Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Domeniul de la Savarsin se deschide vizitatorilor

de Sunt Fericita la 2021-04-06
Domeniul de la Savarsin se deschide vizitatorilor
Familia Regala a Romaniei anunta ca Domeniul de la Savarsin se deschide vizitatorilor incepand cu luna mai.


Domeniul Regal Savarsin va fi deschis publicului intre 1 mai si 1 octombrie 2021 si va putea fi vizitat in fiecare sambata si duminica, intre orele 09:00 si 18:00.
 
Vizitarea parcului se face in prezenta unui ghid, potrivit anuntului publicat pe site-ul savarsinregal.ro.
 
Grupuri organizate pot vizita domeniul si in restul lunilor anului, precum si in alte zile ale saptamanii, daca solicita in prealabil, prin e-mail sau telefonic, o vizita speciala. 
 
"Primul lucru care imi vine in minte cand vorbesc despre Savarsin este armonia castelului si a parcului. Proportii frumoase, culori extraordinare, o lumina calda si plina, spatiu si tihna. Armonia a fost completata – fara indoiala – de mana bunicii mele, Regina-Mama Elena, care a transformat edificiul intr-un camin placut, cald si elegant", este mesajul Majestatii Sale Margareta.
 
Castelul si parcul de astazi au, exact ca in timpul vietii regelui Mihai, un rol de catalizator, de punct vital in dezvoltarea comunitatii, „de aceea am si facut timp de atatia ani eforturi sa refacem patrimoniul construit si patrimoniul natural”.
 
Incepand cu ziua de 10 mai 2021, Satul regal si Parcul regal sunt deschise vizitarilor in grupuri ghidate.
 
Satul regal cuprinde opt cladirii: Muzeul Regal al Automobilului, aflat in cladirea restaurata a garajului regal, Atelierul Auto al Regelui Mihai, aflat in aceeasi cladire in care a fost in anii 1940, Spalatoria si Calcatoria, aflate si ele in cladirea lord in 1940, Casa Musafirilor, Casa Ceaiului, Casa Intendentului (ramasa aceeasi cu cea din anii 1940), Casa Tehnica si Magazinul de Suveniruri. In afara de Casa Ceaiului, celelalte cladiri au fost restaurate, cu mijloace proprii, cu materiale si cu mesteri locali, in anii 2011-2017.
 
Parcul regal cuprinde o gradina ascunsa, un pavilion, un lac si o insula, un teren de tenis din 1945, o gradina de trandafiri si bolta de glicine.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre vizita

Cele mai citite articole

Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
In preajma sarbatorilor Pascale ne aflam in cautarea cadourilor perfecte pentru cei dragi. Alegerea ...
In cautarea unei diete sanatoase, multe persoane se concentreaza pe alimentele care nu sunt doar ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0