Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum iti pregatesti masina pentru un drum lung: 7 ponturi

de Sunt Fericita la 2021-04-19
Cum iti pregatesti masina pentru un drum lung: 7 ponturi
Masina personala a devenit o parte esentiala in vietile noastre. Ne deplasam zilnic mai rapid si mai usor cu ajutorul ei, mergem la birou, ne ducem copiii la scoala, facem aprovizionarea pentru casa. Majoritatea soferilor isi apreciaza masina la adevarata ei valoare si o ingrijesc pentru a se bucura de performante cat mai mari. 


Cu toate acestea, trebuie avut in vedere faptul ca drumurile in oras sunt diferite de drumurile lungi, din timpul concediilor. Daca in oras distantele sunt scurte si orice neplacere cu masina poate fi rapid rezolvata, atunci cand drumul pe care il ai in fata insumeaza sute sau mii de kilometri, cel mai bine este sa te asiguri ca masina este bine pusa la punct. 

Excursiile cu masina sunt o modalitate excelenta pentru relaxare, pentru reconectarea cu natura si pentru descoperirea unor locuri si oameni noi. Inainte de a pleca intr-o calatorie lunga, nu uita sa iti pregatesti masina pentru aventura, astfel incat sa eviti orice situatii neplacute. 

 

Inainte de a pleca la drum nu uita sa:

  1. 1. Verifici anvelopele. Pentru a scapa de stresul anvelopelor de iarna sau de vara, poti apela cu incredere la anvelope all-season. Acestea sunt special concepute pentru a face fata atat temperaturilor joase din timpul sezonului rece, dar si temperaturilor ridicate din timpul verii. De asemenea, te poti baza pe ele indiferent daca soseaua este uda sau acoperita cu zapada ori daca este incinsa de la soarele torid. 

  2. 2. Egalizezi presiunea rotilor, pentru asigurarea unei aderente perfecte a masinii la carosabil. Presiunea pneurilor este stabilita de producator si este important sa fie mereu respectata, inclusiv pentru stabilitatea masinii. O presiune neconforma cu recomandarile producatorului poate cauza incidente grave, deoarece distanta de franare se mareste, iar directia masinii este mai greu de pastrat. 

  3. 3. Verifici uleiul de motor. Primul pas este sa parchezi masina pe o suprafata dreapta, astfel incat uleiul sa fie perfect orizontal. Apoi, va trebui sa scoti joja si sa verifici care este nivelul si aspectul uleiului din motor. Daca nivelul este prea scazut (se vede urma pe joja) sau daca uleiul are o culoare inchisa ori miroase a ars, va trebui sa il schimbi. Pentru asta, cel mai bine este sa apelezi la un service auto, unde un mecanic te va ajuta cu toate operatiunile necesare. 

  4. 4. Testezi luminile, sa fie bine reglate si sa lumineze corespunzator. Asteapta lasarea intunericului si, cu ajutorul unui prieten, verifica daca toate farurile se aprind, daca stopurile functioneaza si daca luminile de marsarier si semnalizarile sunt, de asemenea functionale. In plus, verifica si daca stergatoarele, claxonul sau alte echipamente electrice pornesc si lumineeaza in conditii optime. 

  5. 5. Verifici bateria. Este o operatiune delicata deoarece nimeni nu poate spune cu exactitate cand se va opri o baterie din functionare. Ca regula generala, orice baterie noua are o durata de viata intre 3 si 5 ani. Cu toate acestea, o verificare periodica, facuta de un mecanic, pentru identificarea scurgerilor de acid sau a depunerilor corozive, poate prelungi functionarea bateriei. 

  6. 6. Montezi stergatoare noi. Acestea sunt o investitie destul de mica, pe care merita sa o faci, deoarece confortul pe care il ofera este maxim. Vizibilitatea la drum lung este cel mai bun prieten al soferului, asa ca inainte de plecare, asigura-te ca ai un lichid bun pentru spalat parbrizul, iar stergatoarele sunt noi si adecvate pentru vara. 

  7. 7. Te opresti la spalatorie. Desi este un aspect care tine mai mult de estetica decat de siguranta sau functionalitate, o masina curata iti va oferi un sentiment foarte placut. Vei putea calatori confortabil si te vei bucura cu atat mai mult de drum, deoarece totul in jurul tau este curat si bine pus la punct. 

 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

    Cele mai citite articole

    Exista cateva lucruri de care nicio femeie nu scapa, iar menopauza este unul dintre ele. Aceasta ...
    In cautarea unei modalitati sanatoase si gustoase de a pierde in greutate, dieta cu mere poate fi ...
    Ochii rosii pot fi o manifestare comuna a unei game variate de afectiuni si probleme de sanatate. ...
    Slabeste rapid si scapa de toxine!
     
    Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
     
    Citeste zilnic GRATUIT totul
    despre sanatate, frumusete, stil!
     
    Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
    Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
    0