Trandafirul de dulceata a inceput sa fie cultivat in India, in vremea imparatilor moguli. In prezent, Iran, India, Egipt, China, Franta si Rusia sunt printre cele mai importante tari producatoare de ulei de trandafir, apa de trandafiri si concentrat de trandafiri. Marocul este renumit si el in productia de apa de trandafiri. Daca este sa vorbim despre batranul continent, Bulgaria, Turcia, Franta si Italia sunt principalele tari in care trandafirul Rosa Damascena este cultivat pe suprafete intinse, in special pentru productia uleiurilor volatile. Peste 10 tone de ulei parfumat sunt extrase anual din trandafirii cultivati in special in aceste tari.
Ce trebuie sa stii pentru a putea cultiva trandafiri de dulceata
Trandafirii pentru dulceata nu sunt pretentiosi in ceea ce priveste solul si temperatura. Pentru infiintarea unei plantatii de trandafiri de mari dimensiuni trebuie avut in vedere ca locul ales sa nu fie umbrit de copaci sau garduri vii, deoarece trandafirii au nevoie de soare cel putin pe durata primei parti a zilei. Pentru o inflorire abundenta, planta are nevoie de temperaturi cuprinse intre 15 si 30°C.
Pentru o dezvoltare buna a plantei, in primul an, se recomanda irigarea cu cel putin 10 litri de apa pentru fiecare planta, o data pe saptamana, in perioadele foarte calduroase si mai uscate. In perioadele ploioase, foarte important este drenajul corespunzator pentru ca apa de ploaie excesiva sa se scurga de pe plantatie. Pentru ca inflorirea sa fie abundenta, plantele au nevoie de un sol fertil, bogat in humus si imbunatatit cu ingrasaminte minerale complexe. Pentru randamete bune sunt recomandate si solurile argiloase sau luto-nisipoase cu un pH intre 6 si 8.
Recoltarea petalelor de trandafir pentru dulceata se face dimineata, atunci cand florile se deschid. In perioada de varf de inflorire, culesul florilor poate continua pana dupa amiaza, pentru ca toate florile care au ajuns la maturitate sa fie recoltate. Petalele se culeg in saci de panza si se transfera imediat in cosuri de rachita sau in lazi bine aerisite. Florile trebuie prelucrate cat mai repede posibil, pentru a preveni fermentarea.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
De dor de sufletul lui Andersen - Nichita Stanescu
Texte cu o circulatie foarte restransa si texte inedite ale poetului Nichita Stanescu – un mic tezaur care a stat ascuns vreme de decenii Volumul contine si un corp de texte originale recoltate din arhiva personala a autorului de sotia sa Comoara a fost pastrata de autor intr-un dosar pe coperta caruia a scris De dor...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
de SuntFericita.ro
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.
Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele
Rating:
Nota: 4.64
din 5
- 7 voturi.
Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!