Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Consultul ginecologic - cum decurge si cand trebuie sa te prezinti la medic?

de Sunt Fericita la 2020-10-19
Consultul ginecologic - cum decurge si cand trebuie sa te prezinti la medic?
E mai usor sa previi o afectiune decat sa o tratezi. Cu siguranta, ai auzit acest indemn destul de des... Dar, de cate ori ai realizat importanta acestui sfat in etapa de preventie? Un consult ginecologic este amanat de multe ori pentru ca, intr-o anumita masura, presupune un oarecare grad de disconfort. Totusi, aspectul acesta nu ar trebui sa cantareasca mai mult decat sanatatea si mentinerea ei cu ajutorul preventiei. Iata cand trebuie sa te prezinti la medicul ginecolog si cum decurge consultul.


Cand sa te prezinti la medic


Adesea, motivele primei vizite la medicul ginecolog tin de:
-antecedentele familiale - printre cei dragi exista un membru cu o boala severa din sfera ginecologic
-nevoia unui sfat contraceptiv
-prima menstruatie
-debutul vietii sexuale
-confirmarea unei sarcini
-imposibilitatea de mentinere a unei sarcini
-afectiuni ce se manifesta prin durere pelvina
-tulburari de ciclu menstrual
-sangerare la contactul sexual
-un test de sarcina cu un rezultat pozitiv
-dificultate de a obtine o sarcina 

Cum decurge prima consultatie 


Ajunsa la medicul specializat in obstetrica ginecologie, vei avea cu acesta o discutie apoi, pe baza intrebarilor si raspunsurilor oferite si a consultului propriu-zis, veti stabili un plan de atac. Mai exact, medicul iti poate recomanda un set de investigatii ecografice si de laborator, sau iti va prescrie un tratament, daca e cazul. 

Datele cele mai importante sunt obtinute din anamneza si aici se urmaresc: -antecedentele personale fiziologice (prima menstruatie, caracterele ciclului menstrual si asocierea lui cu simptome generale precum greata sau durere de cap) -debutul vietii sexuale
-instalarea menopauzei
-metode de contraceptie
-antecedente familiale in ceea ce priveste bolile din sfera ginecologica s.a.m.d.
 
Dupa anamneza, medicul (sau colaboratorii sai) iti vor masura talia, greutatea, pulsul, temperatura si tensiunea arteriala. Apoi, medicul iti va palpa abdomenul si sanii si va recolta secretii, va trece prin examenul genital, vaginal si va recomanda, atunci cand este cazul, si examene histopatologice (pentru a analiza natura si stadiul anumitor leziuni). In cazul pacientelor care nu si-au inceput viata sexuala, este recomandat si tuseul rectal.
In plus, doctorul va dori, de asemenea, sa obtina de la tine informatii din sfera micului bazin. Toate acestea vor fi completate, dupa caz, de endografia pelvina, endovaginala, apoi se vor conchide anumite aspecte medicale, pe care doctorul le va comunica pacientei. De asemenea, el ar putea face si alte recomandari tangente starii de sanatate. 

Tratament sau/si trimitere la alti specialisti


La final, medicul iti va scrie o reteta pe care va nota tratamentul necesar si perioada acestuia. In anumite cazuri, medicul ti-ar putea face trimitere la alte cadre medicale specializate pe alte sfere. Ulterior, medicul si pacienta vor stabili, impreuna, un ritm al reluarii consultatiilor ginecologice.

Informeaza-te inainte sau cere recomandari


Prima experienta ginecologica poate ramane o amintire pozitiva, daca doctorul are rabdare cu tine dar si daca tu capeti incredere in el. Gasesti mai usor un medic pe placul tau daca vizitezi site-urile clinicilor de renume acolo unde, cu siguranta, vei gasi referinte si materiale de informare care te vor ajuta sa iei cea mai buna decizie. Apoi, odata ce vei descoperi doctorul potrivit, e important sa-l pastrezi, fiindca acesta va sti cel mai bine evolutia ta. Astfel, doctorului ii va fi mai usor sa depisteze timpuriu orice situatii aparute. De tine tine apoi strictetea si consecventa in administrarea tratamentului, adoptarea unui stil de viata sanatos si revenirea la vizitele de control ginecologice.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Hon-Do-Ryu Karate


Descopera acum esenta acestei arte martiale chiar de la Sensei Georg Nicolau - initiatorul sistemului in lucrarea omonima  Hon-Do-Ryu Karate Hon-Do-Ryu Karate urmeaza drumul vechilor maestri din Okinawa pune accent pe imbinarea celor 3 aspecte esentiale ale artelor martiale excluzand competitia sportiva ca scop in sine Gi –...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

    Cele mai citite articole

    Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
    In preajma sarbatorilor Pascale ne aflam in cautarea cadourilor perfecte pentru cei dragi. Alegerea ...
    In cautarea unei diete sanatoase, multe persoane se concentreaza pe alimentele care nu sunt doar ...
    Slabeste rapid si scapa de toxine!
     
    Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
     
    Citeste zilnic GRATUIT totul
    despre sanatate, frumusete, stil!
     
    Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
    Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
    0