Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum sa te pregatesti financiar pentru venirea pe lume a unui copil: 6 strategii esentiale

de Sunt Fericita la 2024-02-28
Cum sa te pregatesti financiar pentru venirea pe lume a unui copil: 6 strategii esentiale
In momentul in care te pregatesti sa devii parinte, exista multe aspecte pe care trebuie sa le iei in considerare, iar unul dintre cele mai importante este bugetul. Venirea unui copil pe lume este o experienta minunata, dar poate implica si o serie de cheltuieli si responsabilitati financiare semnificative. Din fericire, exista strategii pe care le poti pune in practica pentru a te asigura ca esti gata sa faci fata acestor provocari.


Iata sase strategii ce te vor ajuta sa-ti construiesti un fundament financiar solid inainte de a-ti intampina micutul.


1. Exerseaza viata cu cheltuieli mai reduse


Integrarea unui nou membru in familie, care necesita ingrijire constanta, poate fi o tranzitie destul de dificila. Adaptarea la un nivel de trai mai chibzuit te va ajuta sa faci tranzitia mai usoara. Astfel, daca venirea bebelusului va implica costuri noi pentru tine sau pentru partenerul tau, incepe sa te adaptezi la aceasta situatie cu cateva luni inainte. Foloseste un calculator indemnizatie crestere copil pentru a vedea care va fi suma pe care te poti baza. Poti pune banii pe care nu-i vei cheltui intr-un cont de economii sau ii poti folosi pentru a-ti plati datoriile. 
 

2. Aloca un buget pentru copil


Primul pas consta in identificarea si evaluarea cheltuielilor curente, precum si in estimarea costurilor viitoare legate de cresterea si ingrijirea copilului. Acestea pot include elemente esentiale precum scutece, hrana, imbracaminte si vizite medicale, dar si costuri pe termen lung, cum ar fi educatia si economisirea pentru viitorul sau. Totodata, este important sa iei in considerare si eventualele cheltuieli neprevazute care pot aparea pe parcurs.
 

3. Pune deoparte un fond de urgenta


Venirea unui copil poate aduce cu sine nevoi si situatii neprevazute, de aceea este important sa ai si un fond de urgenta. Acest fond ar trebui sa acopere cel putin cateva luni de cheltuieli, incluzand toate costurile necesare pentru ingrijirea copilului si plata facturilor lunare. Asigura-te ca acest fond este accesibil in caz de necesitate si ca este mentinut separat de economiile destinate altor obiective financiare.
 

4. Acorda atentie asigurarii de sanatate
 

Nasterea este un eveniment major in viata ta, iar companiile de asigurari de sanatate iti vor permite sa adaugi copilul la polita ta de asigurare. Cu toate acestea, este important sa faci acest lucru in primele 30 de zile de la nastere pentru a te asigura ca bebelusul este acoperit de asigurare. Prin urmare, cu cat actionezi mai repede, cu atat mai bine.
 

5. Fa cumparaturi cu intelepciune
 

Bebelusii au multe nevoi, iar asta poate duce la costuri mari la bugetul familial. Totusi, este esential sa faci achizitii inteligente si sa eviti cheltuielile pe articole neesentiale. Poate fi o idee buna sa consideri achizitionarea unor articole la mana a doua sau sa imprumuti de la prieteni si familie pentru a economisi bani. Deoarece copiii cresc rapid, nu este necesar sa cumperi cele mai scumpe articole de imbracaminte. Cauta reduceri si oferte, si nu ezita sa negociezi preturile la achizitii mari, cum ar fi patuturile si carucioarele.
 

6. Economiseste pentru educatie


Cu cat incepi mai devreme, cu atat mai putin stresanta va fi aceasta sarcina. Poti crea un fond de economii dedicat educatiei sau poti stabili un plan de economii special pentru acest scop, unde sa depui banii primiti de la prieteni si familie. Planificarea financiara pentru a putea acoperi costurile legate de scoala sau alte forme de educatie poate fi cruciala pentru viitorul copilului tau.


Planificarea bugetului pentru un bebelus este posibila, cu conditia sa o faci intr-un mod care sa-i ofere copilului tot ceea ce are nevoie fara sa-ti compromiti stabilitatea financiara. Poate fi tentant sa cheltuiesti prea mult pe haine dragute si jucarii, mai ales la inceput, dar este important sa te incadrezi in niste limite. Revizuieste periodic bugetul si ajusteaza-l, daca este necesar, pentru a te asigura ca te mentii pe drumul cel bun si nu faci prea multe cheltuieli.


Sursa foto: Freepik.com

 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Hon-Do-Ryu Karate


Descopera acum esenta acestei arte martiale chiar de la Sensei Georg Nicolau - initiatorul sistemului in lucrarea omonima  Hon-Do-Ryu Karate Hon-Do-Ryu Karate urmeaza drumul vechilor maestri din Okinawa pune accent pe imbinarea celor 3 aspecte esentiale ale artelor martiale excluzand competitia sportiva ca scop in sine Gi –...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Cele mai citite articole

Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
In preajma sarbatorilor Pascale ne aflam in cautarea cadourilor perfecte pentru cei dragi. Alegerea ...
In cautarea unei diete sanatoase, multe persoane se concentreaza pe alimentele care nu sunt doar ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0