Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Amenajarea unei gradini de mari dimensiuni

Amenajarea unei gradini de mari dimensiuni
Daca ai o gradina mare, esti o persoana fericita, pentru ca poti transforma acest spatiu intr-o oaza de relaxare si odihna. Iata doua tipuri de amenajare a unei gradini de mari dimensiuni si mai multe idei pentru crearea unui coltisor de rai in propria gradina...


In primul rand, ar fi bine sa ai un plan, o idee despre cum ai vrea sa arate gradina.

Vrei o gradina simpla, cu gazon in mare parte si numai cateva flori pe langa gard? Sau vrei sa mergi pana la capat, sa profiti de tot spatiul disponibil si sa creezi un gradina luxurianta, cu zeci de specii?

Gradina de mari dimensiuni, amenajata simplu, minimalist

Este potrivita celor care au copii, deci pentru care spatiul liber, de joaca, este absolut necesar si mai important decat numarul speciile de flori; este un tip de gradina potrivita pentru cei care nu au timp sa ingrijeasca florile, mai ales ca amenajarea unei astfel de gradini nu este greu de realizat.

Lasa o bordura de 50 cm de-a lungul gardului si in rest planteaza gazon - alege o specie usor de intretinut si rezistenta la canicula; se gasesc deja in hipermarketuri sau in magazinele de spcialitate.

Poti crea un colt de relaxare intr-o parte a gradinii, in care sa amplasezi o masa si cateva scaune, un loc frumos pentru intalnirile cu prietenii - construieste si o alee din dale rarite, de la usa casei pana acolo.

In bordura pentru flori, planteaza specii rezistente, care nu au nevoie de ingrijiri speciale, precum: trandafiri, hortensii, flox, narcise, crini de gradina, trompeta ingerilor, zorele, iarba decorativa.




Gradina de mari dimensiuni luxurianta, raiul pasionatilor de gradinarit
Imparte gradina in multe zone de interes si creaza in fiecare un mic rai cu specific diferit.

Poti avea o zona dedicata arbustilor, o mica gradina de trandafiri sau o gradina micuta de legume, ori poti alege sa creezi borduri amestecate, cu o multitudine de culori si specii.

Gradinile luxuriante pot avea zone ascunse privirilor, amenajate dupa perdele de arbusti sau plante cataratoare aproape invazive; sunt locuri perfecte pentru amenajarea unor terase sau pavilioane perfecte pentru relaxare, visare, citit...

Poti alege dintr-o gama foarte mare de plante si arbusti - magazinele dja sunt pline de specii -, insa ai grija la necesitatile lor de soare si pamant. Poti instala o mica fantana arteziana sau orice alta forma de scurgere de apa, pentru a te bucura de zgomotul terapeutic al apei. O masa si cateva scaune, amplasate undeva la umbra, creaza locul perfect pentru intalnirile cu prietenii.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Hon-Do-Ryu Karate


Descopera acum esenta acestei arte martiale chiar de la Sensei Georg Nicolau - initiatorul sistemului in lucrarea omonima  Hon-Do-Ryu Karate Hon-Do-Ryu Karate urmeaza drumul vechilor maestri din Okinawa pune accent pe imbinarea celor 3 aspecte esentiale ale artelor martiale excluzand competitia sportiva ca scop in sine Gi –...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 4 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre gradina

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre amenajare

Cele mai citite articole

In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
Te-ai simtit vreodata coplesita de haosul din locuinta ta si nu ai stiut cum sa faci fata ...
Semintele de chia nu sunt doar o sursa bogata de nutrienti esentiali, ci si un ingredient versatil ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0