Cu toate acestea, trebuie avut in vedere faptul ca drumurile in oras sunt diferite de drumurile lungi, din timpul concediilor. Daca in oras distantele sunt scurte si orice neplacere cu masina poate fi rapid rezolvata, atunci cand drumul pe care il ai in fata insumeaza sute sau mii de kilometri, cel mai bine este sa te asiguri ca masina este bine pusa la punct.
Excursiile cu masina sunt o modalitate excelenta pentru relaxare, pentru reconectarea cu natura si pentru descoperirea unor locuri si oameni noi. Inainte de a pleca intr-o calatorie lunga, nu uita sa iti pregatesti masina pentru aventura, astfel incat sa eviti orice situatii neplacute.
Inainte de a pleca la drum nu uita sa:
-
1. Verifici anvelopele. Pentru a scapa de stresul anvelopelor de iarna sau de vara, poti apela cu incredere la anvelope all-season. Acestea sunt special concepute pentru a face fata atat temperaturilor joase din timpul sezonului rece, dar si temperaturilor ridicate din timpul verii. De asemenea, te poti baza pe ele indiferent daca soseaua este uda sau acoperita cu zapada ori daca este incinsa de la soarele torid.
-
2. Egalizezi presiunea rotilor, pentru asigurarea unei aderente perfecte a masinii la carosabil. Presiunea pneurilor este stabilita de producator si este important sa fie mereu respectata, inclusiv pentru stabilitatea masinii. O presiune neconforma cu recomandarile producatorului poate cauza incidente grave, deoarece distanta de franare se mareste, iar directia masinii este mai greu de pastrat.
-
3. Verifici uleiul de motor. Primul pas este sa parchezi masina pe o suprafata dreapta, astfel incat uleiul sa fie perfect orizontal. Apoi, va trebui sa scoti joja si sa verifici care este nivelul si aspectul uleiului din motor. Daca nivelul este prea scazut (se vede urma pe joja) sau daca uleiul are o culoare inchisa ori miroase a ars, va trebui sa il schimbi. Pentru asta, cel mai bine este sa apelezi la un service auto, unde un mecanic te va ajuta cu toate operatiunile necesare.
-
4. Testezi luminile, sa fie bine reglate si sa lumineze corespunzator. Asteapta lasarea intunericului si, cu ajutorul unui prieten, verifica daca toate farurile se aprind, daca stopurile functioneaza si daca luminile de marsarier si semnalizarile sunt, de asemenea functionale. In plus, verifica si daca stergatoarele, claxonul sau alte echipamente electrice pornesc si lumineeaza in conditii optime.
-
5. Verifici bateria. Este o operatiune delicata deoarece nimeni nu poate spune cu exactitate cand se va opri o baterie din functionare. Ca regula generala, orice baterie noua are o durata de viata intre 3 si 5 ani. Cu toate acestea, o verificare periodica, facuta de un mecanic, pentru identificarea scurgerilor de acid sau a depunerilor corozive, poate prelungi functionarea bateriei.
-
6. Montezi stergatoare noi. Acestea sunt o investitie destul de mica, pe care merita sa o faci, deoarece confortul pe care il ofera este maxim. Vizibilitatea la drum lung este cel mai bun prieten al soferului, asa ca inainte de plecare, asigura-te ca ai un lichid bun pentru spalat parbrizul, iar stergatoarele sunt noi si adecvate pentru vara.
-
7. Te opresti la spalatorie. Desi este un aspect care tine mai mult de estetica decat de siguranta sau functionalitate, o masina curata iti va oferi un sentiment foarte placut. Vei putea calatori confortabil si te vei bucura cu atat mai mult de drum, deoarece totul in jurul tau este curat si bine pus la punct.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
In slujba coroanei
Volumul memorialistic & 39;In slujba coroanei& 39; ne invita sa cunoastem perspectiva personala a autorului dl Dan Ion Lazar membru al echipei ce a insotit Familia Regala la revenirea in tara ca martor si participant direct la evenimentele petrecute atunci dar si mai tarziu la activitatile Casei Regale Romane Aflam intai despre...
valabila 48h
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.
Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele
Rating:Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!