Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum sa te lasi de fumat: 9 alimente care te ajuta sa te lasi de fumat

de Sunt Fericita la 2022-03-28
Cum sa te lasi de fumat: 9 alimente care te ajuta sa te lasi de fumat
"De maine ma las de fumat" au spus cel putin odata toti fumatorii. Unii au reusit, altii nu. Stiai, insa, ca exista si unele alimente care te pot ajuta sa te lasi de fumat?


Asa cum stim, nicotina stimuleaza eliberarea unor substante chimice in organism cu rol de calmare asupra sistemului nervos centra. Renuntarea la nicotina predispune la simptome precum frustrare, iritabilitate, agitatie, furie, anxietate, incapacitatea de concentrare, dureri de cap sau pofta de mancare excesiva.
 
Iata cateva alimente care pot lupta cu aceste efecte si care te pot ajuta sa renunti definitiv la tigari.
 
Ardeiul iute
 
Este o solutie excelenta ca sa-ti stapanesti pofta de fumat. Acesta are un efect benefic asupra sistemului respirator si te face sa nu mai simti nevoia de o tigara. Este recomandat sa il presari peste mancare sau sa pui cate un varf de cutit in apa pe care o bei.
 
Alimentele alcaline
 
Acestea schimba pH-ul corpului si ii taie din aciditate. De asemenea, acestea iti schimba preferintele in materie
de arome si mirosuri, iar asta inseamna ca nu vei mai tolera fumul de tigara. Mananca un bol de cereale si nu
vei mai simti nici pofta, nici nevoia de nicotina. Include in alimentatia zilnica broccoli, spanac, migdale, smochine, stafide, sfecla si alte alimente alcaline.
 
Lobelia
 
Este de mare ajutor in lupta cu efectele adverse care apar atunci cand renunti la nicotina, motiv pentru care se gaseste in multe produse anti-fumat. 
 
Ghimbirul
 
Este foarte important in perioada in care te lasi de fumat, deoarece te ajuta sa lupti cu problemele digestive care apar, precum indigestia, crampele sau constipatia.
 
Sucul de portocale
 
Fumatul este un obicei care iti fura din dozele de vitamina C si umple golul lasat de acestea cu nicotina, slabindu-ti sistemul imunitar. Pentru a impiedica organismul sa simta lipsa de nicotina, incearca sa consumi cat mai multe citrice si fructe care contin vitamina C pentru a umple golurile respective.
 
Sarea

S-a demonstrat ca gustul sarat inhiba nevoia de a fuma, iar medicii sunt de parere ca in cazul in care nu suferi de afectiuni cardiace si nu esti intr-un regim in care sarea iti este interzisa, poti presara putina pe podul palmei si sa o consumi exact inainte de a-ti aprinde o tigara. Gustul sarat ucide placerea de a fuma.
 
Remediu chinezesc anti-fumat: Amesteca o ridiche rasa cu doua lingurite de miere. Aceasta compozitie taie pofta de tigara si calmeaza efectele adverse ale lipsei de nicotina.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 4 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

    Cele mai citite articole

    Te-ai simtit vreodata coplesita de haosul din locuinta ta si nu ai stiut cum sa faci fata ...
    Semintele de chia nu sunt doar o sursa bogata de nutrienti esentiali, ci si un ingredient versatil ...
    Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
    Slabeste rapid si scapa de toxine!
     
    Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
     
    Citeste zilnic GRATUIT totul
    despre sanatate, frumusete, stil!
     
    Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
    Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
    0