Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum se ingrijeste un cactus

Cum se ingrijeste un cactus
Cactusul este originar din zonele aride ale Africii, Americii Centrale si de Sud. Aceasta planta stocheaza lichidele in trunchi pentru a supravietui conditiilor de mediu.


Florile de cactus pot fi albe, galbene, rosii sau violet. Vor inflori in iulie, august si la inceputul lunii septembrie. In general, florile de cactus nu tin foarte mult, 12 ore, 24 ore sau cateva zile.

Cresterea si ingrijirea cactusilor
Cactusii cresc fie pe verticala, fie in diametru.

Factorul cel mai important in dezvoltarea lor este lumina. Cactusii iubesc razele soarelui si caldura. Daca geamurile sau balconul sunt orientate catre nord, exista riscul ca plantele sa nu dezvolte flori.

Cactusii verzi prefera locurile din partea de est sau de vest, unde nu sunt expusi pe tot parcursul zilei la razele soarelui.
Udarea
Cactusii sunt plantele ideale atunci cand plecati in concediu, pentru ca nu trebuie sa ii udati frecvent.
In mod normal, vara, cactusul trebuie udat de 2 ori pe saptamana (doar atunci cand pamantul este uscat complet). Este recomandat sa nu il uzi in exces pentru ca ii va putrezi radacina.
Iarna, cand temperatura este mai scazuta si apa nu se evapora atat de repede il vei uda o data la 2-4 saptamani cand pamantul incepe sa se usuce.
Inmultirea cactusilor
Cactusii se inmultesc in mod obisnuit prin seminte si butasi.
Si marimea ghiveciului este importanta! De aceea, alege un vas nu prea mare, cu orificii prin care apa sa se poata scurge usor.
Cel mai bun sol pentru cactus este cel nisipos, care nu retine apa.

Atat la radacina cat si la suprafata (peste pamant) trebuie adaugat pietris. La baza ghiveciului se asterne un strat de nisip pentru a drena excesul de apa de la udare, peste care se pune pamant.
La suprafata se asterne un strat de nisip pentru a impiedica tasarea substratului si a asigura o buna aerisire.
Sper ca te-am convins sa-ti iei un cactus: nu necesita o ingrijire deosebita, nu ocupa mult spatiu, este estetic si mereu verde!

Expertii site-ului www.clubagricultura.ro iti vor raspunde la orice intrebare referitoare la cresterea si ingrijirea cactusilor.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Mind Aerobics


Descoperiti aceasta inovatie demna de Premiul Nobel care va poate imbunatati functiile cerebrale prin sunete A fost dovedit stiintific faptul ca aceasta tehnologie audio revolutionara dezvolta abilitatile mentale  inlatura stresul imbunatateste capacitatea de concentrare si creativitatea imbunatateste memoria aduce o stare...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.41 din 5 - 35 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre cactus

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre cactusi

Cele mai citite articole

Exista cateva lucruri de care nicio femeie nu scapa, iar menopauza este unul dintre ele. Aceasta ...
In cautarea unei modalitati sanatoase si gustoase de a pierde in greutate, dieta cu mere poate fi ...
Ochii rosii pot fi o manifestare comuna a unei game variate de afectiuni si probleme de sanatate. ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0