Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum poti vinde aurul la un pret bun: 5 sfaturi utile

de Sunt Fericita la 2024-03-12
Cum poti vinde aurul la un pret bun: 5 sfaturi utile
Cand ai nevoie de bani rapid, vanzarea aurului reprezinta o optiune convenabila. Totusi, metalul pretios ramane una dintre cele mai valoroase si sigure investitii, asa ca trebuie sa te asiguri ca obtii un pret bun. Descopera cum sa vinzi aur si sa primesti valoarea corecta pentru bijuterii sau lingouri!


Evalueaza corect bijuteriile de aur pe care vrei sa le vinzi

Calitatea aurului se masoara in carate (un indice pentru continutul in aur al aliajelor acestuia, exprimat prin numarul partilor de aur din aliaj, considerand aurul pur de 24 de carate). Asadar, o bijuterie de 18 karate contine 75% aur pur. Trebuie sa cunosti gradul de puritate al aurului, pentru a putea stabili valoarea corecta a bijuteriei. Afla detalii despre marcaje, care indica puritatea si foloseste o metoda profesionala de stabilire a greutatii pentru bijuterii sau lingouri de aur. 

Verifica atent starea obiectelor, cand ai aur de vanzare la amanet. O bijuterie deteriorata sau care are nevoie de reparatii poate avea o valoare mai mica. Prin urmare, este recomandat sa inspectezi cu atentie articolele pe care vrei sa le vinzi, ca sa identifici orice defecte. Este recomandat sa consulti un expert, care poate fi un bijutier sau un evaluator de aur profesionist. Acestia au cunostintele si experienta necesare pentru o evaluare corecta.

Alege momentul potrivit pentru vanzarea aurului

Momentul vanzarii are un impact semnificativ asupra pretului pe care il poti obtine la aur si obiecte din aur. Urmareste trendurile pietei si asteapta o perioada in care se inregistreaza cresteri la cotatia aurului. 

Pretiosul metal este considerat o investitie de refugiu in timpul incertitudinii economice. Prin urmare, in situatii de criza economica, cererea pentru aur inregistreaza niveluri ridicate, asa ca vinzi aurul cu un profit bun.

Selecteaza cea mai buna metoda sa vinzi aur

Ai la dispozitie vanzarea la o casa de amanet, la un magazin de bijuterii sau online. Fiecare metoda are avantajele si dezavantajele sale. Cand vinzi aur in mediul virtual, ai o piata mai larga si mai multe oportunitati pentru a obtine un pret mai bun, dar te confrunti cu riscuri, cum ar fi frauda.

Evalueaza costurile asociate cu fiecare metoda de vanzare. Vanzarea online, de exemplu, poate necesita plata unor comisioane, in timp ce vanzarea printr-un magazin de amanet aur este mai rapida si mai sigura. Alege un amanet aur de nivel profesionist, precum CreditAmanet. Astfel, beneficiezi de evaluarea corecta a aurului si de consultanta de specialitate in vanzarea bijuteriilor de aur cu pietre pretioase.

Negociaza, ca sa obtii un pret bun la aur pentru vanzare

Cunoasterea valorii aurului de vanzare este esentiala inainte de a intra in negocieri. Pregateste-te sa discuti deschis despre pret si sa respingi ofertele care nu corespund asteptarilor tale. Informeaza-te despre cotatia aurului in ziua respectiva si despre fluctuatiile recente. In acest mod, vei avea argumente solide in sprijinul cererilor pe care la formulezi.

Curata bijuteriile de aur inainte sa le vinzi

Curatarea obiectelor de aur pentru vanzare aduce valoare adaugata acestora. Inainte de a curata bijuteriile, identifica metoda corecta si substantele adecvate, ca sa nu deteriorezi suprafata, emailul sau montura. Daca sunt urme de murdarie, foloseste apa calda cu sapun. In cazul unor pete persistente, utilizeaza solutii speciale, apoi sterge obiectele cu o carpa moale.

In unele cazuri, este recomandat sa apelezi la un profesionist pentru curatarea bijuteriilor de aur. Acest lucru este valabil mai ales atunci cand bijuteriile au design complex, sunt obiecte cu vechime ori au o valoare sentimentala deosebita. Astfel, nu risti sa le deteriorezi, din graba sau nepricepere. Tine seama de sfaturile prezentate si pregateste in detaliu momentul pentru vanzarea de aur sau obiecte din aur!

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
50 de exercitii yoga pentru relaxare Ghid practic pentru incepatori


Te-ai gandit vreodata ca yoga ar putea fi solutia pentru problemele tale Solutia pentru a fi sanatos Pentru a avea un corp armonios o minte linistita si un spirit mereu tanar Ei bine yoga chiar este solutia pe care o cauti si chiar iti poate oferi toate aceste lucruri Yoga iti pune la dispozitie modalitati practic nelimitate de a-ti...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 3.33 din 5 - 3 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Cele mai citite articole

Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
In preajma sarbatorilor Pascale ne aflam in cautarea cadourilor perfecte pentru cei dragi. Alegerea ...
In cautarea unei diete sanatoase, multe persoane se concentreaza pe alimentele care nu sunt doar ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0