Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum alegi echipamentul adecvat pentru alergat?

de Sunt Fericita la 2022-05-19
Cum alegi echipamentul adecvat pentru alergat?
Atunci cand alergi, este esential ca echipamentul purtat sa fie unul confortabil si sa asigure mobilitate excelenta. Totodata, iti doresti solutii durabile, in fata unor factori precum utilizarea indelungata, spalarile multiple sau factorii meteo.


 
Echipamentul de alergare ideal este compus dintr-o serie de elemente-cheie, despre care vom discuta in continuarea acestui articol. Ramai alaturi de noi pana la final, pentru a sti ce trebuie sa alegi, atunci cand te-ai hotarat sa incluzi alergatul in programul tau.
 
Imbracamintea recomandata pentru alergare 
 
Cele mai bune haine pentru acest tip de activitate fizica asigura confortul termic de care ai nevoie, indiferent de anotimp. De asemenea, solutiile vestimentare potrivite pentru alergat contin tesaturi care se usuca rapid, astfel incat transpiratia din tesatura sa nu cauzeze o senzatie de frig nedorita. 
 
Asigura-te ca adaugi in cosul de cumparaturi imbracaminte pentru alergare cu un numar redus de cusaturi, astfel incat acestea sa nu cauzeze iritatii la nivelul pielii. Mai mult decat atat, poarta haine de jogging ce iti permit sa fii flexibila, pentru a executa in mod corect miscarile specifice acestui sport. 
 
In privinta materialelor, opteaza pentru imbracaminte de alergare din poliester si nylon, materiale ce ofera toate beneficiile de mai sus. Totodata, acestea sunt deosebit de rezistente, nu doar la spalari multiple, ci si in fata unor niveluri de tensionare mari. 
 
Iarna, este indicat ca alergatorii sa poarte 3 randuri de haine, bucurandu-se astfel de confortul termic dorit, dar si de o foarte buna impermeabilitate. Aceasta structura pe straturi le permite sa adauge, sau sa scoata hainele de pe ei, in cazul variatiilor meteo. 
 
Incaltamintea recomandata pentru alergare 
 
Poarta atunci cand alergi pantofi sport comozi si stabili, cu materiale ce impiedica supraincalzirea si prevazuti cu talpa adaptata specificului suprafetei respective: ciment, iarba, pietris, pista de atletism, teren inclinat sau alunecos, banda de alergare, suprafata rapida indoor etc 
 
Daca alergi in parc, vei avea nevoie de o incaltaminte de alergare cu talpa moale, prevazuta cu tehnologii ce pot absorbi cat mai bine socurile generate de contactul piciorului cu solul. In cazul in care iesi in natura sa alergi, opteaza pentru adidasi de alergare pe trail. 
 
Acestia se remarca prin faptul ca au o talpa pe suprafata careia exista striatii, pentru o aderenta excelenta, in cazul alergatului pe sol instabil. De asemenea, acest tip de incaltaminte fixeaza bine glezna, pentru a nu exista riscul de accidentari la nivelul acesteia. 
 
Cand probezi incaltamintea pentru alergare, mergi seara in magazin, dupa terminarea programului. Motivul are legatura cu faptul ca picioarele sunt umflate, ca urmare a efortului depus in timpul unei zile, la fel ca atunci cand alergi pentru un anumit interval de timp. Astfel, poti proba si achizitiona incaltaminte sport cu o masura adaptata acestei transformari. 
 
Daca iti doresti sa comanzi online acest tip de incaltaminte, citeste cu atentie informatiile din pagina de produs si comanda un model cu aproximativ jumatate de numar mai mare, comparativ cu masura pe care tu stii ca o porti la picior, din acelasi motiv precizat mai sus. 
 
Accesoriile recomandate pentru alergare
 
Iata 5 accesorii esentiale pentru orice alergator:
 
Smartwatch-ul - cu ajutorul unui astfel device, simplu de conectat la smartphone prin Bluetooth, poti monitoriza in timp real anumiti parametri de interes pentru atingerea anumitor obiective: viteza, distanta, numarul de calorii arse, pulsul cardiac etc 
 
Husa pentru smartphone - o astfel de solutie se poate fixa foarte bine de brat, prin sistemul de prindere cu velcro (arici), pentru a avea mainile libere; o husa de calitate este realizata dintr-un material impermeabil, pentru o protectie optima a device-ului. 
 
Ochelarii de soare - alege un model cu lentile polarizate, ce nu doar ca protejeaza ochii impotriva razelor UVA, dar mai asigura si o vizibilitate optima, atunci cand alergi seara, sau pe timp de ploaie. 
 
Castile audio - contribuie semnificativ la imbunatatirea experientei de pe traseu; cele mai potrivite modele sunt cele in-ear wireless, conectate la smartphone tot cu ajutorul tehnologiei Bluetooth.
 
Centura pentru depozitare - purtarea unui astfel de accesoriu pentru alergare iti permite sa ai la indemana, intr-un spatiu sigur, produse precum recipientul cu apa, cheile de la casa / masina sau portofelul, fara a trebui sa le tii in maini.
 
Pentru a te bucura de farmecul unei sesiuni de jogging in aer liber, poarta echipamentul potrivit, compus din haine, pantofi sport si accesorii adecvate specificului acestui sport! 
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Cele mai citite articole

Stimate cititor, ai ocazia sa parcurgi poezii si povestiri scrise de Nichita Stanescu, ...
O alimentatie echilibrata, bogata in vitamine si minerale, este importanta pentru mentinerea ...
In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0