Cum prepari corect legumele la gratar?
Asa cum in constructii sau pictura sculele potrivite te ajuta sa creezi o opera de arta, regula se aplica chiar si in domeniul culinar. Astfel, vei avea nevoie de anumite obiecte pentru a realiza o masa pe cinste, iar totul incepe de la alegerea gratarului potrivit.
Chiar daca notiunea de legume la gratar este generica, specialistii atrag atentia asupra delimitarii notiunilor specifice. Astfel, gratarele pentru aragaz nu se vor ridica, niciodata, la nivelul performantelor unui gratar de gradina, care are caracteristici speciale, greu de imitat. Din acest motiv, primul pas ar fi sa alegi un gratar de gradina, in detrimentul unui gratar de aragaz. Ca sa fii sigura ca vei obtine un preparat delicios, te poti orienta catre un model de gratar de gradina din piatra pe piatraonline.ro, pentru a beneficia de toate atuurile hranei la gratar.
Diferenta dintre un gratar de gradina si unul de aragaz
Gratarul adevarat se face in aer liber, cu lemn din care se obtine jarul pe care trebuie pus grilajul. Hrana se pregateste foarte aproape sau chiar pe jar. Singurul care poate reproduce aceasta situatie este gratarul pentru gradina, special realizat astfel incat sa permita pregatirea hranei fara ca proprietarul sa caute un loc pentru foc.
Gratarele pentru gradina moderne sunt realizate din piatra naturala si ofera posbilitatea scurgerii grasimilor, dar si pe cea a eliminarii fumului in aer liber, fara a pune probleme utilizatorilor. In acest timp, insa, gratarele de apartament scot fum, acumuleaza grasime in orificiile speciale, sunt greu de curatat si folosesc focul de la aragaz pentru a incalzi o suprafata din teflon. Din acest motiv, gratarul de gradina este mai avantajos, el avand grilaje metalice pentru pregatirea hranei, care se pot intretine si curata usor, fiind gata pentru o noua runda de meniuri.
Pregatirea gratarului
O data ales gratarul, trebuie sa pregatesti legumele inainte de a le gati. Este important sa le curati si sa le speli ca sa elimini posibilitatea ca hrana sa fie alterata sau populata de tot felul de insecte. Portioneaza, apoi, legumele si asaza-le pe gratarul inchis, uns in prealabil cu putina grasime sau ulei, ca sa nu se lipeasca nimic de el.
Spre deosebire de carne, care trebuie intoarsa pe toate partile, legumele nu au nevoie de astfel de „regim“. Totusi, este important sa nu uiti ca, din cand in cand, sa le intorci, ca sa fie gatite in mod uniform.
Timpul de gatire al legumelor este relativ mic, de aceea trebuie sa urmaresti indeaproape pregatirea si sa mentii, in acelasi timp, si focul.
Un gratar in aer liber nu se poate compara cu fratele sau vitreg, de apartament. In mod cert, chiar si gustul este diferit, gratarul in aer liber avand o savoare specifica, mai greu de egalat. Pe langa savoare, tot ceea ce inseamna un gratar bine pregatit este gratie ansamblului in sine care, de cele mai multe ori, chiar face diferenta.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
De dor de sufletul lui Andersen - Nichita Stanescu
Texte cu o circulatie foarte restransa si texte inedite ale poetului Nichita Stanescu – un mic tezaur care a stat ascuns vreme de decenii Volumul contine si un corp de texte originale recoltate din arhiva personala a autorului de sotia sa Comoara a fost pastrata de autor intr-un dosar pe coperta caruia a scris De dor...
valabila 48h
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.
Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele
Rating:Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!