In aceasta perioada, e bine sa tai trandafirii urcatori, pentru a elimina bolile. Tot acum, e indicat sa legi fiecare lastar pe suport. Aduna frunzele cazute la radacina trandafirilor care au suferit de rugina sau pata neagra a frunzei pentru a reduce riscul ulterior al aparitiei acestor boli. Cand temperaturile incep sa devina negative, e timpul sa faci musuroaie in jurul tulpinii trandafirilor. Pentru a proteja cat mai bine tulpinile, acestea se acopera cu panza de AGRIL sau se culca la pamant, in cazul celor urcatori.
Gradinaritul in lunile de iarna
Desi pare ca totul hiberneaza in perioada iernii, vegetatia duce, de fapt, o lupta continua de supravietuire. E nevoie ca tu sa ajuti plantele din gradina pentru aceasta trecere si sa pregatesti inca de pe acum terenul pentru un nou ciclu. Vei incepe cu indepartarea frunzelor uscate ale plantelor perene si rarirea acestora. Vei avea grija, insa, sa lasi capetele florilor ofilite deoarece acestea vor proteja viitorii muguri de inghet.
Apoi, vei efectua taierile pentru glicina, vei scoate bulbii de dalia, begonia si gladiola pentru a-i depozita pe timpul iernii, nu inainte de a indeparta frunzele moarte ale acestora. Imprastie nisip in jurul arbustilor coniferi si taie cateva ramurele de laur cu fructe pentru a te bucura de cateva decoratiuni! Pe restul, le poti lasa in grija pasarilor.
Gazonul, o pata de culoare in albul zapezii
Gazonul ramane verde si in timpul iernii si inca necesita taiere daca iarna este blanda, dar la un nivel mai inalt. De asemenea, ar fi bine sa intepi pamantul cu o furca, pentru a imbunatati drenarea si aerisirea acestuia. Continua sa indepartezi frunzele cazute de pe gazon pentru a permite lumina sa ajunga la el si pentru a evita uscarea si inegrirea acestuia! Gazonul va putea astfel sa respire si sa creasca nestingherit in continuare. Evitati sa calcati pe gazon atunci cand acesta este inghetat sau se afla sub un strat greu de zapada, deoarece acest lucru il va deteriora.
Alte mici retusuri
Daca ai plante in ghivece aflate in gradina, este bine ca iarna sa le grupezi intr-un loc adapostit pentru a le proteja de inghet. Poti planta gard viu fara radacina protejata, pentru a oferi gradinii tale un aer atragator.
Foto: pixabay.com
Sursa: www.famousroses.eu
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid privind aplicarea dreptului la educatie pentru copiii cu dizabilitati din Romania
De ce copiii cu dizabilitati sunt marginalizati sau chiar exclusi intr-o forma sau alta din sistemul national de educatie Nu e suficient ca acesti copii duc deja o lupta cumplita cu ei insisi De ce trebuie sa duca inca una cu autoritatile cu institutii indiferente care de fapt sunt obligate prin lege sa le faciliteze accesul la educatie ...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h

Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.
Newsletter GRATUIT SuntFericita
Aboneaza-te acum GRATUIT si primesti imediat Raportul Special "Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume"
