si indemnizatie fara nivel maxim

de Sunt Fericita la 2016-03-21
Concediul de crestere a copilului se modifica: durata unica si indemnizatie fara nivel maxim
Daca va pregatiti sa deveniti mamica, trebuie sa stiti ca un proiect legislativ ar putea modifica semnificativ concediul de crestere a copilului. Proiectul prevede durata unica si indemnizatie fara nivel maxim.



Daca proiectul legislativ va primi aprobarea decisiva a deputatilor, mamele nu mai pot opta pentru un singur an de concediu de crestere a copilului, asa cum se intampla in prezent. Acestea vor avea posibilitatea de a intra in concediu pentru cresterea copilului pana la doi ani si vor avea dreptul la o indemnizatie lunara minima, fara sa aiba un nivel maxim.

Modificarea concediului si indemnizatiei lunara pentru cresterea copiilor sunt propuse prin proiectul de lege pentru modificarea si completarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor.

Concret, vor beneficia de concediu de crestere a copilui de pana la doi ani si de indemnizatie minima aferenta, toate persoanele care au obtinut venituri impozabile minimum 12 luni in ultimii doi ani (fata de un an in prezent) sau de concediu de trei ani, in cazul copilului cu handicap.

Mai mult, proiectul prevede posibilitatea de a obtine concediu pentru crestere a copilului si pentru persoanele care obtin venituri din silvicultura si piscicultura.

"Persoanele care, in ultimii doi ani anteriori datei nasterii copilului, au realizat timp de cel putin 12 luni venituri din salarii si asimilate salariilor, venituri din activitati independente, venituri din activitati agricole, silvicultura si piscicultura, supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, denumite in continuare venituri supuse impozitului, beneficiaza de concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani, respectiv 3 ani in cazul copilului cu handicap, precum si de o indemnizatie lunara", potrivit actului normativ.

Sursa: Legislatia Muncii

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Cele mai citite articole

Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
In preajma sarbatorilor Pascale ne aflam in cautarea cadourilor perfecte pentru cei dragi. Alegerea ...
In cautarea unei diete sanatoase, multe persoane se concentreaza pe alimentele care nu sunt doar ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0