Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum sa iti prepari propriul parfum de trandafiri

de Sunt Fericita la 2017-03-27
Cum sa iti prepari propriul parfum de trandafiri
Cu ani in urma, bunicile noastre puneau la macerat petale de trandafir si foloseau cateva picaturi inainte de culcare, dupa imbaiere. In ultimii ani, parfumurile homemade par sa castige din nou teren, pentru ca sunt ieftine, 100% naturale si combina exact aromele care iti plac. Daca ai o gradina plina de flori, putin timp liber si un dram de curiozitate, de ce sa nu iti produci chiar tu parfumul?


Cele din comert sunt scumpe si pot avea efecte daunatoare din cauza ingredientelor chimice, dar si a modului de preparare. Poti evita riscurile unor eventuale reactii alegice daca optezi pentru un produs realizat de tine, acasa, din uleiuri esentiale. Nu e un procedeu complicat, nu te costa nimic, este sanatos si eco-friendly. In plus, poti experimenta cu aromele tale preferate, care te reprezinta si te pun in valoare.  

Specialistii FamousRoses.eu iti recomanda trandafirul Rosa Damascena, o planta cu flori extrem de parfumate, care poate fi folosit pentru prepararea apei, a uleiului de trandafir, a aromelor sau a parfumurilor. Din acest trandafir se extrage cu 30% mai mult ulei decat din oricare alt trandafir. La maturitate planta este viguroasa, densa, extrem de florifera si creste aproximtiv 1,5-1,8 m. Frunzele au culoarea verde-deschis cu o tenta cenusie, iar florile de culoare roz au aproximativ 30 de petale, de unde si numele de Trigintipetala.

Florile au un parfum dulceag extrem de puternic si cresc grupate in ciorchini. Trandafirul Rosa Damascena Trigintipetala infloreste abundent de la sfarsitul lunii mai pana la sfarsitul lunii iunie, dar in toamnele calduroase si lungi este posibil sa mai aiba un val de inflorire.
 
Uleiul esential de trandafir actioneaza extrem de benefic asupra problemelor legate de sensibilitatea pielii si alergiilor, intarzie procesul imbatranirii si reda vitalitatea pielii. Are un efect anti imflamator, anti bacterian, spasmolitic si diuretic. Revigoreaza inima, ficatul si stomacul si reda echilibrul dintre suflet si corp.     

Cum se prepara parfumul de trandafiri?

Daca vrei sa il prepari, alege cativa trandafiri de dulceata Rosa Damascena cu aroma si culoare puternica. Plantele se usuca si se toaca marunt, apoi se pun intr-un vas de sticla si se toarna ulei de masline. Amestecul se lasa la macerat timp de doua saptamani la temperaturi de 20-21 de grade, apoi se strecoara prin tifon si se pastreaza la loc racoros.   
    
Pentru parfum, pune 5 lingurite de vodka intr-un castron, apoi adauga maxim zece picaturi de ulei esential si amesteca bine. Toarna lichidul intr-un recipient de sticla, care se acopera cu o folie de plastic si se lasa intr-un loc intunecat si racoros pentru 48 de ore. Apoi, adauga o cana de apa distilata in amestecul de ulei si strecoara compozitia inca o data prin tifon pentru a te asigura ca orice impuritate a disparut.  
 
Bucura-te de o aroma unica, creeaza un parfum al carui secret il detii doar tu si lasa-ti imaginatia sa iti ghideze simturile. Cu cativa trandafiri Rosa Damascena, putina rabdare si indemanare, poti obtine aroma calda a iubirii si a pasiunii.     


Foto: pixabay.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.32 din 5 - 31 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre ulei de trandafir

Cele mai citite articole

Exista cateva lucruri de care nicio femeie nu scapa, iar menopauza este unul dintre ele. Aceasta ...
In cautarea unei modalitati sanatoase si gustoase de a pierde in greutate, dieta cu mere poate fi ...
Ochii rosii pot fi o manifestare comuna a unei game variate de afectiuni si probleme de sanatate. ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0